Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Αντώναρος καταγγέλλει επιστολή «με πρωτοφανές και απειλητικό περιεχόμενο» στον Κούβελα

Ο Αντώναρος καταγγέλλει επιστολή «με πρωτοφανές και απειλητικό περιεχόμενο» στον Κούβελα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Ευάγγελος Αντώναρος είχε γράψει προ ημερών ότι θα υπερασπιστεί τον Δημήτρη Κούβελα. Με ανάρτησή του στο Facebook εξαπολύει ολομέτωπη επίθεση στον κοσμήτορα της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ, τον οποίο καταγγέλλει ότι απέστειλε επιστολή με πρωτοφανές και απειλητικό περιεχόμενο στον Δημ. Κούβελα. Ο Ευάγγελος Αντώναρος γράφει:

«Πληροφορούμαι από το διαδίκτυο ότι ο κοσμήτορας της Σχολής Επιστημών Υγείας του ΑΠΘ απέστειλε στον καθ. Δημ. Κούβελα επιστολή με πρωτοφανές απειλητικό κι εκβιαστικό περιεχόμενο.

»Θα παρέθετα το εν λόγω κείμενο ακόμη κι αν περιειχε την ένδειξη “εμπιστευτικό” (την οποία δεν έχει) γιατί είναι το αηδέστερο, μέχρι στιγμής, δείγμα προσπάθειας φίμωσης επιστημονικών απόψεων και ευθυγράμμισης με το κυβερνητικό αφήγημα.

»Θέωρώ συνεπώς υποχρέωση μου να θεσω ορισμένα ερωτήματα:

»1. Βάσει ποιας εξουσιοδότησης δίνει οδηγείες σε καθηγητή της Ιατρικής τι να λέει και τι να μη λέει δημοσίως;

»2. Βάσει ποιων ειδικών γνώσεων ο εν λόγω κοσμήτορας, καθηγητής Υγιεινής εξ όσων πληροφορούμαι με ελάχιστες δημοσιεύσεις, τοποθετείται με αυθεντία και δεσμευτικά στο θέμα των εμβολίων υιοθετώντας μάλιστα γνωστή κυβερνητική φρασεολογία όπως “αντιεμβολιστικό κίνημα” (που δεν υπάρχει με τέτοια μορφή!) η “επιστροφή στην κανονικότητα”;

»3. Βάσει ποιας εξουσιοδότησης διατυπώνει την έμμεση αλλά σαφή απειλεί ότι ο Κούβελας “υπονομεύει τη θέση του ως ιατρός, ως ακαδημαϊκός δάσκαλος και ως διευθυντής ακαδημαϊκής…μονάδος;”

»Τέτοια επιστολή, όσο κι αν ψάξει κανείς, δεν θα βρει ούτε στα αρχεία της στραιωτικής χούντας ούτε της χιτλερικής Γερμανίας.

»Πολύ περισσότερο μάλιστα τη στιγμή που τα μέλη ΔΕΠ όπως είναι γνωστό, ως κρατικοί λειτουργοί και όχι ως δημόσιοι υπάλληλοι έχουν “αυτοδύναμο ερευνητικό, εκπαιδευτικό και κοινωνικό έργο”.

»Με άλλα λόγια και σε απλά ελληνικά: Κανείς δεν νομιμοποιείται να τους πει τι θα κάνουν η πως θα δράσουν ως επιστήμονες.

»Ειλικρινά δεν ξέρω τι έχει κατα νου ο άγνωστος στο πανελλήνιο κοσμητορας.

»Αν σκέπτεται να “ενθαρρύνει” κάποιου είδους πειθαρχική διαδικασία (που δεν δικαιούται να το κάνει), πειθαρχική διαδικασία θα έπρεπε να κινηθεί όχι εναντίον του Κούβελα, όπως υπονοεί ο εν λόγω κύριος, αλλά έναντι του ίδιου το κοσμήτορα για σαφή υπέρβαση των αρμοδιοτήτων του και της επιστημονικής δεοντολογίας.

»Που ακούστηκε στον πολιτισμένο κόσμο να λένε σ’ έναν οποιοδήποτε καθηγητη, πολύ περισσότερο σε κάποιον της αξίας, της εμπειρίας και της ευρυμάθεειας του Δημήτρη Κούβελα, τι θα πει. Η πολύ περισσότερο τι θα πιστεύει.

»Τα πανεπιστήμια δεν είναι γυμνάσια η λύτκεια με προκαθορισμένη ύλη και συγκεκριμένα εγχειρίδια. Αλλά κοιτίδες έρευνας, αναζήτησης και γνώσης.

»Εκτός εάν η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει πρόθεση να το αλλάξει ΚΑΙ ΑΥΤΟ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: 62χρονος εμβολιάστηκε 217 φορές κατά της covid-19

Σύγκλητος ΑΠΘ: Ενάντια στην κυβέρνηση Μητσοτάκη για την ίδρυση ιδιωτικών πανεπιστημίων

Στη Λάρισα οι νεκροί του κορωνοϊού δεν έχουν «λιώσει» – Στο Νέο Κοιμητήριο σταμάτησαν οι εκταφές

Οριστικό – Δεν θα πραγματοποιηθεί η εξεταστική εξαμήνου στη Νομική Θεσσαλονίκης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...