Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Διοργάνωση 1ου Εργαστηρίου Ειδικών στην Αλεξανδρούπολη με θέμα: «Η Εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού Ζητήματος και ο Ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων»

Διοργάνωση 1ου Εργαστηρίου Ειδικών στην Αλεξανδρούπολη με θέμα: «Η Εργαλειοποίηση του Μεταναστευτικού – Προσφυγικού Ζητήματος και ο Ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ), του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), στο πλαίσιο των δραστηριοτήτων της, προχωρά στην υλοποίηση δράσεων για την ενίσχυση των διμερών αμυντικών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας – Αυστρίας.

Οι δράσεις αυτές, αφορούν στη διεξαγωγή ενός εργαστηρίου ειδικών (expert’s workshop) από τις 28 έως 29 Ιουνίου 2022 στην Αλεξανδρούπολη, καθώς και ενός εργαστηρίου ειδικών στη Βιέννη τον Σεπτέμβριο 2022 με τίτλο: “Instrumentalization of illegal migration in the framework of hybrid warfare. The role of the military”. Τέλος, η εν λόγω πρωτοβουλία θα ολοκληρωθεί με την διοργάνωση Διεθνούς Συνεδρίου στη Βιέννη τον Νοέμβριο 2022.

Σκοπός των ανωτέρω δράσεων, είναι η εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων μέσω της μελέτης και ανάλυσης περιπτώσεων (case studies) της μεταναστευτικής κρίσης, η ανάδειξη των καλύτερων πρακτικών (best practices) πρόληψης και αποτροπής της εργαλειοποίησης του μεταναστευτικού ζητήματος, καθώς και ο ρόλος των Ενόπλων Δυνάμεων στη διαχείρισή του.

Ειδικότερα, θα εξεταστεί η επίδραση της παράτυπης μετανάστευσης στην ασφάλεια των συνόρων, το ενδεχόμενο εργαλειοποίησης αυτής από διεθνείς κρατικούς ή μη κρατικούς δρώντες προς ικανοποίηση κακόβουλων στρατηγικών τους στόχων, και η ανάδυση συναφών απειλών και προκλήσεων.

Επιπρόσθετα, θα συζητηθεί ο ρόλος που καλούνται να αναλάβουν οι Ένοπλες Δυνάμεις για την διαχείριση του μεταναστευτικού –προσφυγικού ζητήματος στην Ευρώπη, στην παρούσα περίοδο, αλλά και στο μέλλον.

Στο πρόγραμμα της εν λόγω δράσης –εκτός από τις εργασίες του 1ου Εργαστηρίου- περιλαμβάνονται διμερείς διαβουλεύσεις μεταξύ του Γενικού Διευθυντή της Γενικής Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ), του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), Δρ. Κωνσταντίνου Μπαλωμένου, και του ομολόγου του Δρ. Arnold Kammel.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πλακιωτάκης: Η τουρκική ακτοφυλακή διευκολύνει τα κυκλώματα διακινητών

Η Ελλάδα «περικυκλώνει» την Τουρκία

Θεσσαλονίκη: Όμηροι διακινητών τρεις πρόσφυγες από το Αφγανιστάν

Η Ελλάδα παίρνει από τη Γερμανία τεθωρακισμένα Marder και δίνει στην Ουκρανία ρωσικά ΒΜΡ 1

Κιλκίς: Αλλοδαποί σκότωσαν αλλοδαπό με ρόπαλα

Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Διεθνώς ρεζίλι! Οι σοσιαλιστές ευρωβουλευτές χαρακτήρισαν τον Μητσοτάκη «αυταρχικό ηγέτη»
Διεθνώς ρεζίλι. Οι Σοσιαλιστές και Δημοκράτες, οι σοσιαλιστές ευρωβουλευτές των ευρωπαϊκών κομμάτων μελών του Ευρωπαϊκού...