Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ιδιοκτησιακή αλαζονεία Μητσοτάκη στα Rafale που αγοράσαμε όλοι μας

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Ιδιοκτησιακή αλαζονεία Μητσοτάκη στα Rafale που αγοράσαμε όλοι μας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η άθλια κομματική εκμετάλλευση από την κυβέρνηση της παραλαβής των πρώτων Rafale ξεπέρασε κάθε φαντασία, καταγγέλλει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ Προοδευτική Συμμαχία, την οποία υπογράφουν οι τομεάρχες Άμυνας της μείζονος αντιπολίτευσης Θοδωρής Δρίτσας και Γιώργος Τσίπρας.

«Είναι πλέον βέβαιο πως για την κυβέρνηση Μητσοτάκη δεν υπάρχει πάτος, δεν υπάρχει σχεδόν τίποτα που δεν μπορεί να κάνει.

»Βέβαια έπρεπε να αποσπάσει την προσοχή του ελληνικού λαού από τα απανωτά σοβαρότατα πλήγματα που έχει δεχτεί η Ελλάδα λόγω του επικίνδυνου δόγματος εξωτερικής πολιτικής του “πιστού και προβλέψιμου συμμάχου” που ακολουθεί, σοβαρότατα πλήγματα που ήρθαν στην επιφάνεια τις περασμένες εβδομάδες.

»Προφανώς δεν θα ακολουθήσουμε τον κ. Μητσοτάκη στο φτηνό σόου που στήνει με τη γνωστή ιδιοκτησιακή αλαζονεία του, το οποίο ευτελίζει την ενίσχυση του αξιόμαχου της ελληνικής αεροπορίας με τα νέα αεροσκάφη.

»Η δική μας στάση τόσο ως Κυβέρνηση όσο και ως Αξιωματική Αντιπολίτευση, είναι γνωστή και διατυπωμένη με σαφήνεια.

»Στοχευμένη προτεραιοποίηση και επιτελικός σχεδιασμός, με βάση τις πραγματικές ανάγκες εξασφάλισης της επαρκούς Άμυνας της χώρας.

»Έχουμε εναντιωθεί σε επιλογές που γίνονται εκτός επιτελικού σχεδιασμού, εκτός των προβλεπόμενων διαδικασιών και προτεραιοποίησης των επιτελείων, χωρίς διαφάνεια.

»Επιλογές που αδιαφορούν για το οικονομικό κόστος σε μια τόσο δύσκολη περίοδο για την ελληνική κοινωνία, αλλά αδιαφορούν και για την ελληνική αμυντική βιομηχανία.

»Τέτοιες επιλογές όχι μόνο δεν εξασφαλίζουν στην πραγματικότητα την αμυντική θωράκιση της χώρας, μα αντίθετα γεννούν προβλήματα εξάρτησης και ανασφάλειας.

»Στηρίζουμε τις Ένοπλες Δυνάμεις, επιλέγουμε στοχευμένους και λελογισμένους εξοπλισμούς και δίνουμε μεγάλη προτεραιότητα στην υποστήριξη του άξιου ανθρώπινου δυναμικού και της Ελληνικής Αμυντικής Βιομηχανίας.

»Επισημαίνουμε τέλος, ότι στην εκδήλωση παράδοσης-παραλαβής ο Πρωθυπουργός και η Κυβέρνηση επέλεξαν δια του Υπουργού Εθνικής Άμυνας να προσκαλέσουν μόνο τις βουλεύτριες και τους βουλευτές, μέλη της Διαρκούς Επιτροπής Εθνικής Άμυνας & Εξωτερικών Υποθέσεων.

»Τα κόμματα αγνοήθηκαν, οι αρχηγοί των κομμάτων αγνοήθηκαν ο αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης αγνοήθηκε. Ο καθένας ας βγάλει τα συμπεράσματά του…», καταλήγει η ανακοίνωση.

Ποιοι ψήφισαν υπέρ της αγοράς των Rafale

Ως εκπομπή ισχυρού μηνύματος εθνικής ομοψυχίας για την ενίσχυση της αποτρεπτικής ισχύος των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας και της αποφασιστικότητάς της να υπερασπιστεί τα κυριαρχικά της δικαιώματα έναντι οποιασδήποτε απειλής, χαιρετίστηκε πριν ένα χρόνο από την κυβέρνηση και την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας, η ευρύτατη πλειοψηφία με την οποία υπερψηφίστηκε η σύμβαση προμήθειας των μαχητικών αεροσκαφών Rafale.

«ΝΑΙ» στη σύμβαση εκτός από την κυβερνώσα πλειοψηφία της ΝΔ, είπαν ΣΥΡΙΖΑ, Κίνημα Αλλαγής και Ελληνική Λύση, ενώ κατά τάχθηκαν ΚΚΕ και ΜέΡΑ25.

«Το Σώμα εξέπεμψε ένα ισχυρό μήνυμα. Όλοι –όχι ως προς την τελική στάση– αλλά ως προς τη διάθεση όλοι διακείμεθα θετικά στην προσπάθεια ενίσχυσης των Ενόπλων Δυνάμεων της χώρας», είχε σημειώσει ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Παναγιωτόπουλος.

Τώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη «πλασάρει» τα Rafale ως δήθεν αποκλειστική αγορά της χρεοκοπημένης ΝΔ.

Διαβάστε επίσης: Οργή Κατρούγκαλου για την καπηλεία της αγοράς των Rafale από το κόμμα Νέα Δημοκρατία

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ρωσία: Συνελήφθη ο υφυπουργός Άμυνας Τιμούρ Ιβανόφ για διαφθορά

Δημοσκόπηση: Χαμηλές πτήσεις για τα μεγάλα κόμματα – Πρωτιές για Αυτιά και Μπεκατώρου

Στέφανος Κασσελάκης: Αποκάλυψε τι ομάδα είναι (βίντεο)

Κασσελάκης: Δεν μπορεί να μένουν απομονωμένοι οι νησιώτες – Ακτοπλοϊκή διασύνδεση των Κυκλάδων

Προειδοποίηση από Ρώσο διπλωμάτη για την Ουκρανία – «Η επιπλέον βοήθεια των ΗΠΑ θα στείλει χιλιάδες στη “μηχανή του κιμά”»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...