Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

«Ορθώς έγιναν μονιμοποιήσεις με το διάταγμα Παυλόπουλου»

«Ορθώς έγιναν μονιμοποιήσεις με το διάταγμα Παυλόπουλου»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Διευκρινίσεις και απαντήσεις για τον έλεγχο της μετατροπής συμβάσεων από ορισμένου σε αορίστου χρόνου στον δημόσιο τομέα δίνουν κύκλοι του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης.

Όπως επισημαίνουν, με βάση το ΠΔ 164/2004 -με το οποίο συμμορφώθηκε η χώρα με κοινοτική οδηγία που και είναι ο νόμος Παυλόπουλου- μονιμοποιήθηκαν συνολικά 35.200 συμβασιούχοι από τους 75.000 που είχαν υποβάλει σχετική αίτηση.

Η πλειονότητα αυτών πληρούσε όλους τους όρους και τις προϋποθέσεις για τη μονιμοποίηση. Σημειώνει, ωστόσο, ότι αρκετοί συμβασιούχοι εκμεταλλεύτηκαν την ευκαιρία αυτή με δόλιο τρόπο, για να διοριστούν μόνιμα στο δημόσιο, παρότι δεν το δικαιούνταν.

Κατά το υπουργείο, ο επανέλεγχος διεξάγεται για να εντοπιστούν και να αποκατασταθούν παραβιάσεις της νομιμότητας κατά τη μονιμοποίηση συμβασιούχων, καθώς υπάρχουν σοβαρές ενδείξεις για μετατροπές που έγιναν με χρήση πλαστών δικαιολογητικών. Επισημαίνει ότι ο επανέλεγχος γίνεται βάσει των ίδιων ακριβώς κριτηρίων που προέβλεπε το Προεδρικό Διάταγμα, το οποίο, όπως σημειώνει το υπουργείο, δεν τίθεται σε αμφισβήτηση.

Ο επανέλεγχος ξεκίνησε από 10 δήμους, διότι πρόκειται για τους δήμους με τον μεγαλύτερο αριθμό μονιμοποιήσεων συμβασιούχων, όπως αναφέρει το υπουργείο, ενώ διευκρινίζει ότι για την επιλογή τους ελήφθη υπόψη ο συνολικός αριθμός των μονιμοποιήσεων μέσω μετατροπών, με βάση τα στοιχεία που χορήγησε το ΑΣΕΠ και κάνει γνωστό ότι η διαδικασία ελέγχου θα επεκταθεί σύντομα και σε άλλους φορείς και υπηρεσίες του δημοσίου.

Η απόφαση για το αν η μετατροπή ήταν παράνομη και αν ο υπάλληλος προκάλεσε την παράνομη μετατροπή (στην περίπτωση αυτή η υπαλληλική σχέση λύεται αυτοδίκαια) είναι του ΑΣΕΠ, το οποίο πρότεινε τη διαδικασία επανελέγχου, με ομόφωνη πρόταση της Ολομελείας του, προκειμένου η Πολιτεία να εκπληρώσει τη θεμελιώδη υποχρέωσή της, που απορρέει από τις επιταγές του άρθρου 103 του Συντάγματος για τις προσλήψεις στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα και τη ρητή απαγόρευση της μετατροπής συμβάσεων σε αορίστου χρόνου.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Άρειος Πάγος: Tέλος στη μονιμοποίηση συμβασιούχων στο Δημόσιο

Ο Βορίδης βρήκε τον τρόπο για να απολύει τους δημόσιους υπαλλήλους

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προειδοποιεί τη Μενδώνη: Όσους κι εάν απολύσεις είμαστε εδώ

Ο Θεοδωρικάκος διέψευσε κατηγορηματικά μειώσεις μισθών στο Δημόσιο

Η ΝΔ «διώχνει» 5.500 συμβασιούχους νέους επιστήμονες – Ποιο πρόγραμμα του ΟΑΕΔ καταργεί

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...