Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Κατσανιώτης ενημερώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας για την πυρκαγιά στον ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Σίδνεϊ

Ο Κατσανιώτης ενημερώθηκε από τον Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας για την πυρκαγιά στον ορθόδοξο Καθεδρικό Ναό του Σίδνεϊ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υφυπουργός Εξωτερικών, Ανδρέας Κατσανιώτης, πραγματοποίησε την Παρασκευή τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σεβασμιώτατο Αρχιεπίσκοπο Αυστραλίας κ. Μακάριο προκειμένου να ενημερωθεί για την έκταση των ζημιών στον Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σύδνεϋ από την πρόσφατη πυρκαγιά και να μεταφέρει μήνυμα συμπαράστασης και στήριξης του Πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εξωτερικών.

Ο κ. Κατσανιώτης εξέφρασε την αλληλεγγύη του προς τον Αρχιεπίσκοπο κ. Μακάριο και προς το σύνολο της Ομογένειας, υπογραμμίζοντας τη στήριξη της Ελληνικής κυβέρνησης, καθώς και την πρόθεσή του να επισκεφθεί τους Έλληνες της Αυστραλίας, μόλις αρθούν οι ταξιδιωτικοί περιορισμοί που έχουν επιβληθεί λόγω της πανδημίας. Από πλευράς του, ο Σεβασμιώτατος εξέφρασε τις ευχαριστίες του για τις ευχές και την ειλικρινή συμπαράσταση της Ελληνικής πολιτείας, καταλήγει η ανακοίνωση.

Το απόγευμα της Πέμπτης, τοπική ώρα, ξέσπασε καταστροφική φωτιά στον Ιερό Καθεδρικό Ναό του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου στο Σίδνεϊ.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας, η πυρκαγιά προκάλεσε σημαντικές ζημιές στο εσωτερικό του ιστορικού και διατηρητέου κτηρίου του ναού και ειδικότερα σε τμήματα της στέγης του Ιερού Βήματος και του παρεκκλησίου του Αγίου Ιωάννου του Θεολόγου.

Τόσο ο Αρχιεπίσκοπος Μακάριος όσο και οι συνεργάτες του, που εκείνη την ώρα βρισκόντουσαν στον χώρο, δεν κινδύνευσαν και δεν υπέστησαν κάποια σωματική βλάβη.

Ωστόσο, ιερά σκεύη και κειμήλια που φυλάσσονταν στον χώρο του Ιερού, υπέστησαν φθορές από το νερό κατά την επιχείρηση κατάσβεσης της φωτιάς, ενώ καταστράφηκαν ολοσχερώς η ηλεκτρονική και η μικροφωνική εγκατάσταση του ναού.

Αναφορικά με τα αίτια της φωτιάς, η πρώτη εκτίμηση είναι ότι προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα, με την επιφύλαξη της ολοκλήρωσης της σχετικής έρευνας από τις αρμόδιες Αρχές.

Η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αυστραλίας εκφράζει θερμές ευχαριστίες στην Πυροσβεστική Υπηρεσία, το προσωπικό της οποίας, σπεύδοντας άμεσα να αντιμετωπίσει το συμβάν, απέτρεψε την περαιτέρω εξάπλωση της φωτιάς και έφερε εις πέρας το έργο της κατασβέσεώς της.

Ευχαριστίες εκφράζονται επίσης και στο προσωπικό της Αστυνομίας, για την από πλευρά του άμεση κινητοποίηση και συνδρομή του στη δοκιμασία της τοπικής μας Εκκλησίας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πάρος: Τρεις συλλήψεις για την χθεσινή πυρκαγιά

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Φωτά στην Πάρο – Καίει κοντά σε σπίτια – Εστάλη μήνυμα από το 112

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...