Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χωρίς φοιτητές οι Σχολές Δασολογίας και Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας Δράμας

Χωρίς φοιτητές οι Σχολές Δασολογίας και Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας Δράμας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο βουλευτής Δράμας και τομεάρχης Δικαιοσύνης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Θεόφιλος Ξανθόπουλος, κατέθεσε ερώτηση προ της υπουργό Παιδείας, στην οποία επισημαίνει τους σοβαρούς κινδύνους για την συνέχιση της λειτουργίας των σχολών Δασολογίας και Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας Δράμας, καθώς φέτος εισήχθησαν σε αυτές ελάχιστοι πρωτοετείς φοιτητές, εξαιτίας της Ελάχιστης Βάσης Εισαγωγής.

Στην ερώτηση που συνυπογράφουν 33 βουλευτές, σημειώνεται ότι είναι εγκληματικό την χρονιά που ο δασικός μας πλούτος δέχθηκε τόσο ισχυρό πλήγμα από τις πυρκαγιές, να μην εισάγεται κανείς απόφοιτος ΓΕΛ στο τμήμα δασολογίας της Δράμας ενώ συνολικά, 4 από τα 5 τμήματα δασολογίας των σχολών της χώρας έμειναν χωρίς φοιτητές!

Αλλά και το πλήγμα που δέχθηκε το τμήμα Αγροτικής Βιοτεχνολογίας και Οινολογίας στη Δράμα, όπου υπάρχει έντονο το στοιχείο της αγροτικής παραγωγής και της οινοπαραγωγής, είναι τεράστιο.

Η μεγάλη μείωση του συνολικού αριθμού των εισαχθέντων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα στην ομαλή συνέχιση της σχολής και την εκπαίδευση εξειδικευμένου επιστημονικού προσωπικού, σε ευαίσθητους τομείς της τοπικής αλλά και γενικότερα της ελληνικής οικονομίας, τονίζεται στην ερώτηση.

Η ουσιαστική κατάργηση του πρώτου έτους σπουδών για τις δύο σχολές της Δράμας, υποβαθμίζει ακόμη περισσότερο την περιοχή και επηρεάζει αρνητικά την τοπική οικονομία.

Καταδεικνύεται επίσης με απόλυτη σαφήνεια το επικίνδυνα καταστροφικό σχέδιο της Κυβέρνησης να προχωρήσει σε κατάργηση και συγχώνευση τμημάτων και σχολών στα οποία δεν εισήχθησαν υποψήφιοι, όπως ευθέως παραδέχθηκε ο υφυπουργός Παιδείας κ. Α. Συρίγος, μιλώντας στην ΕΡΤ.

Κατόπιν τούτων ερωτάται η υπουργός ποια μέτρα σκοπεύει να λάβει ώστε να στηριχθούν εμπράκτως και λειτουργήσουν χωρίς προβλήματα οι δύο σχολές της Δράμας, εάν θα καταργήσει την ΕΒΕ και αν σκοπεύει η κυβέρνηση, στο πλαίσιο του γενικότερου επανασχεδιασμού του χάρτη των ΑΕΙ που εξήγγειλε ο κ. Συρίγος, να προχωρήσει στην κατάργηση-συγχώνευση των συγκεκριμένων σχολών της Δράμας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...