Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Σημαντικές συναντήσεις του Γιάννη Χρυσουλάκη στη Βοστώνη με Ακαδημαϊκούς και διακεκριμένους Ομογενείς

Σημαντικές συναντήσεις του Γιάννη Χρυσουλάκη στη Βοστώνη με Ακαδημαϊκούς και διακεκριμένους Ομογενείς
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Γενικός Γραμματέας Απόδημου Ελληνισμού και Δημόσιας Διπλωματίας του Υπουργείου Εξωτερικών, Γιάννης Χρυσουλάκης επισκέφθηκε τη Βοστώνη (1-7 Ιουνίου 2022), όπου είχε σημαντικές συναντήσεις με φορείς από την ακαδημαϊκή κοινότητα σε ορισμένα από τα σημαντικότερα παγκοσμίως Πανεπιστημιακά Ιδρύματα, εκπροσώπους από πολιτιστικά Ιδρύματα, διακεκριμένους ομογενείς Ακαδημαϊκούς, Έλληνες φοιτητές και εκπροσώπους της Ελληνικής Ομογένειας και ομογενειακών Οργανώσεων.

Η επίσκεψη του Γενικού Γραμματέα, μεταξύ άλλων θεμάτων, στόχευε στην ενημέρωση για τη νέα εποχή καινοτόμων αλλαγών που προωθούνται στην Ελλάδα σε όλους τους τομείς, την ανάπτυξη συνεργασιών με ακαδημαϊκά και πολιτιστικά Ιδρύματα και άλλους φορείς στη Βοστώνη, την ενημέρωση και προσέλκυση φοιτητών στα αγγλόφωνα προπτυχιακά προγράμματα σπουδών των Ελληνικών Πανεπιστημίων, καθώς και την ενίσχυση και προώθηση των προγραμμάτων για τη διδασκαλία της ελληνικής γλώσσας στο εξωτερικό και την Ομογένεια.

Στο πλαίσιο της ανάδειξης του πολύτιμου πολιτιστικού κεφαλαίου της Νεοελληνικής Γραμματείας και της ελληνικής γλώσσας, ο κ. Χρυσουλάκης επισκέφθηκε στο Πανεπιστήμιο Harvard την περίφημη Βιβλιοθήκη Widener, η οποία διαθέτει τη μεγαλύτερη συλλογή Νεοελληνικής Γραμματείας στον κόσμο.

Η συλλογή ξεκίνησε από τον μεγάλο λόγιο, μαθητή του Διαφωτιστή Άνθιμου Γαζή, Καθηγητή της Νέας Ελληνικής στο Harvard και λεξικογράφο, Σοφοκλή Ευαγγελινό Αποστολίδη, ο οποίος δώρισε όλη την περιουσία του στο Πανεπιστήμιο για να δημιουργηθεί η ελληνική συλλογή.

Η ξενάγηση στα άδυτα της Βιβλιοθήκης έγινε από την ελληνικής καταγωγής βιβλιοθηκονόμο, Rhea Lesage Karabelas, συντονίστρια για τις κλασσικές σπουδές και υπεύθυνη της ελληνικής συλλογής.

Ο κ. Χρυσουλάκης συναντήθηκε, επίσης, με την Εκτελεστική Διευθύντρια του Κέντρου FXB του Harvard για την Υγεία και τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, Ναταλία Λινού.

Με στόχο την ανάδειξη του Ιπποκρατικού ιδεώδους σε όλες τις ιατρικές σχολές των ΗΠΑ, τη δικτύωση των Ελλήνων Ομογενών Γιατρών και την προώθηση των ανταλλαγών και της επιστημονικής συνεργασίας, ο κ. Χρυσουλάκης συναντήθηκε με τον Βασίλη Ζαννή, αφυπηρετήσαντα Καθηγητή Βιοχημείας, Διευθυντή του Τομέα Μοριακής Γενετικής στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου της Βοστώνης και στην Ιατρική Σχολή του Πανεπιστημίου Κρήτης.

Ως κοινός συμβολικός και οραματικός στόχος τέθηκε, μεταξύ άλλων, να φυτευθούν σε όλες τις Ιατρικές Σχολές Πλάτανοι του Ιπποκράτη από την Κω.

Ο κ. Ζαννής έχει να επιδείξει σπουδαίο ακαδημαϊκό και ερευνητικό έργο και τεράστια συμβολή σε θέματα επιστημονικών ανταλλαγών.

Στα εργαστήριά του στη Βοστώνη και το Ηράκλειο εκπαιδεύτηκαν πολλοί μεταπτυχιακοί φοιτητές και μεταδιδακτορικοί ερευνητές, αρκετοί από τους οποίους είναι σήμερα Καθηγητές σε Πανεπιστήμια και ερευνητικά Ιδρύματα της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το 2001 ίδρυσε το πρόγραμμα ανταλλαγών φοιτητών Ιατρικής των Πανεπιστημίων Κρήτης και Bοστώνης.

Για την προσφορά του στην εκπαίδευση βραβεύθηκε το 2011 από το Σύλλογο Ελλήνων Βιοεπιστημόνων των ΗΠΑ, το 2016 από το Πανεπιστήμιο της Βοστώνης και το 2018 από την Ομοσπονδία Ελληνικών Συλλόγων Νέας Αγγλίας.

Στο πλαίσιο ανάπτυξης κοινών πρωτοβουλιών, οι οποίες θα ξεκινήσουν προς υλοποίηση πολύ σύντομα, με αναμενόμενα σημαντικά οφέλη για τον Ελληνισμό, ο κ. Χρυσουλάκης συναντήθηκε με τον Καθηγητή Ιατρικής στη Σχολή Δημόσιας Υγείας του Πανεπιστημίου Harvard, Στέφανο Κάλη, ο οποίος πρωτοστατεί σε πρωτοβουλίες για την ανάδειξη της συμβολής στην υγεία της Μεσογειακής και Ελληνικής Διατροφής.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

H 45χρονη καθηγήτρια που πιάστηκε γυμνή με μαθητή, είναι παντρεμένη με κυβερνητικό αξιωματούχο

Ισραήλ-Πολεμικό Συμβούλιο: Απόφαση για «χτύπημα» κατά του Ιράν – Ίσως και τη Δευτέρα τα αντίποινα

Την έβγαλε για φαγητό, τη σκότωσε, τη διαμέλισε με πριόνι και την έκαψε

45χρονη δασκάλα «πιάστηκε» με 17χρονο μαθητή γυμνοί – Ο έφηβος το έβαλε στα πόδια με το βρακί

Οι μουλάδες με την ουρά στα σκέλια – Οι «τζάμπα μάγκες»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...