Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βερβεσός σε Χρυσοχοΐδη για αστυνομική βία: «Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές»

Βερβεσός σε Χρυσοχοΐδη για αστυνομική βία: «Τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε συνέχεια των πρόσφατων επιθέσεων αστυνομικών κατά δικηγόρου στο κέντρο της Αθήνας (στις 6/3/2021) και κατά πολιτών στη Νέα Σμύρνη (στις 7/3/2021), που έλαβαν ευρεία δημοσιότητα μέσω βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, αλλά και των καταγγελιών συναδέλφων σχετικά με την παρεμπόδιση πραγματοποίησης νόμιμης δημόσιας συνάθροισης καθώς και πρόσβασης προσαχθέντων/ συλληφθέντων σε συνήγορο, ο Πρόεδρος του Δ.Σ.Α, Δημήτρης Βερβεσός, υπέβαλε επείγουσα αναφορά προς τον Υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, κοινοποιούμενη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνων, με την οποία ζητεί την πλήρη, σε βάθος και άμεση διερεύνηση των γεγονότων, που είδαν το φως της δημοσιότητας, και την ταχεία απόδοση ευθυνών σε όσους αναλογούν.

Σύμφωνα με την αναφορά του Προέδρου του ΔΣΑ, κατά την πάγια θέση του δικηγορικού σώματος, τέτοιες συμπεριφορές δεν είναι ανεκτές σε ένα κράτος δικαίου.

Η καθ’ υπέρβαση των νομίμων ορίων αστυνομική δράση σε βάρος πολιτών και δικηγόρων δεν έχει θέση σε μια δημοκρατική και ευνομούμενη Πολιτεία και είναι παντελώς καταδικαστέα.

Παράλληλα, η έννομη τάξη προστατεύει το δικαίωμα ειρηνικής συναθροίσεως των πολιτών (Συντ. 11) καθώς και το δικαίωμα ακώλυτης πρόσβασης σε συνήγορο.

Κάθε καταπάτηση των άνω θεμελιωδών δικαιωμάτων από τα αστυνομικά όργανα, που έχουν ως θεσμική αποστολή την προστασία τους, συνιστά αξιόποινη και πειθαρχικά αξιόμεμπτη συμπεριφορά η οποία τραυματίζει βαριά το νομικό μας πολιτισμό.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ηράκλειο: Συνελήφθη ζευγάρι για κακοποίηση των 8 παιδιών του – Η καταγγελία έγινε από το «Χαμόγελο του Παιδιού»

Σέρρες: Κλούβα των ΜΑΤ παραλίγο να εμβολίσει αγρότες στον κόμβο Πετριτσίου (βίντεο)

UNIC Athens: Ξεκινούν τα Μαθήματα στην Πρώτη μη Κρατική Νομική Σχολή

Κινητοποιήσεις αγροτών: Κλειστή η Αθηνών-Θεσσαλονίκης στη Νίκαια – Τραυματισμοί και συλλήψεις

AlcoSelfTest®: Στη Θεσσαλονίκη δράση του πρώτου self-test ανίχνευσης αλκοόλ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...