Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαλαβάνη: Γιατί παραιτήθηκε ο πρέσβης στο Βερολίνο;

Βαλαβάνη: Γιατί παραιτήθηκε ο πρέσβης στο Βερολίνο;
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Λεπτομέρειες για την αναίτια παραίτηση του πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο με αφορμή την συνάντηση Σαμαρά – Μέρκελ ζητά η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη, κάνοντας λόγο για πολιτικές συγκάλυψης των πραγματικών αιτίων της παραίτησης, στο πλαίσιο επικοινωνιακής – προεκλογικής μικροπολιτικής.

Υπενθυμίζεται ότι με χθεσινό της ρεπορτάζ η Deutsche Welle έριξε φως στην παραίτηση – βόμβα, μία ημέρα μετά τη συνάντηση του Αντώνη Σαμαρά με τη γερμανίδα Καγκελάριο, Άνγκελα Μέρκελ. Σύμφωνα με το επίμαχο ρεπορτάζ ο Παναγιώτης Ζωγράφος διέψευσε όλα τα σενάρια που κυκλοφορούν στην Ελλάδα ότι παραιτήθηκε λόγω των αιχμών που είχε αφήσει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας σχετικά με την κατασκευή του κτιρίου αλλά και γιατί δεν μετείχε στην συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ.

Σύμφωνα με το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ ο κ. Ζωγράφος είχε προτείνει αναβολή του ταξιδιού, και συγκεκριμένα για μια ημερομηνία μετά τη σύσταση της νέας Κομισιόν. Παράλληλα όπως τονίζει η Deutche Welle ο κ. Ζωγράφος «εισέπραξε την δυσαρέσκεια του πρωθυπουργικού γραφείου, επειδή όπως του καταλογίσθηκε δεν είχε προσφέρει ικανοποιητική εικόνα των γερμανικών διαθέσεων σε ότι αφορούσε τη συνάντηση με την Άνγκελα Μέρκελ. Μάλιστα γίνεται λόγος για «φραστικό επεισόδιο» του Χρύσανθου Λαζαρίδη με τον κ. Ζωγράφο στο ξενοδοχείο HILTON». Διαβάστε όλο το σχετικό ρεπορτάζ εδώ

«Περιμένουμε ακόμα μια εξήγηση, εκ μέρους της κυβέρνησης, για την παραίτηση του Πρέσβη της Ελλάδας στο Βερολίνο μία μόλις μέρα μετά την συνάντηση του Πρωθυπουργού με την Γερμανίδα Καγκελάριο στο Βερολίνο. Όσο αυτό δεν γίνεται, παρατείνεται μια ιδιαίτερα ανησυχητική και επιζήμια, για τη διεθνή εικόνα της Ελλάδας, εκκρεμότητα» αναφέρει χαρακτηριστικά στη δήλωσή της η κ. Βαλαβάνη.

«Η Κυβέρνηση, όμως, μέσω της πολιτικής ηγεσίας του ΥΠΕΞ, αντί να προσπαθήσει να διασώσει, έστω την ύστατη στιγμή, το θεσμικό ρόλο, την ακεραιότητα και το κύρος της διπλωματικής υπηρεσίας, επιλέγει να καλύψει τις πολιτικές της επιλογές: Την αποτυχία ενός ταξιδιού κορυφής ενταγμένου στο πλαίσιο της παρατεταμένης, άτυπης προεκλογικής καμπάνιας «Μνημόνιο και Τρόικα τέλειωσαν και φεύγουμε απ’ το ΔΝΤ» προσθέτει η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ υπογραμμίζει τη σημασία που αποδίδει στον θεσμικό ρόλο της διπλωματικής υπηρεσίας και του ΥΠΕΞ γενικότερα: Για την προάσπιση των συμφερόντων της Ελλάδας, την ενίσχυση γενικότερα του διεθνούς της ρόλου αλλά και των προσπαθειών εξόδου της χώρας μας απ’ την κρίση με τρόπο ώστε να εξυπηρετούνται τα συμφέροντα της συντριπτικής πλειοψηφίας της ελληνικής κοινωνίας» καταλήγει η αρμόδια τομεάρχης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΣΥΡΙΖΑ: Αλαζόνας ο Κ. Μητσοτάκης – Οι πολίτες θα του στείλουν ηχηρό μήνυμα στις 9 Ιουνίου

Κασσελάκης για δήλωση Βίκυς Φλέσσα: «Το ξέρατε ότι είστε … δολοφόνοι;»

Ο Πιστόριους λέει ότι η Ρωσία γεμίζει τις αποθήκες της με όπλα – Μπορεί να ετοιμάζει κάτι μεγαλύτερο;

Στ. Κασσελάκης: Θα καταργήσουμε τη μπίζνα των απογευματινών χειρουργείων – Πραγματική Δημόσια Υγεία

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποδίδει φόρο τιμής στα θύματα της Γενοκτονίας των Αρμενίων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...