Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το Ελληνικό Προξενείο Βοστόνης συντήρησε μνήματα Αμερικανών φιλελλήνων

Το Ελληνικό Προξενείο Βοστόνης συντήρησε μνήματα Αμερικανών φιλελλήνων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για τη συντήρηση των μνημάτων Αμερικανών φιλελλήνων της Βοστόνης μερίμνησε αρχές Οκτωβρίου το Ελληνικό Προξενείο της πόλης, σε συνεργασία με τον Κώστα Σιδερίδη, πρόεδρο του Alpha Omega Council και με τις Αρχές του κοιμητηρίου Mt Auburn.

Ανάμεσα στα μνήματα των φιλελλήνων βρίσκονται και αυτά των Δρ. Σάμιουελ Χάου, o οποίος είχε μεταβεί το 1824 στην Ελλάδα προκειμένου να συνδράμει στην Ελληνική Επανάσταση και της συζύγου του Τζούλια.

Μάλιστα ο Ρόμπερτ Μενέντεζ είχε αναφερθεί στο παρελθόν στο πρόσωπο του φιλέλληνα γιατρού, δηλώνοντας υπερήφανος που αυτός και άλλοι Αμερικανοί πολίτες πάλεψαν για την ελληνική ανεξαρτησία.

Οι εργασίες συντήρησης δεν επιτρεπόταν να γίνουν το χειμώνα και ολοκληρώθηκαν πριν μερικές μέρες, εγκαίρως, εντός του 2021 και πριν την επέτειο θανάτου του Σάμιουελ Χάου.

Το Ελληνικό Προξενείο έγραψε σε ανάρτησή του στο Facebook:

«Ελάχιστο χρέος προς τους φιλέλληνες της Βοστώνης η συντήρηση των μνημάτων τους

»Με τη βοήθεια του Costa Sideridis Προέδρου του Alpha Omega Council και σε συνεργασία με τις αρχές του κοιμητηρίου Mt Auburn, το Γενικό Προξενείο μερίμνησε για τη συντήρηση από ειδικούς των μνημάτων του Samuel Gridley Howe και άλλων Αμερικανών φιλελλήνων.

»Στη φωτογραφία φαίνονται αριστερά τα συντηρημένα μνήματα σήμερα, μετά από μια φθινοπωρινή βροχή.

»Δεξιά τα μνήματα τον περασμένο Μάρτιο, όπου συντηρημένο ήταν μόνο το μνήμα της σουφραζέτας ποιήτριας και συζύγου του Samuel Howe, της Julia Ward Howe, η οποία είναι γνωστή εδώ σε όλους ως η συνθέτρια του εμβατηρίου “The Battle Hymn of the Republic”.

»Οι εργασίες που δεν επιτρεπόταν να γίνουν το χειμώνα ολοκληρώθηκαν πριν μερικές μέρες, εγκαίρως, εντός του 2021, και πριν την επέτειο θανάτου του Samuel Gridley Howe».

Γραμματόσημο των ΕΛΤΑ με τον Φιλέλληνα Samuel Gridley Howe

«Τα Eλληνικά Tαχυδρομεία εκτός από γρήγορα φτερά έχουν και ευήκοα ώτα», αναφέρει σε ανάρτησή του στις 14 Οκτωβρίου το Ελληνικό Προξενείο Βοστώνης.

«Με αφορμή την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση, τα ΕΛΤΑ, πριν από ένα χρόνο, άρχισαν να σχεδιάζουν ειδική σειρά γραμματοσήμων με τους μεγάλους φιλέλληνες που συνέδραμαν τον αγώνα των επαναστατημένων Ελλήνων.

»Το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ έκανε δεκτή την πρότασή μας να συμπεριληφθεί στο πάνθεον των μεγάλων φιλελλήνων ο Samuel Gridley Howe, ο Αμερικανός ιατρός από τη Βοστώνη που αφού αποφοίτησε από το Brown και το Harvard ήρθε στην Ελλάδα να πολεμήσει με τους επαναστατημένους Έλληνες.

»Ο Howe οργάνωσε καταυλισμούς, συγκέντρωσε ανθρωπιστική βοήθεια, βοήθησε και σπούδασε ορφανά του Αγώνα.

»Πολέμησε στο πλευρό των Ελλήνων, υπήρξε ο πρώτος χειρουργός του ελληνικού ναυτικού, βοήθησε την Κρητική Επανάσταση.

»Η προσφορά του στην ανθρωπότητα όμως είναι πολύ ευρύτερη.

»Ο Howe πρωτοστάτησε στην κατάργηση της δουλειάς στις Ηνωμένες Πολιτείες, βοήθησε εθνικοαπελευθερωτικά κινήματα στην Ευρώπη και στη Λατινική Αμερική και υπήρξε πρωτοπόρος παγκοσμίως στην εκπαίδευση τυφλών παιδιών ως ιδρυτης του φημισμένου Perkins School for the Blind.

»Η αναγνώριση του Βοστωνέζου φιλέλληνα Howe από την Ελλάδα, μέσω της έκδοσης γραμματοσήμου από τα Ελληνικά Ταχυδρομεία έγινε πραγματικότητα χάρη στην ιδέα, τη συνεργασία και τη βοήθεια ενός αγαπητού μέλους της ελληνικής κοινότητας της Βοστώνης του Polychronis Griveas, τον οποίο ευχαριστούμε θερμά όπως και τα Ελληνικά Ταχυδρομεία».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μεγάλη ανατροπή: Εφετείο της Νέας Υόρκης ακύρωσε την καταδίκη του Γουάινστιν

Πύραυλο των Χούτι κατέρριψαν οι Αμερικανοί – Είχε στόχο πλοίο με 4 Έλληνες στο πλήρωμα

TikTok σε Μπάιντεν: «Δεν πάμε πουθενά» – Στην αντεπίθεση για την απαγόρευση

Τον Μάρτιο οι ΗΠΑ μυστικά μετέφεραν ATACMS μεγάλης εμβέλειας στην Ουκρανία

Στέιτ Ντιπάρτμεντ: Έκθεση-κόλαφος για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα – Οι δικαιολογίες της κυβέρνησης και το «καρφί» Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...