Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΛιβύηΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σεμινάριο Εφαρμοσμένης και Ολιστικής Διαχείρισης Υβριδικών Απειλών και Κρίσεων

Σεμινάριο Εφαρμοσμένης και Ολιστικής Διαχείρισης Υβριδικών Απειλών και Κρίσεων
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ), του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, διοργανώνει το 2ο Σεμινάριο Ενημέρωσης Στελεχών ΥΠΕΘΑ, με τίτλο: «Εφαρμοσμένη και Ολιστική Διαχείριση Υβριδικών Απειλών και Κρίσεων».

Το εν λόγω Σεμινάριο θα πραγματοποιείται, σε 4 τριήμερα κατά τις ημερομηνίες 12-14, 19-21, 26-28 Μαΐου 2022 καθώς και 2-3 Ιουνίου 2022, στο αμφιθέατρο της Σχολής Ικάρων στο Τατόι, με τη συμμετοχή Υψηλόβαθμων Στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και του ευρύτερου Δημόσιου Τομέα.

Σκοπός του Σεμιναρίου, είναι να ενημερώσει και να εκπαιδεύσει τους συμμετέχοντες στο αντικείμενο της ολιστικής διαχείρισης υβριδικών απειλών και κρίσεων.

Ειδικότερα, οι καταρτιζόμενοι θα προετοιμαστούν κατάλληλα, ώστε να μπορούν κατά την εμφάνιση μιας Υβριδικής απειλής ή κρίσης να αντιμετωπίσουν όλες τις φάσεις εξέλιξής της (έναρξη, κλιμάκωση, αποκλιμάκωση), μέσω της εφαρμογής ενός μοντέλου ολιστικής διαχείρισης κρίσεων (Whole of the Government Approach).

Επιπρόσθετα, τα στελέχη των ενόπλων δυνάμεων και του ευρύτερου δημόσιου τομέα που θα συμμετάσχουν στο Σεμινάριο, θα εξειδικευθούν σε τρόπους αντιμετώπισης των επιχειρησιακών και επικοινωνιακών απαιτήσεων οποιασδήποτε απειλής, έκτακτου περιστατικού ή κρίσης υβριδικού χαρακτήρα τόσο σε εθνικό όσο και διακρατικό επίπεδο.

Οι κύριες θεματικές ενότητες του Σεμιναρίου θα περιλαμβάνουν:

♦ Εννοιολογικός προσδιορισμός και ανάλυση Υβριδικών Απειλών και Κρίσεων.

♦ Εκτενής ανάλυση των τριών διαστάσεων του Υβριδικού Πολέμου [Φυσικό Περιβάλλον (Physical Environment), Ψηφιακό Περιβάλλον (Digital Environment), Γνωστικό Περιβάλλον (Cognitive Environment)].

♦ Πρακτική εξάσκηση μέσω προσομοίωσης σε πραγματικά δεδομένα.

Δεδομένου, ότι η αντιμετώπιση Υβριδικών απειλών και κρίσεων απαιτεί:

α) την διαμόρφωση μιας κοινής αντίληψης και επιχειρησιακής κουλτούρας μεταξύ των εμπλεκόμενων στελεχών τόσο κατά την λήψη αποφάσεων όσο και κατά την επιχειρησιακή και επικοινωνιακή αντιμετώπισή τους,

β) την συνεργασία πολλών και διαφορετικών οντοτήτων εντός του κρατικού μηχανισμού, καθώς και την αποτελεσματική αξιοποίηση υλικών και άυλων εθνικών πόρων, οι διοργανωτές του Σεμιναρίου, ευελπιστούν η εν λόγω δράση να αποτελέσει το έναυσμα για την ανάπτυξη συνεργειών μεταξύ στελεχών που συμμετέχουν ενεργά σε όλα τα επίπεδα διαχείρισης εθνικών κρίσεων, καθώς και εμπειρογνωμόνων, ειδικών και ακαδημαϊκών που ασχολούνται με τη μελέτη και ανάλυση υβριδικών απειλών και κρίσεων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διοργάνωση 1ου Εργαστηρίου Ειδικών στην Αλεξανδρούπολη με θέμα: «Η Εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού Ζητήματος και ο Ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων»

Επιχειρηματικό σεμινάριο Ισραήλ (SIBAT) και υπουργείου Εθνικής Άμυνας

Τέσσερις εμπλοκές με τουρκικά F-16 και ελικόπτερα πάνω από το Αιγαίο – Σημειώθηκαν 23 παραβιάσεις

Οι Τούρκοι παρενόχλησαν μέσω ασυρμάτου τον Χαρδαλιά ενώ πετούσε προς τον Άγιο Ευστράτιο

Τα πρώτα δύο ελληνικά F-16 Viper (Οχιές) πέταξαν κι όλα είναι ΟΚ!

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Συνήγορος Καταναλωτή: Ανεξέλεγκτη η αγορά ηλεκτρικής ενέργειας χωρίς επιβολή νομιμότητας
Βαριές καταγγελίες για την στάση που κρατά η Ρυθμιστική Αρχή Ενέργειας (ΡΑΕ), η οποία έχει...