Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Γκάκα στον Βόλο – Ποιο σχέδιο ανακοίνωσε επιτρέποντας στον Μπέο να κάνει πανηγύρια – Οργή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ

Η Γκάκα στον Βόλο – Ποιο σχέδιο ανακοίνωσε επιτρέποντας στον Μπέο να κάνει πανηγύρια – Οργή του τοπικού ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το Νοσοκομείο Βόλου επισκέφθηκε η αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, προκειμένου να δει από κοντά την «εφιαλτική» –όπως την περιγράφουν οι γιατροί– κατάσταση που επικρατεί στο νοσοκομείο, το οποίο δεν μπορεί να υποστηρίξει τον αριθμό των ασθενών, που χρειάζονται νοσηλεία.

Το σύστημα του οξυγόνου είναι έτοιμο να «καταρρεύσει».

Ενδεικτικό της έκρυθμης κατάστασης, που επικρατεί είναι το γεγονός ότι μπήκε κρεβάτι για νοσηλεία ασθενούς σε γραφείο εφημερεύοντα γιατρού.

Στις σύντομες δηλώσεις της, η κα Γκάγκα, τόνισε ότι η κατάσταση είναι «έκρυθμη», γίνονται προσλήψεις στο χώρο της Υγείας και θα γίνουν και άλλες, ενώ υποστήριξε με έμφαση, ότι δεν θα μείνει κανείς χωρίς περίθαλψη.

«Το σύστημα Υγείας έχει ενισχυθεί πολύ αυτά τα δύο χρόνια με περισσότερες μονάδες με περισσότερο προσωπικό.

»Όμως ένα σύστημα Υγείας, που είναι φτιαγμένο για να 2.000 εισαγωγές την ημέρα και ξαφνικά έχει 300–400 παραπάνω –έχουμε 7.000 κρούσματα την ημέρα- υπάρχει επομένως πολύ μεγαλύτερη δυσκολία στην αντιμετώπιση της κατάστασης.

»Θέλουμε να δούμε λοιπόν ακριβώς, που εντοπίζονται τα μεγαλύτερα προβλήματα για την επίλυσή τους».

«Τρέχουν νέες προκηρύξεις για προσλήψεις – Ενισχύονται οι κλίνες covid από τον ιδιωτικό τομέα»

Απαντώντας στο ερώτημα αν θα γίνουν προσλήψεις η κ. Γκάγκα τόνισε, πως γίνονται συνεχώς προσλήψεις όχι μόνο σε ιατρικό, αλλά και σε νοσηλευτικό προσωπικό.

«Όπως καταλαβαίνετε οι θέσεις, που χρειάζονται τώρα δεν είναι οι θέσεις, που χρειάζονται συνεχώς στο σύστημα Yγείας.

»Έχουν γίνει προκηρύξεις για πολλές μόνιμες θέσεις, πάνω από 2.500 σε γιατρούς, αυτό το διάστημα, υπάρχουν και προκηρύξεις που βρίσκονται σε εξέλιξη, αλλά και προκηρύξεις για επικουρικό προσωπικό.

»Υπάρχει πρόθεση και απόφαση να βοηθήσουμε τον δημόσιο τομέα, όπως να βοηθήσει και ο ιδιωτικός τομέας.

»Σε μια φάση, που έχουμε έκτακτες ανάγκες, υπάρχουν έκτακτες λύσεις.

»Ό,τι χρειάζεται γίνεται… ήδη μετακινούνται γιατροί από άλλες περιοχές, όπου υπάρχει μεγάλη ανάγκη και ό,τι χρειαστεί να γίνει θα γίνει».

«Να νικήσουμε και εμείς σαν κοινωνία προλαμβάνοντας τα κρούσματα»

«Τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και φυσικά πιέζονται οι γιατροί.

»Το θέμα είναι ο καθένας από εμάς να τηρεί τα μέτρα να είμαστε εμβολισμένοι, να μην κινδυνεύουμε να νοσήσουμε και να μην νοσούμε σε αυτά τα νούμερα, που έχουν φτάσει τα σημερινά κρούσματα.

»Είναι ιδιαίτερες οι συνθήκες και πρέπει να νικήσουμε και εμείς σαν κοινωνία, να μπορέσουμε να βοηθήσουμε, προλαμβάνοντας τα κρούσματα, που είναι το πιο σημαντικό πράγμα», κατέληξε η Αναπληρώτρια Υπουργός Υγείας.

Μετακινήσεις γιατρών από Κ.Υ, ιδιωτικές κλινικές και ιδιώτες γιατροί στο σχέδιο για τον κορωνοϊό

Με κάποιες μετακινήσεις γιατρών από τα Κέντρα Υγείας, σε πρώτη φάση δύο από το Κέντρο Υγείας Βόλου, που έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον, με προτροπή στους ιδιώτες γιατρούς με έμφαση τους παθολόγους και πνευμονολόγους και με 100 κλίνες covid σε κλινικές της Λάρισας που θα μπορούν να μετακινηθούν και ασθενείς από τον Βόλο θα γίνει η προσπάθεια για την αντιμετώπιση του σφοδρού κύματος της πανδημίας.

Τα παραπάνω ειπώθηκαν στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Νοσοκομείο Βόλου υπό την Αν. Υπουργό Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα, μεταδίδει το τοπικό Magnesia News.

Στο γραφείο του Διοικητή του Νοσοκομείου Βόλου πραγματοποιήθηκε η σύσκεψη της διοίκησης, της διοίκησης της 5ης ΥΠΕ, γιατρών, διευθυντών κλινικών και εργαζομένων για την πορεία και την αντιμετώπιση της πανδημίας με την παρουσία της Αν. Υπουργού Υγείας κ. Μίνας Γκάγκα.

Η ίδια ήταν ήδη ενημερωμένη για την κατάσταση, όμως άκουσε και τους πρωταγωνιστές του Νοσοκομείου.

Σε δηλώσεις της αναφέρθηκε στην τρομακτική διασπορά του κορωνοϊού και στην αύξηση των κρουσμάτων και των νοσηλειών.

Επεσήμανε πως έχουν ήδη γίνει προσλήψεις προσωπικού, όπως το σύστημα δεν μπορεί να υποχρεώσει κανέναν να έρθει, παρά τις προκηρύξεις για ειδικότητα.

«Εδώ και πολλά χρόνια δεν υπήρχε κανένα σχέδιο για το πόσους γιατρούς χρειαζόμαστε και οι ειδικότητες δεν παράγονται από τη ημέρα στην άλλη.

»Δεν είναι διαδικασία που κρατάει δύο μήνες», είπε -παραβλέποντας ότι ο κορωνοϊός κρατά 20 μήνες και όχι δύο- και διαβεβαίωσε πως κανένας ασθενής δεν θα μείνει χωρίς ιατρική φροντίδα.

Το σχέδιο για την αντιμετώπιση της πανδημίας

Η Αν. Υπουργός συσκέφθηκε με την Διοίκηση του Νοσοκομείου, τον Υπεάρχη, τους Διευθυντές Κλινικών, γιατρούς, προσωπικό και άκουσε από πρώτο χέρι την κατάσταση.

Ο οδικός χάρτης που θα ακολουθηθεί στο Νοσοκομείο περιλαμβάνει, δύο άμεσες μετακινήσεις γιατρών- παθολόγου και πνευμονολόγου- από το Κέντρο Υγείας Βόλου και άλλες δύο μετακινήσεις γιατρών από Κέντρα Υγείας, που θα αποφασίσει η ΥΠΕ.

Δύο ιδιωτικές κλινικές στην Λάρισα θα διαθέσουν 100 νέες συνολικά -50 έκαστη- κλίνες για covid ασθενείς, στις οποίες θα μπορούν να νοσηλεύσουν και ασθενείς από τον Βόλο.

Ήδη μία κλινική έχει διαθέσει 50 κλίνες. Άρα συνολικά θα δοθούν 150 κλίνες για ασθενείς με κορωνοϊό.

Θα προχωρήσει άμεσα η πρόσληψη επικουρικού προσωπικού -εργαζομένων- πάνω των 20 ατόμων, μεταξύ αυτών και νοσηλευτών.

Συζητήθηκε και η προοπτική νοσηλείας, εάν αυτές αυξηθούν, ασθενών με κορωνοϊό και στον 7ο όροφο του Νοσοκομείου.

Παράλληλα 10 κλίνες για non covid ασθενείς θα δώσει και η ιδιωτική κλινική «Ελπίς» στον Βόλο.

Παράλληλα, έγινε συζήτηση με τον πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμη Τσάμη για ένταξη και ιδιωτών γιατρών στο σύστημα για τις ανάγκες της πανδημίας.

Οι ιδιώτες γιατροί που θα θελήσουν να βοηθήσουν θα μπορούν να καλύπτουν το πρωινό ωράριο ενώ θα μπουν και στο πρόγραμμα των εφημεριών.

Θα λαμβάνουν 2.000 ευρώ το μήνα αφορολόγητα και 250 ευρώ η εφημερία, χρήματα όμως που θα φορολογηθούν.

Από την πλευρά του ο Ιατρικός Σύλλογος θα απευθύνει κάλεσμα στους γιατρούς της Μαγνησίας, κυρίως παθολόγους και πνευμονολόγους για να ενταχθούν στο σύστημα για ορισμένο χρόνο για να μπορέσουν να συνεισφέρουν.

Γκάγκα: «Ο Δήμαρχος αποφασίζει για τις εορταστικές εκδηλώσεις» – Τσάμης: «Επικίνδυνες τέτοιες εκδηλώσεις»

Τας χείρας του νίπτει το υπουργείο Υγείας για τις εορταστικές εκδηλώσεις που ανακοινώθηκαν από τον Αχ. Μπέο, εν τω μέσω έξαρσης της πανδημίας, με τα κρούσματα να είναι στη Μαγνησία συνεχώς τριψήφια και με ένα Νοσοκομείο που έχει πάθε μπλακ άουτ από τις αυξημένες νοσηλείες, μεταδίδει το Magnesia News.

Η αν. υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα πέταξε το μπαλάκι των αποφάσεων στον Δήμαρχο, λέγοντας πως εκείνος αποφασίζει για το εάν αυτές θα γίνουν και αρκέστηκε να δώσει συμβουλές για την τήρηση των μέτρων.

Ο πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Μαγνησίας κ. Ευθύμιος Τσάμης χαρακτήρισε επικίνδυνες τέτοιες εκδηλώσεις, με τα σημερινά επιδημιολογικά δεδομένα και ανέφερε ότι δεν πρέπει να γίνουν.

Με το μπαλάκι να πετιέται στον Δήμαρχο απάντησε η αν. υπουργός Υγείας κ. Μίνα Γκάγκα για το ενδεχόμενο ακύρωσης των εορταστικών εκδηλώσεων στον Βόλο τη στιγμή που νομός βρίσκεται στο «κόκκινο».

«Η εισήγηση υπάρχει, συνεννοήσεις γίνονται.

»Ο Δήμαρχος είναι αυτός που τελικά αποφασίζει. Οι συνεννοήσεις γίνονται.

»Αυτό που πρέπει να θυμόμαστε ότι είναι μια περίοδος επικίνδυνη από άποψη φορτίου νόσου και η διασπορά είναι πολύ εύκολη, εάν δεν τηρούμε τα μέτρα.

»Τηρούμε τα μέτρα, φοράμε τη μάσκα, κρατάμε αποστάσεις, δεν συγχρωτιζόμαστε και εμβολιαζόμαστε γιατί είναι η μεγάλη ασφάλεια. Αυτά είναι τα βασικά μέτρα.

»Ο Δήμαρχος μπορεί να κάνει εκδηλώσεις.

»Είμαστε σε επαφή μαζί του.

»Η τελική απόφαση είναι του Δημάρχου δεν νομίζω ότι θέλουμε να παρέμβουμε.

»Νομίζω ότι είναι σημαντικό να κρατάμε τα μέτρα όχι μόνο σε εκδηλώσεις, αλλά στην καθημερινότητα.

»Ακόμη είμαστε στο πρώτο δεκαήμερο.

»Θα δούμε επιδημιολογικά δεδομένα και θα δούμε εάν χρειαστεί να κάνουμε κάτι», είπε χαρακτηριστικά.

Ξεκάθαρος όμως ήταν ο πρόεδρος του ΙΣΜ που τάχθηκε κατά των εκδηλώσεων, από τη στιγμή που υπάρχει αυτό το έντονο επιδημιολογικό φορτίο.

«Όταν έχουμε τέτοια επιδημιολογικά δεδομένα τα οποία είναι πολύ άσχημα και δείχνουν μια δυναμική να γίνουν χειρότερα ακόμα, αποτρέπεις συναθροίσεις ανθρώπων όχι μόνο σε κλειστούς χώρους, αλλά και σε ανοιχτούς και γι’ αυτό πάρθηκε το προηγούμενο διάστημα η απόφαση για ακύρωση των παρελάσεων.

»Η εκτίμησή μας, ως Ιατρικός Σύλλογος είναι ότι εάν τυχόν υπάρξουν τέτοια επιδημιολογικά δεδομένα και μάλιστα χειρότερα δεν θα πρέπει να γίνουν τέτοιες εκδηλώσεις διότι είναι πολύ επικίνδυνο να έχουμε έκρηξη περιστατικών».

Νωρίτερα για το θέμα εκφράστηκε μιλώντας στο Ράδιο ΕΝΑ και ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Βόλος -Ανατροπή-Δημιουργία» κ. Απόστολος Παπαδούλης χαρακτηρίζοντας ως απόλυτα ανεύθυνη την απόφαση του Αχ. Μπέου να πραγματοποιήσει, τις εορταστικές εκδηλώσεις που προγραμματίζονται στο επόμενο χρονικό διάστημα.

Υποστήριξε ότι ο Αχ. Μπέος είναι γνωστός αλλά απορεί με τους πολίτες που δεν καταλαβαίνουν πως ενώ κινδυνεύει η ζωή όλων, δεν κρατούν αποστάσεις από τέτοιες συμπεριφορές.

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας: «Απελπιστική κατάσταση στο Αχιλλοπούλειο εξαιτίας της ολιγωρίας και ιδεοληψίας της κυβέρνησης»

Η ολιγωρία και η ιδεοληψία είναι οι αιτίες για την απελπιστική κατάσταση που επικρατεί στο Νοσοκομείο Βόλου, όπως επισημαίνει σε κοινή ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας, οι βουλευτές κ.κ. Μεϊκόπουλος και Παπανάτσιου και η Νεολαία του ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας.

Μάλιστα στην ανακοίνωση χαρακτηρίζουν ανεπαρκή τα μέτρα που εξήγγειλε η Αναπληρώτρια υπουργός Υγείας κ. Γκάγκα από τον Βόλο.

Όπως επισημαίνεται χαρακτηριστικά στην ανακοίνωση «Τις τελευταίες ημέρες ξαναζούμε μία «τρομακτική διασπορά» του κορωνοϊού στην πόλη μας, γιατροί, νοσηλευτές και λοιπό υγειονομικό έχουν να αντιμετωπίσουν, πέρα από την έλλειψη προσωπικού, ελλείψεις σε φάρμακα και οξυγόνο, ενώ ο προϋπολογισμός του Νοσοκομείου παραμένει μειωμένος.

»Οι βουλευτές του νομού Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος και Κατερίνα Παπανάτσιου ενήργησαν άμεσα, με όλα τα κοινοβουλευτικά μέσα που διαθέτουν, καταθέτοντας ερωτήσεις και προτάσεις στον Υπουργό Υγείας και στους αρμόδιους φορείς.

»Θυμίζουμε ότι ο βουλευτής του νομού Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος κατέθεσε προτάσεις στον υποδιοικητή της 5ης Υγειονομικής Περιφέρειας Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, στην επίσκεψή του εκεί την 1η Νοεμβρίου.

»Καμία από τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Μαγνησίας δεν βρήκε την παραμικρή ανταπόκριση από την κυβέρνηση της ΝΔ.

»Με αγωνία αναμέναμε τις εξαγγελίες της αναπληρώτριας Υπουργού Υγείας Μίνας Γκάγκα, μετά το τέλος της σύσκεψης στο Νοσοκομείο του Βόλου, με την ελπίδα ότι θα ανακούφιζαν την τωρινή τραγική κατάσταση.

»Δυστυχώς, αυτά που εξήγγειλε η Αναπληρώτρια Υπουργός είναι εντελώς ανεπαρκή.

»Η αξιοποίηση όλων των δυνάμεων από τον δημόσιο, ιδιωτικό και στρατιωτικό τομέα, είναι η λύση για να μπορέσει, άμεσα, το Υγειονομικό προσωπικό να ανταποκριθεί καλύτερα στη μάχη που δίνει να σωθούν ανθρώπινες ζωές.

»Η κραυγή απόγνωσης των γιατρών, νοσηλευτών και άλλων εργαζόμενων στην Υγεία, και η αγωνία της τοπικής κοινωνίας μπροστά σε μια κατάσταση που έχει ξεφύγει από κάθε έλεγχο, πρέπει να σπάσουν το τείχος της αδιαφορίας της κυβέρνησης .

»Δυστυχώς δεν είναι μόνο ένα κρίσιμο θέμα της πολιτικής ατζέντας, είναι κυριολεκτικώς ζήτημα ζωής και θανάτου».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

ΣΥΡΙΖΑ: Καταδικάζει την επίθεση που δέχτηκε η βουλευτής της ΝΔ Αγγ. Δεληκάρη

ΣΥΡΙΖΑ: Ενότητα και συστράτευση με τον Τσίπρα δίπλα στον Κασσελάκη

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...