Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χρυσουλάκης: Η ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας δίνει το «παρών» εκεί που πρέπει και όταν πρέπει

Χρυσουλάκης: Η ΓΓ Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας δίνει το «παρών» εκεί που πρέπει και όταν πρέπει
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Είναι πολύ σημαντικό να δίνουμε το “παρών” εκεί που πρέπει και όταν πρέπει», τόνισε ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, Γιάννης Χρυσουλάκης, αναφερόμενος στις δράσεις της Γενικής Γραμματείας για τον Ελληνισμό της Διασποράς, καθώς και στις δράσεις Δημόσιας Διπλωματίας, απαντώντας στον δημοσιογράφο Αυγουστίνο Γαλιάσο, στο πλαίσιο συνέντευξής του στο ομογενειακό κανάλι Hellenic TV της Μ. Βρετανίας.

Ο κ. Χρυσουλάκης ανέπτυξε το έργο και τις πρωτοβουλίες της Γενικής Γραμματείας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας, με προεξάρχουσες τις δράσεις για τη δικτύωση της ελληνικής Διασποράς και για την εκμάθηση της ελληνικής γλώσσας από τους νεαρούς ομογενείς και φιλέλληνες μέσω της δωρεάν ψηφιακής πλατφόρμας «StaEllinika», μιας πλατφόρμας που αποτελεί καρπό της συνεργασίας της Γενικής Γραμματείας με το Κέντρο Ελληνικών Σπουδών του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος» στο Πανεπιστήμιο Simon Fraser, στο Βανκούβερ του Καναδά.

Ο Γενικός Γραμματέας σκιαγράφησε με λεπτομέρεια τις δράσεις δημόσιας και πολιτιστικής διπλωματίας για τη θετική αποτύπωση της εικόνας της χώρας μας στο εξωτερικό, ενώ αναφέρθηκε εκτενώς και στη συνεργασία με την Επιτροπή «Ελλάδα 2021» και την Τράπεζα Πειραιώς, αλλά και με άλλους, κοινωνικούς και ακαδημαϊκούς φορείς και ιδρύματα, εντός και εκτός Ελλάδας, για την προώθηση προς τους απανταχού Έλληνες και φιλέλληνες των ψηφιακών εκδηλώσεων για τον εορτασμό της επετείου για τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821.

Ο κ. Χρυσουλάκης υπογράμμισε πως «Η πανδημία μας οδήγησε σε νέους δρόμους.

»Επειδή είδαμε πολύ νωρίς ότι οι ζωντανές εκδηλώσεις πιθανόν να αναβληθούν, αποφασίσαμε ως Γενική Γραμματεία να προωθήσουμε ψηφιακές εκδηλώσεις επετειακού χαρακτήρα, ώστε να φτάσουν από εμάς στους ομογενείς μας παντού στον κόσμο […] Κάθε εβδομάδα θα τροφοδοτούμε με ψηφιακές εκδηλώσεις και με ντοκουμέντα, διαρκώς, όλες τις ομογενειακές οργανώσεις, τα ΜΜΕ, τις Πρεσβείες μας και τα Προξενεία μας, ώστε όλοι να μπορέσουν να γιορτάσουν με όποιον πρόσφορο τρόπο αυτή την πολύ μεγάλη επέτειο των 200 ετών».

Μπορείτε να παρακολουθήσετε όλη τη συνέντευξη εδώ:

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Ο Γιώργος Γεραπετρίτης σε τηλεδιάσκεψη για την Ουκρανία

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...