Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βαλαβάνη: Αγκάθι η αναζωπύρωση του εθνικισμού στην Αλβανία και στα Βαλκάνια

Βαλαβάνη: Αγκάθι η αναζωπύρωση του εθνικισμού στην Αλβανία και στα Βαλκάνια
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την ηγεσία του υπουργείο Εξωτερικών προ των ευθυνών της για την αναζωπύρωση του εθνικισμού στην Αλβανία, μετά και το περιστατικό στη Δερβιτσάνη της βορείου Ηπείρου επιχειρεί να φέρει με ανακοίνωσή της η τομεάρχης Εξωτερικών του ΣΥΡΙΖΑ, Νάντια Βαλαβάνη.

Τα αντανακλαστικά του ΣΥΡΙΖΑ σε ένα ζήτημα εθνικού ενδιαφέροντος και μείζονος σημασίας, την ώρα που ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αρκέστηκε σε ορισμένες αόριστες αναφορές για τα «αθλητικά ιδεώδη που δεν συνάδουν με τέτοιες πράξεις» κρίνονται πολύ θετικά και αποτελούν ευχάριστη έκπληξη…

Διαβάστε ολόκληρη την ανακοίνωση της Νάντιας Βαλαβάνη

«Ανησυχία για τη στάση έναντι της ελληνικής μειονότητας στην Αλβανία προκαλούν τα κρούσματα εθνικισμού στη γειτονική μας χώρα. Το χθεσινό περιστατικό στην Δερβιτσάνη, ελληνικό μειονοτικό χωριό έξω από το Αργυρόκαστρο, όπου ομάδα πολιτών από άλλο χωριό φέρεται να επέδραμε με θρησκευτικά-εθνικιστικά συνθήματα σε βάρος του μειονοτικού πληθυσμού, κακοποιώντας μάλιστα και ηλικιωμένους, θα μπορούσε να αξιολογηθεί ως μεμονωμένο, εάν δεν ερχόταν να προστεθεί σε άλλες ενέργειες, που αναζωπυρώνουν τις εθνικιστικές εντάσεις, επιβαρύνοντας την προσπάθεια επίλυσης των προβλημάτων στην περιοχή.

Είναι ιδιαίτερα σημαντικό, η Αλβανική Κυβέρνηση να εντείνει τις προσπάθειές της για αποκλιμάκωση της έντασης σε μια περίοδο κρίσιμη για την υλοποίηση των ευρωπαϊκών προσδοκιών της γειτονικής μας χώρας. Ιδιαίτερη σημασία στο πλαίσιο αυτό έχει και ο πλήρης σεβασμός των δικαιωμάτων της Ελληνικής Εθνικής Μειονότητας στην Αλβανία, μεταξύ άλλων και σε σχέση με τη μεταρρύθμιση του διοικητικού πλαισίου της περιοχής στην οποία διαμένουν τα μέλη της.

Είναι απαραίτητο, η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Εξωτερικών να αναγνωρίσει με νηφαλιότητα ότι η εξελισσόμενη κλιμάκωση εθνικιστικών παθών στη περιοχή είναι ένα αγκάθι, το οποίο, εάν δεν αντιμετωπισθεί έγκαιρα με αποτελεσματικές πρωτοβουλίες, απειλεί να υπονομεύσει καίρια τη σταθερότητα στα Δυτικά Βαλκάνια και τη δυνατότητα διευθέτησης των διμερών μας εκκρεμοτήτων. Νέες αναφλέξεις στα Βαλκάνια και αναζωπύρωση αλυτρωτικών διεκδικήσεων μόνο ζοφερές κι απρόβλεπτες επιπτώσεις μπορούν να έχουν για όλες ανεξαιρέτως τις χώρες της περιοχής».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...