Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Δένδιας στο Βατικανό – Αρχές Δεκεμβρίου ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα

Ο Δένδιας στο Βατικανό – Αρχές Δεκεμβρίου ο Πάπας Φραγκίσκος στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια και τη Νοτιοανατολική Μεσόγειο, καθώς και η επικείμενη επίσκεψη του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα, βρέθηκαν στην ατζέντα της επίσκεψης του Νίκου Δένδια στο Βατικανό.

Για μία ακόμη φορά ο υπουργός Εξωτερικών στηλίτευσε την τουρκική προκλητικότητα.

O κ. Δένδιας συναντήθηκε με τον Γραμματέα του Κράτους δηλαδή τον Πρωθυπουργό του Βατικανού, ενόψει και της επίσκεψης του Πάπα Φραγκίσκου στην Ελλάδα στις αρχές Δεκεμβρίου.

Οι δύο άνδρες συνομίλησαν για την προστασία των χριστιανικών πληθυσμών σε κάθε άκρη της υφηλίου, καθώς και για τις εξελίξεις στα Δυτικά Βαλκάνια.

Μιλώντας στο ιταλικό πρακτορείο Nova ο Νίκος Δένδιας ανέδειξε τη συμφωνία Ελλάδας- Ιταλίας για τον καθορισμό της ΑΟΖ ως παράδειγμα για άλλες χώρες της περιοχής, οι οποίες βασιζόμενες στις φιλικές σχέσεις μπορούν να επιλύουν διμερή ζητήματα όπως τον καθορισμό των θαλασσίων ζωνών.

Ο Νίκος Δένδιας δεν παρέλειψε να υποδείξει στην Τουρκία το δρόμο των ευρωπαϊκών αξιών, επισημαίνοντας:

«Και ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης επαναλάβαμε τόσες φορές, ότι επιθυμούμε μια Τουρκία σύγχρονη, κοσμοπολίτικη, ευημερούσα και η οποία να ακολουθεί τον δρόμο της ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης.

»Αυτό όμως σημαίνει ότι η Τουρκία πρέπει να προσεγγίσει τις αξίες, τα ιδεώδη, τις υποχρεώσεις και τους στόχους της Ευρωπαϊκής Ένωσης».

Στη συνέχεια ο Νίκος Δένδιας συναντήθηκε στο ιταλικό Κοινοβούλιο με τον πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων, τον οποίο και αναμένεται να ενημερώσει για τη συνεχιζόμενη τουρκική παραβατικότητα στην Ανατολική Μεσόγειο, αλλά και για τις εξελίξεις στη Λιβύη, ενόψει και της Διεθνούς Διάσκεψης που συγκαλεί την Παρασκευή στο Παρίσι ο Εμμάνουελ Μακρόν, παρουσία και της Ελλάδας, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο Νίκος Δένδιας συνομίλησε χθες από τη Ρώμη με τον Ρώσο υπουργό Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ, με Αθήνα και Μόσχα να ταυτίζονται πρώτον στην απόλυτη ανάγκη διεξαγωγής εκλογών όπως αυτές είναι προγραμματισμένες στις 24 Δεκεμβρίου και δεύτερον στην απόσυρση των ξένων στρατευμάτων, συμπεριλαμβανομένων και των μισθοφόρων από το έδαφος της Λιβύης.

Ο Νίκος Δένδιας απηύθυνε χαιρετισμό στην έναρξη Διεθνούς Συνεδρίου με θέμα «Ο Ιταλικός Φιλελληνισμός και η Επανάσταση του 1821».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Βενετία: Με εισιτήριο 5 ευρώ η είσοδος στην πόλη για τους τουρίστες – Αντιδρούν οι κάτοικοι

Νίκος Δένδιας για Γενοκτονία Αρμενίων: «Τιμάμε σήμερα τη μνήμη των θυμάτων της Γενοκτονίας»

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ο Νίκος Δένδιας τιμά τη μνήμη του Κωνσταντίνου Καραμανλή

Ο Πατριάρχης Βαρθολομαίος στο Παρίσι – Θα συναντηθεί και με τον Μακρόν

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...