Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για τον θάνατο του Γιώργου Ζαντιώτη στα χέρια της γερμανικής Αστυνομίας

Ανακοίνωση ΥΠΕΞ για τον θάνατο του Γιώργου Ζαντιώτη στα χέρια της γερμανικής Αστυνομίας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Οι αρμόδιες Ελληνικές Αρχές στην Γερμανία, ευθύς μόλις ενημερώθηκαν για τον θάνατο Έλληνα πολίτη, ο οποίος τελούσε υπό κράτηση από την Αστυνομία της πόλης Wuppertal της Γερμανίας, κινητοποιήθηκαν τόσο προς τους οικείους του εκλιπόντος, παρέχοντας προξενική συνδρομή, όσο και προς τις αρμόδιες Γερμανικές αρχές, αναφέρει το υπουργείο Εξωτερικών σε ανακοίνωσή του για τον θάνατο του Γιώργου Ζαντιώτη.

Συγκεκριμένα, συνεχίζει το ΥΠΕΞ, ο Γενικός Πρόξενος στο Ντύσσελντορφ, σε πρώτη φάση μετέβη στην πόλη Hagen, πλησίον του Wuppertal, και συναντήθηκε με τον Αναπληρωτή Αστυνομικό Διευθυντή της πόλης, καθώς το εν λόγω αστυνομικό τμήμα έχει αναλάβει την υπόθεση διερεύνησης του εν θέματι τραγικού συμβάντος.

Επίσης είχε συνάντηση με στελέχη της Εισαγγελίας της ίδιας πόλης.

Παράλληλα, η Πρέσβης στο Βερολίνο απέστειλε επιστολή στον Υπουργό Εσωτερικών του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, ζητώντας διαρκή και πλήρη ενημέρωση της Ελληνικής πλευράς για την υπόθεση.

Στη συνέχεια στις 10 Νοεμβρίου, ο Γενικός Πρόξενος στο Ντίσελντορφ μετέβη επίσης στην Γενική Εισαγγελία του Wuppertal, όπου και συναντήθηκε με τον Προϊστάμενο Εισαγγελέα.

Κατά την συνάντηση, τόνισε το έντονο ενδιαφέρον που έχει εκδηλωθεί για την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης και την κατά το δυνατόν ταχύτερη δημοσιοποίηση του επίσημου πορίσματος περί των συνθηκών θανάτου του εκλιπόντος.

Χθες, 11 Νοεμβρίου, ο Γενικός Πρόξενος στο Ντύσσελντορφ παρακολούθησε την συζήτηση στην Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων του Κρατιδίου της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας, στην οποία είχε κληθεί να παράσχει διευκρινίσεις ο Υπουργός Εσωτερικών του εν λόγω Κρατιδίου.

Μετά το πέρας της συζήτησης, ο Γενικός Πρόξενος συναντήθηκε με τον Υπουργό Εσωτερικών του Κρατιδίου Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας.

Στο πλαίσιο αυτό και σε συνέχεια της σχετικής επιστολής της Πρέσβεως στο Βερολίνο, ζήτησε εκ νέου την πλήρη διερεύνηση των συνθηκών θανάτου του Έλληνα πολίτη.

Το Υπουργείο Εξωτερικών, στο πλαίσιο της προώθησης και προστασίας των δικαιωμάτων και των συμφερόντων των Ελλήνων στο εξωτερικό, θα συνεχίσει να παρέχει προξενική συνδρομή στους οικείους του Έλληνα πολίτη που έχασε τη ζωή του στο Wuppertal.

Αναμένει από τις αρμόδιες Γερμανικές Αρχές την πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης, την εξέλιξη της οποίας θα συνεχίσει να παρακολουθεί, καταλήγει.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Γερμανία: Παλαιστινιακό κράτος ναι, αλλά χωρίς Χαμάς

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Γερμανός στρατιώτης ήταν μυστικός πράκτορας της Ρωσίας

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...