Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλα τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ισχύουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου

Όλα τα μέτρα που αποφάσισε η κυβέρνηση Μητσοτάκη και ισχύουν μέχρι τις 16 Ιανουαρίου
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το διαδοχικό «μαύρο» ρεκόρ κρουσμάτων που καταγράφηκε τις δύο τελευταίες μέρες στη χώρα μας- με 21.657 νέα κρούσματα τη Δευτέρα και 28.828 την Τρίτη- ανάγκασε επιστήμονες και κυβέρνηση να επισπεύσουν την εφαρμογή των περιοριστικών μέτρων, υπό τον φόβο μιας πιθανής ασφυξίας στο ΕΣΥ και δεδομένου ότι οι κλίνες ΜΕΘ είναι ακόμα γεμάτες από ασθενείς που φέρουν τη δύσκολα αντιμετωπίσιμη μετάλλαξη Δέλτα.

Έτσι, από σήμερα το πρωί στις 06.00 και μέχρι τις 16 Ιανουαρίου τίθενται σε εφαρμογή νέα περιοριστικά μέτρα ως «ανάχωμα» στην επέλαση της μετάλλαξης Όμικρον.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την εξειδίκευση των μέτρων που έκανε την Τετάρτη ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης:

Τα καταστήματα εστίασης και διασκέδασης θα λειτουργούν έως τις 12 τα μεσάνυχτα χωρίς μουσική, 6 άτομα ανά τραπέζι, όχι όρθιοι και μετρική απόσταση στα τραπεζοκαθίσματα.

Εξαίρεση η παραμονή της Πρωτοχρονιάς, οπότε και θα επιτραπεί η λειτουργία των καταστημάτων μέχρι τις 2.00 τα ξημερώματα, με όλες όμως τις παραπάνω απαγορεύσεις.

Μέσα στις απαγορεύσεις είναι και η απαγόρευση διενέργειας εκδήλωσης πάρτι σε δημόσιο ή ιδιωτικό χώρο, για να αποφευχθεί η μεταφορά τής διασκέδασης σε άλλους χώρους.

Η χρήση μάσκας υψηλής προστασίας (FFP2/KN95) ή διπλής στα σούπερ μάρκετ, στα μέσα μαζικής μεταφοράς και όπου υπάρχει συνωστισμός, όπως και από τους εργαζόμενους στην εστίαση, είναι υποχρεωτική.

Εφαρμογή τηλεργασίας σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα έως 50% και κυλιόμενο ωράριο, ανάλογα με τις δυνατότητες κάθε υπηρεσίας.

Επισκεπτήριο μόνο με PCR test 48 ωρών σε μονάδες φροντίδας ηλικιωμένων και νοσοκομεία, ενώ στα νοσηλευτικά ιδρύματα απαγορεύεται η είσοδος σε ιατρικούς επισκέπτες.

Στα γήπεδα η πληρότητα εμβολιασμένων θεατών θα είναι έως το 10% της χωρητικότητας τους, με πλαφόν θεατών τα 1.000 άτομα.

Αν δεν τηρηθούν τα μέτρα οι αγώνες θα γίνουν κεκλεισμένων των θυρών.

Πρωτοχρονιά με τεστ

Αναφορικά με τα τραπέζια της Πρωτοχρονιάς, ο υπουργός Υγείας συνέστησε να κάνουν τεστ όλοι όσοι θα παρευρεθούν και όσοι αισθάνονται ότι έχουν συναντηθεί με πολύ κόσμο τις προηγούμενες ημέρες, προκειμένου να προστατεύσουν τους αγαπημένους τους ανθρώπους και ειδικά τους ηλικιωμένους.

Υποχρεωτικός εμβολιασμός

Στο μεταξύ, επαναξιολόγηση του μέτρου της υποχρεωτικότητας εμβολιασμού καθώς και του χρονικού ορίου ισχύος του πιστοποιητικού εμβολιασμού μελετά η κυβέρνηση, γεγονός που σημαίνει πως δεν αποκλείεται να επιβληθεί υποχρεωτικότητα εμβολιασμού σε νεαρότερα άτομα.

Υπενθυμίζεται ότι από τις 16 Ιανουαρίου τα άτομα άνω των 60 ετών που δεν έχουν κάνει καμία δόση εμβολίου θα πληρώνουν πρόστιμο 100 ευρώ κάθε μήνα.

Όσον αφορά το πιστοποιητικό εμβολιασμού, η Επιτροπή εξετάζει το ενδεχόμενο να έχει διάρκεια μόνο 7 μήνες για όσους δεν κάνουν την ενισχυτική δόση.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Καταγγελία γιατρών ΕΣΥ: Έβαλαν ασθενή να πληρώσει απογευματινό χειρουργείο για έκτακτο περιστατικό!

Γεωργιάδης: Ιδιώτες χειρουργοί με την ομάδα τους στα δημόσια νοσοκομεία – Τέλος η Δημόσια Υγεία

Δύο θάνατοι από κοκκύτη στην Ελλάδα – Συστάσεις της Εθνικής Επιτροπής Εμβολιασμών

Γερμανία: Στα όρια της ύφεσης η οικονομία – Το 2024 θα είναι μια δύσκολη χρονιά

Ό,τι να ‘ναι ο Πλεύρης – Κατηγόρησε την ηγεσία του Ελληνικού Στρατού για τον Κασσελάκη στη Θήβα

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...