Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πειθαρχικά μέτρα κατά Γιάννη Λοβέρδου ζητά η Γεροβασίλη – Καταγγελία σε Τασούλα

Πειθαρχικά μέτρα κατά Γιάννη Λοβέρδου ζητά η Γεροβασίλη – Καταγγελία σε Τασούλα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η γραμματέας της Κ.Ο του ΣΥΡΙΖΑ, Όλγα Γεροβασίλη, κατέθεσε αναφορά/καταγγελία προς τον πρόεδρο της Βουλής, Κώστα Τασούλα, λόγω των δηλώσεων του βουλευτή της ΝΔ, Γιάννη Λοβέρδου, στη συζήτηση για το νομοσχέδιο που αφορά τη συνεπιμέλεια.

Οι δηλώσεις του Γιάννη Λοβέρδου «προάγουν ανεπίτρεπτα την βία κατά των γυναικών και δη την ενδοοικογενειακή βία, καταμαρτυρώντας περαιτέρω καταφρόνηση της εννόμου τάξεως», σύμφωνα με την καταγγελία της κ. Γεροβασίλη, η οποία αναφέρεται επίσης σε αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά από τον βουλευτή της ΝΔ.

Αναλυτικά η επιστολή

Κατά τη συνεδρίαση της Ολομέλειας του Σώματος της 19ης.05.2021 και συγκεκριμένα κατά τη μόνη συζήτηση και ψήφιση επί της Αρχής, των άρθρων και του συνόλου του σχεδίου νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης:

«Μεταρρυθμίσεις αναφορικά με τις σχέσεις γονέων και τέκνων και άλλα ζητήματα οικογενειακού δικαίου», ο Βουλευτής Νέας Δημοκρατίας Β2’ Δυτικού Τομέα Αθήνας, κος Ιωάννης-Μιχαήλ (Γιάννης) Λοβέρδος, προέβη σε πρωτοφανείς δηλώσεις κατά την ομιλία του, οι οποίες απάδουν προς την ιδιότητα του Βουλευτή, προάγουν ανεπίτρεπτα την βία κατά των γυναικών και δη την ενδοοικογενειακή βία, καταμαρτυρώντας περαιτέρω καταφρόνηση της εννόμου τάξεως.

Ειδικότερα, κατά την ομιλία του στη συζήτηση του ως άνω νομοσχεδίου ο εν λόγω Βουλευτής υποστήριξε πως η τέλεση εγκλημάτων ενδοοικογενειακής βίας κατά της γυναίκας-μητέρας δεν πρέπει να αποστερεί τον δράστη από την επιμέλεια του τέκνου και δη επί λέξει:

«Μια γυναίκα την οποία ο άνδρας της […] την έδερνε, την κακοποιούσε όμως παρόλα αυτά έχει το παιδί το δικαίωμα να μεγαλώνει και με τους δύο γονείς».

Ωστόσο, η βία κατά των γυναικών και δη η ενδοοικογενειακή βία καταδικάζεται απερίφραστα από την ελληνική αλλά και διεθνή έννομη τάξη, διώκεται αυτεπαγγέλτως ενώ ως θύμα της νοείται όχι μόνον ο/η υφιστάμενος/-η τη βία αλλά και αυτοτελώς το ανήλικο τέκνο ενώπιον του οποίου λαμβάνουν χώρα οι πράξεις ενδοοικογενειακής βίας, κατά την έννοια του ν. 3500/2006.

Ρητά δε κατά το άρθρο 18 παρ. 1 του ν. 3500/2006 προβλέπεται ότι σε περιπτώσεις ενδοοικογενειακής βίας όχι μόνο δεν είναι το δίχως άλλο μονόδρομος η συνεπιμέλεια αλλά αντιθέτως ότι μπορεί να διατάσσεται αρμοδίως και η μετοίκηση, η απομάκρυνση από την οικογενειακή κατοικία αλλά και περιοριστικοί όροι κατά του δράστη, η απαγόρευσή του να προσεγγίζει τους χώρους κατοικίας ή και εργασίας του θύματος, τα εκπαιδευτήρια των παιδιών και ξενώνες φιλοξενίας.

Εξίσου ρητά η χώρα μας δεσμεύεται κατά το άρθρο 31 της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης για την Πρόληψη και την Καταπολέμηση της Βίας κατά των γυναικών και της Ενδοοικογενειακής Βίας, όπως κυρώθηκε με τον ν. 4531/2018, να λαμβάνει όλα τα αναγκαία νομοθετικά ή άλλα μέτρα προκειμένου να διασφαλιστεί ότι κατά τον καθορισμό της επιμέλειας και των δικαιωμάτων επίσκεψης των παιδιών, θα λαμβάνονται υπόψη τα κρούσματα βίας που καλύπτονται από το πεδίο εφαρμογής της εν λόγω Σύμβασης.

Ωστόσο, ουδόλως φαίνεται να έλαβε υπόψη του τα ανωτέρω ο ήδη αναφερόμενος Βουλευτής, ο οποίος με τα λόγια του παρουσίασε την ενδοοικογενειακή βία και τη βία κατά των γυναικών ως ένα περίπου φυσικό φαινόμενο, το οποίο δεν θα πρέπει να επηρεάζει τα δικαιώματα επιμέλειας των τέκνων.

Η ως άνω συμπεριφορά αντιβαίνει ωστόσο στις παραδοχές και αξίες της ελληνικής εννόμου τάξεως, συνιστά κατ’ εξοχήν αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά, τόσο κατά τον Κώδικα Δεοντολογίας των Μελών του Ελληνικού Κοινοβουλίου όσο και κατά περ. (α), (ε) και (η) της παρ. 4 του άρθρου 77 και του άρθρου 80 ΚτΒ, αφού συρρέει εν προκειμένω στο πρόσωπο του κου Λοβέρδου η απρεπής συμπεριφορά, η έλλειψη του οφειλόμενου σεβασμού προς τη σοβαρότητα του έργου και την αποστολή της Βουλής αλλά και η καταφρόνηση του Συντάγματος και των πολιτειακών θεσμών.

Αιτούμεθα κατά τα ανωτέρω την κίνηση των κατά τον Κανονισμό τη Βουλής προβλεπομένων διαδικασιών κατά του δια της παρούσης αναφερόμενου, Βουλευτή Νέας Δημοκρατίας, κου Λοβέρδου για την αντικοινοβουλευτική συμπεριφορά του.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Ανδρουλάκης σε βουλευτές ΝΔ: Χειροκροτώντας τον κ. Καραμανλή, είστε όλοι συνυπεύθυνοι για τις πράξεις του

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...