Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πάιατ για 25η Μαρτίου: «Ο ουρανός είναι το όριο για αυτό που μπορούμε να επιτύχουμε μαζί» Έλληνες και Αμερικανοί

Πάιατ για 25η Μαρτίου: «Ο ουρανός είναι το όριο για αυτό που μπορούμε να επιτύχουμε μαζί» Έλληνες και Αμερικανοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Αποδεδειγμένος φιλέλληνας ο Αμερικανός πρεσβευτής στην Αθήνα, Τζέφρι Πάιατ, χαιρέτησε την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου και τα 200 χρόνια από την Επανάσταση του 1821 με μία ένθερμη, πανηγυρική και συγκινητική δήλωση.

Ο Αμερικανός διπλωμάτης εξέφρασε, εκ μέρους και όλης της διπλωματικής αποστολής των ΗΠΑ στην Ελλάδα, τη χαρά του «που γιορτάζω την 200ή επέτειο της ελληνικής ανεξαρτησίας και προσφέρω τις θερμότερες ευχές μου στην Ελλάδα και τον ελληνικό λαό» και τη «200χρονη φιλία μεταξύ των χωρών μας».

«Τιμήθηκα να εκπροσωπώ τον Πρόεδρο Μπάιντεν στην εορταστική παρέλαση σήμερα το πρωί» αναφέρει και σημειώνει με ειλικρίνεια και αυθεντική ιδεολογία ότι, βλέποντας τα αμερικανικά F-16 να πετούν πάνω από την πόλη της Αθήνας μαζί με τα ελληνικά, «σκέφτηκα τον εξαιρετικό δεσμό μεταξύ των λαών μας και τον μοναδικό δεσμό μεταξύ των ελληνικών και των αμερικανικών επαναστάσεων, και οι δύο εμπνευσμένες από μια ακλόνητη πίστη στη δημοκρατία».

«Σε μια στιγμή», συνέχισε, «που τα στρατηγικά μας συμφέροντα έχουν συγκλίνει και ο Πρόεδρος Μπάιντεν έχει δηλώσει την προσωπική του δέσμευση να οδηγήσει τη σχέση μας στο επόμενο επίπεδο».

Ο Αμερικανός πρεσβευτής τόνισε ότι, «για δύο αιώνες, οι χώρες μας στέκονται η μία δίπλα στην άλλη για να υποστηρίξουν τις δημοκρατικές μας αξίες.

»Ο ακρογωνιαίος λίθος της σχέσης μας ήταν η υποστήριξη και η φιλία που παρέχουμε ο ένας στον άλλο όλα αυτά τα χρόνια.

»Σήμερα, η σχέση ΗΠΑ-Ελλάδας είναι ισχυρότερη από ποτέ, καθώς οι χώρες μας συνεργάζονται στενά για την προώθηση της περιφερειακής ειρήνης, σταθερότητας και ευημερίας.

»Ο ουρανός είναι το όριο για αυτό που μπορούμε να επιτύχουμε μαζί και η διακοσαετία της Ελλάδας είναι μια ευκαιρία να αξιοποιήσουμε την τεράστια πρόοδο που έχουμε σημειώσει τα τελευταία χρόνια για να ενισχύσουμε τη συμμαχία μας».

Κατέληξε μάλιστα με μια ιδιαίτερα συγκινητική αναφορά, με μία προσωπική κατάθεση.

Είπε ο κ. Πάιατ ότι, η προσωπική του ιστορική έρευνα τον δίδαξε ότι «οι φιλέλληνες όχι μόνο αγαπούν και σέβονται την Ελλάδα, αλλά δεσμεύονται στις αξίες της ελευθερίας, των ίσων ευκαιριών και της ισονομίας, που γενιές πολιτών μας δεσμεύτηκαν να τηρήσουν και να υπερασπιστούν.

»Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο είμαι υπερήφανος που συνοπολογίζω τον εαυτό μου ανάμεσα στις διακεκριμένες τάξεις των Αμερικανών φιλέλληνων που μέσα στον χρόνο ύψωσαν την ιαχή: “Ζήτω η Ελλάδα, Ζήτω η Αμερική”. Ευχαριστώ πολύ».

Μαχητικά αεροσκάφη F-16 της αμερικανικής πολεμικής αεροπορίας, προερχόμενα από τη βάση του ΝΑΤΟ στο Αβιάνο της Ιταλίας, πέταξαν πάνω από την Αθήνα, συμμετέχοντας στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου.

Στον αττικό ουρανό πέταξε και ένα αμερικανικό ιπτάμενο τάνκερ, ένα αεροσκάφος εναέριου ανεφοδιασμού KC-135.

Το αμερικανικό επιτελείο δημοσίευσε αεροφωτογραφίες της Αθήνας που τραβήχτηκαν από τα αεροσκάφη που συμμετείχαν στην παρέλαση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

«Παζάρι» ΗΠΑ-Ισραήλ: «Ναι» σε επιχείρηση στη Ράφα σε αντάλλαγμα με περιορισμένη επίθεση στο Ιράν

Γερμανία: Ρώσοι κατάσκοποι σχεδίαζαν δολιοφθορές σε στρατιωτικές εγκαταστάσεις και σιδηροδρόμους

Θεοκράτες «κότες» του Ιράν: Ο υπ. Εξωτερικών διαβεβαιώνει ότι δεν επιδιώκει την εξάπλωση της έντασης με το Ισραήλ

Στ. Κασσελάκης από Ουάσιγκτον: Δεν νοείται ελληνοτουρκικός διάλογος χωρίς το Κυπριακό

Νόαμ Κατς (Πρεσβευτής Ισραήλ): «Απλώς φανταστείτε το καθεστώς των Ιρανών Αγιατολλάδων με πυρηνικά όπλα»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...