Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Καρχιμάκης και Κουρουμπλής αποκαλύπτουν πώς Βενιζέλος και Διαμαντοπούλου διέλυσαν το ΠΑΣΟΚ

Καρχιμάκης και Κουρουμπλής αποκαλύπτουν πώς Βενιζέλος και Διαμαντοπούλου διέλυσαν το ΠΑΣΟΚ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σοβαρότατη καταγγελία περί υπονόμευσης του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο, έκανε ο πρώην γραμματέας του ΠΑΣΟΚ και υποψήφιος βουλευτής με το Κίνημα Δημοκρατών Σοσιαλιστών στη Β΄ Αθήνας, Μιχάλης Καρχιμάκης, σε συνέντευξή του στο Αθηναϊκό Πρακτορείο.

Όπως ανέφερε, ο ίδιος ήταν αυτήκοος μάρτυρας της προτροπής του κ. Βενιζέλο προς τον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτη Κουρουμπλή, να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και μετά να του «πάρουν» το κόμμα (του Γ. Παπανδρέου) και επικαλείται τη μαρτυρία του κ. Κουρουμπλή.

«Έχετε κατηγορήσει τον κ. Βενιζέλο ότι ανέτρεψε την εκλεγμένη κυβέρνηση. Έχετε τις αποδείξεις;», ρωτήθηκε ο κ. Καρχιμάκης και απάντησε:

«Ακλόνητες. Προσωπικά, ο ίδιος είχα ακούσει τον κ. Βενιζέλο να προσπαθεί να πείσει τον τότε βουλευτή μας, κ. Κουρουμπλή, να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και μετά να του «πάρουν» το κόμμα, όπως είχε χαρακτηριστικά, πει… Μάρτυς μου ο ίδιος ο Κουρουμπλής».

Μυστική συνεννόηση Μπαρόζο με Βενιζέλο και Σαμαρά

Υπενθύμισε επίσης δηλώσεις βουλευτών, προσκείμενων στον κ. Βενιζέλο, όπως του κ. Λιντζέρη, ενώ αναφέρεται και σε δημοσίευμα των Financial Times, σύμφωνα με το οποίο υπήρξε μυστική συνεννόηση του κ. Μπαρόζο με τον κ. Βενιζέλο και τον κ. Σαμαρά για την ανατροπή του κ. Παπανδρέου.

«Να σας θυμίσω τις δηλώσεις Λιντζέρη στο περιστύλιο της Βουλής περί του ότι ο Παπανδρέου, ο εκλεγμένος πρωθυπουργός και πρόεδρός του, αποτελεί παρελθόν;

»Ξεχάσατε τις προειδοποιήσεις άλλων βουλευτών και βουλευτίνων, ότι είναι η τελευταία φορά που ψηφίζουν (σε ψηφοφορία πριν το κούρεμα του Οκτώβρη του ’11), τις επιστολές βουλευτών του που υπεδείκνυαν στον πρωθυπουργό και αρχηγό τους να παραιτηθεί;

»Ξεχάσατε τις αποκαλύψεις την περασμένη άνοιξη των Financial Times, περί συμφωνίας στα κρυφά του Μπαρόζο με τον Βενιζέλο για επικοινωνία με Σαμαρά και ανατροπή του Παπανδρέου;

»Ξεχάσατε την σύνταξη δήλωσης με εντολή Βενιζέλου μέσα στο αεροπλάνο από τις Κάννες πίσω από την πλάτη του πρωθυπουργού;

»Την δήλωση την οποία θα διένειμε μετά την προσγείωση και όπου αποκήρυσσε το δημοψήφισμα που λίγες ώρες πριν, χαρακτήριζε ως λυτρωτικό;», είπε χαρακτηριστικά.

Παράλληλα χαρακτήρισε «δεξιό», «εκφυλισμένο»» και «σκιά της δεξιάς στην πιο σκληρή μορφή της» το σημερινό ΠΑΣΟΚ, το οποίο, όπως αναφέρει υποτάχθηκε στις ορέξεις του κ. Σαμαρά, τον οποίο χαρακτηρίζει ως τον «πιο επικίνδυνο πρωθυπουργό της μεταπολίτευσης».

Ο ρόλος της Διαμαντοπούλου

«Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας όταν η Άννα Διαμαντοπούλου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πίεζαν τον Γιώργο Παπανδρέου να διαγράψει τους βουλευτές που δεν είχαν ψηφίσει το άρθρο για τα εργασιακά στο δεύτερο μνημόνιο».

Την Άννα Διαμαντοπούλου και τον Ευάγγελο Βενιζέλο «κάρφωσε» ο Μιχάλης Καρχιμάκης μέσω του Alpha 98,9.

Λίγα λεπτά μετά τη συνέντευξη Κουρουμπλή στον σταθμό, όπου ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ επιβεβαίωσε την καταγγελία Καρχιμάκη πώς ο κ. Βενιζέλος υπονόμευσε τον κ. Παπανδρέου για να του «πάρει» το κόμμα, ο κ. Καρχιμάκης έστειλε μήνυμα στον δημοσιογράφο Δήμο Βερύκιο, γράφοντας:

«Ήμουν αυτόπτης μάρτυρας όταν η Άννα Διαμαντοπούλου με τον Ευάγγελο Βενιζέλο πίεζαν τον Γιώργο Παπανδρέου να διαγράψει τους βουλευτές που δεν είχαν ψηφίσει το άρθρο για τα εργασιακά στο δεύτερο μνημόνιο».

Την καταγγελία Καρχιμάκη επιβεβαίωσε ο Παναγιώτης Κουρουμπλής περί υπονόμευσης του Γιώργου Παπανδρέου από τον Ευάγγελο Βενιζέλο την περίοδο της διακυβέρνησης του 2009-2011.

Με πιλάτευαν

Ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ και νυν του ΣΥΡΙΖΑ Παναγιώτης Κουρουμπλής, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Alpha είπε ότι «ναι, μου είπε ο Βενιζέλος “ψήφισε το μεσοπρόθεσμο, να του πάρουμε (του Γιώργου) το κόμμα”. Με πιλάτευαν από το πρωί για να αλλάξω γνώμη».

Ο Μιχάλης Καρχιμάκης έχει υποστηρίξει ότι ο ίδιος ήταν αυτήκοος μάρτυρας της προτροπής του Ευάγγελου Βενιζέλου προς τον τότε βουλευτή του ΠΑΣΟΚ Παναγιώτη Κουρουμπλή, να ψηφίσει το μεσοπρόθεσμο και μετά να του «πάρουν» το κόμμα (του Γ. Παπανδρέου) και επικαλείται τη μαρτυρία του κ. Κουρουμπλή.

Ερωτευμένοι με το ΠΑΣΟΚ

Μάλιστα ο Παναγιώτης Κουρουμπλής κάλεσε τον κ. Παπανδρέου να μιλήσει ανοιχτά για εκείνη την περίοδο λέγοντας ότι «πρέπει να μιλήσει και ο Γιώργος για όλη αυτή την περίοδο».

«Σε κανέναν δεν αναγνωρίζω το δικαίωμα να λέει ότι αγαπούσε και αγωνίστηκε περισσότερο από μένα για το ΠΑΣΟΚ, επισήμανε, προσθέτοντας πως «αγωνιστήκαμε χιλιάδες άνθρωποι, ήμασταν ερωτευμένοι με το ΠΑΣΟΚ, δουλέψαμε σκληρά.

»Από τα φοιτητικά μου χρόνια δούλεψα. Γύριζα με το τρακτέρ στην Αιτωλοακαρνανία με τον αδελφό μου, για να δημιουργήσουμε οργανώσεις στα χωριά το ’74», υπογράμμισε ο κ. Κουρουμπλής.

Δεν έφυγα, με διέγραψαν, μου άρεσε ο Τσίπρας

«Εγώ δεν έφυγα, με διέγραψαν. Και δεν βγήκε ένας να του πει του Γιώργου “κάτσε”, μόνο ο μακαρίτης ο Κρεμαστινός όταν βγήκε έξω μου είπε “αυτό που έκανε δεν έπρεπε να το κάνει, σκεπτόμενος τον πατέρα του και την αγάπη που σου είχε”», τόνισε και πρόσθεσε πως «Εγώ διάλεξα να πάω στο μικρότερο κόμμα γιατί μου άρεσε ο Αλέξης Τσίπρας».

«Μου ‘λεγε τότε ο Καρχιμάκης, αν φύγεις εσύ, θ΄αρχίσει να ξηλώνεται το πουλόβερ», επισήμανε ο κ. Κουρουμπλής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΠΑΣΟΚ: «Ο Μητσοτάκης κρύβει κουτοπόνηρα το ταξίδι στην όαση Σίβα με το πρωθυπουργικό αεροσκάφος»

Δημοσκόπηση ΜARC: Ανακτά τη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ – Τρεις μονάδες έχασε το ΠΑΣΟΚ σε 50 ημέρες

Ασημακοπούλου: Εκτός ευρωψηφοδελτίου της ΝΔ – Αποπομπές και για άλλα δυο κυβερνητικά στελέχη

Δημοσκόπηση: Πρώτο κόμμα η ΝΔ στις ευρωεκλογές – Ανεβασμένος ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία

Δημήτρης Μαύρος: Ο Κασσελάκης «ανεβαίνει» στις δημοσκοπήσεις, ο Ανδρουλάκης «κόλλησε»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...