Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα σελφ τεστ στην Πελώνη

Τι απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για τα σελφ τεστ στην Πελώνη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με ερωτήματα απαντά στην κυβερνητική Εκπρόσωπο Αρ. Πελώνη ο ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τα self tests, αναφέροντας σε ανακοίνωσή του ότι «Εάν όλα είναι τόσο διαφανή στην άρον-άρον προκήρυξη για τα self test, γιατί επιμένει να αρνείται την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ για διακομματική επιτροπή για όλες τις προμήθειες και δαπάνες για την πανδημία;».

Ο ΣΥΡΙΖΑ τονίζει «η κυβέρνηση του Σκόιλ Ελικικού, των μασκών αλεξίπτωτα, που αρνείται να ελεγχθεί από το Ελεγκτικό Συνέδριο το όργιο απευθείας αναθέσεων εκατομμυρίων μέσα στην πανδημία, έχει το θράσος και κουνάει το δάχτυλο. Αφού πιάστηκε με τη γίδα στην πλάτη με την αδιαφανή προκήρυξη για απευθείας ανάθεση, έτρεξε να τα μαζέψει».

Ωστόσο, αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ, «εδώ και πέντε μέρες περιμένουμε από κάποιον από την κυβέρνηση να απαντήσει στα μείζονα ερωτήματα για τα self test».

Ο ΣΥΡΙΖΑ ρωτά «γιατί εδώ και έναν χρόνο η κυβέρνηση αρνείται τη συνταγογράφηση και αποζημίωση των μοριακών τεστ, που ζητούν οι επιστήμονες, και στοχευμένους ελέγχους στις εστίες υπερμετάδοσης (ΜΜΜ, χώροι εργασίας, σχολεία, δομές υψηλού κινδύνου) και τώρα ξαφνικά δίνει δεκάδες εκατομμύρια για ατομική ευθύνη των πολιτών ακόμα και στη διάγνωση;»

Επίσης, συνεχίζει «Γιατί αγνοεί τις οδηγίες του ίδιου του ECDC, γιατρών και επιστημονικών ενώσεων βιοπαθολόγων και φαρμακοποιών που τονίζουν πως τα self test δεν είναι η λύση για τη σωστή επιδημιολογική εικόνα της διασποράς, μπορούν να λειτουργήσουν μόνο συμπληρωματικά και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να υποκαταστήσουν τα μοριακά τεστ;».

«Γιατί αγνοεί ότι η αξιοπιστία των self-test, είναι πολύ μικρότερη ακόμα και από την ευαισθησία των rapid-test που κυμαίνεται στο 70%, και άρα ο κίνδυνος των ψευδώς αρνητικών αποτελεσμάτων και του αντίστοιχου εφησυχασμού είναι πολύ μεγάλος;», καταλήγει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Κασσελάκης: Τους χαλάσαμε το σχέδιο για αξιωματική αντιπολίτευση ένα βολικό για το σύστημα κόμμα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...