Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έμμεσο «όχι» του Μπόρις Τζόνσον για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα

Έμμεσο «όχι» του Μπόρις Τζόνσον για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έμμεσο «όχι» του Μπόρις Τζόνσον στο αίτημα του Κυριάκου Μητσοτάκη για επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα στην Αθήνα, αλλά όπως υποστηρίζει συμφώνησε με τον Έλληνα πρωθυπουργό, αυτό το ζήτημα δνα μην επηρεάσει τις διμερείς σχέσεις.

«Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καλωσόρισε τον Έλληνα ομόλογό του σήμερα στην Ντάουνιγκ Στριτ.

»Οι ηγέτες πρώτα από όλα επεσήμαναν την αξία των Ελληνοβρετανικών σχέσεων καθώς διανύουμε την επέτειο των 200 χρόνων της ελληνικής επανάστασης για ανεξαρτησία».

Αυτό τονίζει μεταξύ άλλων η ανακοίνωση που εξέδωσε το βρετανικό πρωθυπουργικό γραφείο μετά την συνάντηση Τζόνσον – Μητσοτάκη στο Λονδίνο.

Όπως επισημαίνει η ανακοίνωση, οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεχίσουν να δουλεύουν από κοινού για να ενδυναμώσουν τις σχέσεις τους σε πολλούς τομείς όπως το εμπόριο, η εκπαίδευση και ο τουρισμός.

Αναφορικά με την πανδημία η Ντάουνιγκ Στριτ επισημαίνει ότι οι δυο πρωθυπουργοί καλωσόρισαν την πορεία των εμβολιασμών στις δύο χώρες η οποία όπως είπαν επιτρέπει ξανά τα ταξίδια μεταξύ των πολιτών τους.

Για την κλιματική αλλαγή τονίζεται ότι οι δύο ηγέτες συμφώνησαν ότι η πρόσφατη Διάσκεψη για το κλίμα στην Γλασκώβη στέφτηκε με επιτυχία καθώς, όπως επισημαίνεται, «τέθηκε ο φιλόδοξος στόχος της μηδενικής εκπομπής ρύπων στην ατμόσφαιρα».

Στο πλαίσιο αυτό συζήτησαν και το σημαντικό ρόλο που μπορεί να παίξει η τεχνολογία στο να παράγει καθαρές και ανανεώσιμες πηγές ενέργειας.

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εξέφρασε το σκεπτικισμό του για το πρωτόκολλο της βόρειας Ιρλανδίας από την ΕΕ τονίζοντας ότι υπάρχουν σημαντικά κενά μεταξύ των δύο θέσεων και ότι παραμένει προτεραιότητα μας ( της βρετανικής πλευράς) να βρεθεί μια κοινή λύση.

Οι δύο ηγέτες συζήτησαν επίσης και άλλα πολλά ζητήματα, συνεχίζει η ανακοίνωση του βρετανικού πρωθυπουργικού γραφείου, όπως «το Κυπριακό, το θέμα της Λιβύης και την κοινή ανησυχία τους για την Βοσνία- Ερζεγοβίνη».

Για το Κυπριακό οι δύο ηγέτες συμφώνησαν να συνεργαστούν από κοινού ώστε να βρεθεί βιώσιμη λύση.

Ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο θέμα της επανένωσης των γλυπτών του Παρθενώνα, τονίζει η ανακοίνωση της Ντάουνιγκ Στριτ ενώ ο Μπόρις Τζόνσον του απάντησε «ότι κατανοεί τη δύναμη των αισθημάτων του ελληνικού λαού γι’ αυτό το θέμα», επανέλαβε όμως την πάγια θέση του Ηνωμένου Βασιλείου ότι είναι ζήτημα που αφορά το συμβούλιο του Βρετανικού Μουσείου.

Τέλος οι δύο πρωθυπουργοί συμφώνησαν ότι αυτό το ζήτημα δεν θα επηρεάσει τις διμερείς τους σχέσεις, καταλήγει η ανακοίνωση της Ντάουνιγκ Στριτ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μητσοτάκης: «Τρέμει» την προκαταρκτική και λέει όχι – Δικαιολογίες για τα Τέμπη

Φάμελλος: Προκαταρκτική για τον Καραμανλή που θα τον παραπέμψει στη Δικαιοσύνη

ΚΚΕ για παραιτήσεις Παπασταύρου-Μπρατάκου: «Παζάρια της κυβέρνησης με τα μεγάλα αστικά συμφέροντα»

Βελόπουλος για αποπομπή Μπρατάκου-Παπασταύρου: Πλανώνται κυβέρνηση και πρωθυπουργός εάν νομίζουν ότι θα διασωθούν

Ανδρουλάκης: Ο πυρήνας του προβλήματος της διαφθοράς είναι το Μέγαρο Μαξίμου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...