Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δημοσκόπηση Pulse: 13,5 μονάδες μπροστά η Ν.Δ. – Το 75% εγκρίνει τη στάση Δένδια στην Άγκυρα

Δημοσκόπηση Pulse: 13,5 μονάδες μπροστά η Ν.Δ. – Το 75% εγκρίνει τη στάση Δένδια στην Άγκυρα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Προβάδισμα 13,5 μονάδων καταγράφει η Νέα Δημοκρατία έναντι του ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου με αναγωγή επί των εγκύρων, σύμφωνα με τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση της Pulse για τον ΣΚΑΪ.

Ειδικότερα, η Νέα Δημοκρατία συγκεντρώνει 38%, ο ΣΥΡΙΖΑ 24,5% και ακολουθούν το Κίνημα Αλλαγής με 7%, το ΚΚΕ με 6%, η Ελληνική Λύση με 4,5%, το ΜέΡΑ25 με 3%.

«Άλλο» κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7,5%, ενώ οι αναποφάσιστοι φτάνουν το 9,5%.

Στην πρόθεση ψήφου με όλες τις απαντήσεις, η «ψαλίδα» μεταξύ των δύο πρώτων κομμάτων διαμορφώνεται στις 12,5 μονάδες, με τη ΝΔ στο 36% και τον ΣΥΡΙΖΑ στο 23,5%.

Ακολουθούν το ΚΙΝΑΛ με 6,5%, ΚΚΕ με 5,5% Ελληνική Λύση με 4%, ΜέΡΑ25 με 3%.

Άλλο κόμμα δηλώνει ότι θα ψηφίσει το 7%.

Στη λεγόμενη «γκρίζα ζώνη» βρίσκεται το 14,5% των απαντήσεων, καθώς «λευκό, άκυρο ή αποχή» απάντησε το 5% ενώ «δεν απαντώ/αναποφάσιστοι» το 9,5%.

Η συσπείρωση ψηφοφόρων στη Νέα Δημοκρατία φτάνει το 76% και στον ΣΥΡΙΖΑ το 69%.

Στην καταλληλότητα για την πρωθυπουργία, προηγείται ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 18 μονάδες διαφορά από τον Αλέξη Τσίπρα.

Πιο συγκεκριμένα, το 44% θεωρεί καταλληλότερο για πρωθυπουργό τον Κυριάκο Μητσοτάκη, το 26% τον Αλέξη Τσίπρα.

«Κανέναν από τους δύο» απάντησαν το 27%.

Σαρώνει διαπαραταξιακά ο Δένδιας

Η πλειοψηφία των πολιτών σε ποσοστό 75% αξιολόγησε θετικά τη στάση του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, Νίκου Δένδια, στην Άγκυρα (51% σίγουρα θετικά, 24% μάλλον θετικά) και μόλις το 11% την κρίνει αρνητικά (7% μάλλον αρνητικά, 4% σίγουρα αρνητικά).

Στο 14% ανήλθαν οι απαντήσεις «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Αξίζει να σημειωθεί ότι υπέρ της στάσης του κ. Δένδια στην Τουρκία τάσσεται η πλειοψηφία των ερωτηθέντων, ανεξαρτήτως πολιτικού χώρου.

Οι περισσότερες θετικές εκτιμήσεις για τον υπουργό Εξωτερικών, έγιναν από πολίτες που δηλώνουν κεντρώοι, κεντροδεξιοί ή δεξιοί, ωστόσο και μεταξύ όσων αυτοπροσδιορίζονται αριστεροί, το 57% αξιολογεί θετικά τον κ. Δένδια και μόλις το 27% αρνητικά.

Το 75% λέει «ναι» σε άνοιγμα εστίασης και σχολείων μετά το Πάσχα

Θετικά υποδέχεται η κοινή γνώμη την απόφαση για άνοιγμα της εστίασης και των σχολείων μετά το Πάσχα, σύμφωνα με τη νέα μεγάλη δημοσκόπηση του ΣΚΑΪ και της Pulse που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων με την Σία Κοσιώνη.

Οι περισσότεροι πολίτες αξιολογούν θετικά και την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό το Πάσχα.

Η αποδοχή των εμβολίων είναι υψηλή, στο 75%, ενώ μεγάλη είναι η ανησυχία των πολιτών για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού.

Πάνω από τους μισούς εκτιμούν ότι είναι προς τη σωστή κατεύθυνση οι φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις που ανακοίνωσε η κυβέρνηση.

Πιο αναλυτικά, ανησυχία για τις μεταλλάξεις του κορωνοϊού εκφράζει το 59% (31% ανησυχούν πολύ, 28% ανησυχούν αρκετά), το 18% δηλώνει μέτρια ανήσυχο, ενώ ένα 18% δηλώνουν λίγο ή ελάχιστα έως καθόλου ανήσυχοι (10% και 8% αντίστοιχα).

Μεγαλύτερη είναι η ανησυχία για τις μεταλλάξεις στους μεγαλύτερους σε ηλικία πολίτες, ενώ οι λιγότερο ανήσυχοι ανήκουν στην ηλικιακή ομάδα 30 έως 44 ετών.

Στο ερώτημα εάν θα κάνετε το εμβόλιο κατά του κορωνοϊού που υποβλήθηκε μόνο σε όσους δεν έχουν ακόμη εμβολιαστεί, το 75% απάντησε θετικά (56% σίγουρα ναι, 19% μάλλον ναι) ενώ το 22% των απαντήσεων ήταν αρνητικές (10% μάλλον όχι, 12% σίγουρα όχι).

Το 56% των πολιτών απάντησαν ότι θέλουν να εμβολιαστούν το συντομότερο δυνατό, το 13% μετά από δύο με τρεις μήνες, το 16% αρκετά αργότερα και το 13% ποτέ.

Ικανοποιημένοι από την πορεία των εμβολιασμών στην Ελλάδα, δηλώνουν το 48% (25% πολύ, 23% αρκετά), το 21% δηλώνει μέτρια ικανοποιημένο, ενώ το 25% λίγο έως καθόλου (10% και 15% αντίστοιχα).

Για την απαγόρευση των μετακινήσεων από νομό σε νομό κατά το Πάσχα, το 54% την αξιολογεί την απόφαση θετικά (34% σίγουρα σε θετική κατεύθυνση, 21% μάλλον σε θετική κατεύθυνση) και το 38% αρνητικά (17% μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, 21% σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση).

Ακόμα μεγαλύτερη είναι η αποδοχή της απόφασης για άνοιγμα των καταστημάτων της εστίασης και των σχολείων μετά το Πάσχα καθώς το 75% εκτιμά ότι κινείται σε θετική κατεύθυνση και μόλις το 16% τοποθετείται αρνητικά.

Ειδικότερα, το 34% απαντά ότι η απόφαση κινείται σίγουρα σε θετική κατεύθυνση, το 32% μάλλον σε θετική κατεύθυνση, το 9% μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, το 7% σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση, ενώ το 9% απαντά «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Σχετικά με τις φορολογικές και ασφαλιστικές ελαφρύνσεις της κυβέρνησης για τη στήριξη ιδιωτών και επιχειρήσεων, το 55% τις υποδέχεται θετικά (26% σίγουρα σε θετική κατεύθυνση, 29% μάλλον σε θετική κατεύθυνση), ενώ το 29% τις κρίνει αρνητικά (15% μάλλον σε λανθασμένη κατεύθυνση, 14% σίγουρα σε λανθασμένη κατεύθυνση). Ένα ποσοστό 16% απάντησε «δεν γνωρίζω/δεν απαντώ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ για αποπομπή Παπασταύρου και Μπρατάκου από Μητσοτάκη: Καλή τύχη στους επόμενους

Αποπέμφθηκαν από τον Μητσοτάκη οι Παπασταύρου και Μπρατάκος – Το παρασκήνιο

Τα F-16 στο επίκεντρο της συνάντησης Αμερικανών με τον Τούρκο υπουργό Άμυνας στην Άγκυρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...