Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Γενικός Δντής ΠΕΑΔΣ Κων. Μπαλωμένος συναντήθηκε με τη Γαλλίδα ομόλογό του Άλις Γκιτόν

Ο Γενικός Δντής ΠΕΑΔΣ Κων. Μπαλωμένος συναντήθηκε με τη Γαλλίδα ομόλογό του Άλις Γκιτόν
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γενικός Διευθυντής της Γενικής Διεύθυνσης Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος πραγματοποίησε το απόγευμα 22 Μαρτίου, διμερείς διαβουλεύσεις (Στρατηγικός Διάλογος) με την κυρία Άλις Γκιτόν (Alice Guitton) Γενική Διευθύντρια Διεθνών Σχέσεων και Στρατηγικής της Γαλλίας, στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, στο πλαίσιο επίσημης επίσκεψής της στην Αθήνα.

Με την ομόλογό του κυρία Γκιτόν, συζητήθηκαν επίκαιρα θέματα που αφορούν στη διμερή αμυντική συνεργασία, η οποία βρίσκεται σε εξαιρετικό επίπεδο με την πραγματοποίηση σε ετήσια βάση, μεγάλου αριθμού στρατιωτικών εκπαιδευτικών δραστηριοτήτων, ασκήσεων και συνεκπαιδεύσεων σε διμερές και πολυμερές επίπεδο.

Επιπλέον, είχαν την ευκαιρία να ανταλλάξουν απόψεις σε θέματα αμοιβαίου ενδιαφέροντος όσον αφορά το ΝΑΤΟ, την Ευρωπαϊκή Ένωση και την προοπτική εξέλιξης των Ευρωπαϊκών Αμυντικών Πρωτοβουλιών και τη συμμετοχή των δύο χωρών σε αυτές, με ιδιαίτερη έμφαση στη «Μόνιμη Διαρθρωμένη Συνεργασία (Permanent Structured Cooperation – PESCO)».

Στο πλαίσιο αυτό, η Ελλάδα και η Γαλλία συμμερίζονται ένα κοινό όραμα για την Ευρωπαϊκή Άμυνα και Ασφάλεια και συνεργάζονται, ώστε να αξιοποιήσουν τις δυνατότητες των νέων αμυντικών πρωτοβουλιών και του Ευρωπαϊκού Ταμείου Άμυνας.

Οι δύο αξιωματούχοι συζήτησαν εκτενώς τις προκλήσεις ασφαλείας και σταθερότητας στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και τις προοπτικές εμβάθυνσης της διμερούς αμυντικής συνεργασίας, για τη διαφύλαξη της ειρήνης, ασφάλειας, σταθερότητας και ευημερίας στην ευρύτερη περιοχή.

Ο Στρατηγικός Διάλογος, κατέδειξε για ακόμη μία φορά, τις διαχρονικά εξαιρετικές σχέσεις συνεργασίας και τους ισχυρούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο χωρών, τόσο σε διμερές επίπεδο όσο και στο πλαίσιο περιφερειακών και διεθνών οργανισμών.

Επιπλέον, ο Γενικός Διευθυντής της ΓΔΠΕΑΔΣ αποδέχθηκε πρόσκληση της Γαλλίδας ομολόγου του, για επανάληψη των διαβουλεύσεων στο Παρίσι και την περαιτέρω διερεύνηση κοινών δράσεων.

Τέλος, ο Δρ. Κωνσταντίνος Π. Μπαλωμένος με αντιπροσωπεία επιτελών της ΓΔΠΕΑΔΣ, συμμετείχε σε επίσημο δείπνο που παρέθεσε ο Γάλλος Πρέσβυς στην Αθήνα, για την κυρία Άλις Γκιτόν με τη συμμετοχή του Δρ. Αθανάσιου Ντόκου, Σύμβουλου Εθνικής Ασφάλειας του κ. Πρωθυπουργού.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

«Ξέφυγε» το έλλειμμα στη Γαλλία

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Μακρόν σε Νετανιάχου: Η «εξαναγκαστική μεταφορά του πληθυσμού [των Γαζαίων] συνιστά έγκλημα πολέμου»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...