Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Χαρίτσης: Η πληθωριστική κρίση απειλεί σαν βόμβα την κοινωνική συνοχή

Χαρίτσης: Η πληθωριστική κρίση απειλεί σαν βόμβα την κοινωνική συνοχή
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Ο πληθωρισμός Ιουνίου στο 12,1% που ανακοίνωσε σήμερα η ΕΛΣΤΑΤ είναι εκρηκτικός και αντανακλάται στην πραγματική οικονομία και στην κοινωνία» δήλωσε ο τομεάρχης Ανάπτυξης και Επενδύσεων του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Μεσσηνίας, Αλέξης Χαρίτσης, στο «Πρώτο Πρόγραμμα 91.6».

«Πλέον δεν αποτελεί παροδικό φαινόμενο, όπως μας έλεγαν για καιρό οι υπουργοί της Κυβέρνησης, αλλά παίρνει μόνιμα χαρακτηριστικά, αφού αυξάνεται μήνα με τον μήνα και σταθεροποιείται σε πολύ υψηλά επίπεδα.

»Πρόκειται για τον υψηλότερο πληθωρισμό σε όλη την Δυτική Ευρώπη και περισσότερο από 3,5 μονάδες πάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο», υπογράμμισε ο ίδιος και τόνισε ότι «η κρίση ακρίβειας υπονομεύει την αναπτυξιακή προοπτική της οικονομίας».

«Την ίδια στιγμή, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της Κομισιόν, έχουμε την 2η υψηλότερη τιμή αμόλυβδης σε απόλυτο αριθμό σε όλη την Ευρώπη μετά την Φινλανδία» σημείωσε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Ενώ όμως ο διάμεσος μισθός στην Ελλάδα είναι υποπολλαπλάσιος των αντίστοιχων ευρωπαϊκών» πρόσθεσε ο τομεάρχης του ΣΥΡΙΖΑ.

«Την ώρα που κάποιοι επωφελούνται από την κρίση και κερδοσκοπούν σε βάρος νοικοκυριών, επιχειρήσεων και εργαζόμενων, η κυβέρνηση αρνείται να φορολογήσει τα υπερκέρδη και πανηγυρίζει για την αύξηση των φορολογικών εσόδων που όμως είναι αποτέλεσμα της υπέρμετρης επιβάρυνσης των χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων» δήλωσε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Οι επιδοτήσεις της κυβέρνησης για το ρεύμα και τα καύσιμα είναι απολύτως αναντίστοιχες με τις ανάγκες της κοινωνικής πλειοψηφίας.

»Ενώ το μεγάλο ύψος του πλαφόν που επιβλήθηκε τελικά με μεγάλη καθυστέρηση στη χονδρεμπορική αγορά ρεύματος δεν προβλέπεται να οδηγήσει σε πραγματική μείωση στα τιμολόγια λιανικής» σημείωσε ο κ. Χαρίτσης.

«Ο δημοσιονομικός χώρος είναι πεπερασμένος αλλά υπαρκτός» υπογράμμισε ο Αλ. Χαρίτσης και σημείωσε χαρακτηριστικά ότι «είναι ζήτημα πολιτικών επιλογών αν η κυβέρνηση προχωρήσει στη μείωση του ΕΦΚ για τα καύσιμα με κόστος 1,5 δισ. ή αν θα σπαταλήσει τα χρήματα αυτά για την ιδιωτικοποίηση της επικουρικής ασφάλισης».

«Εδώ και μήνες έχουμε προτείνει ένα συνολικό πρόγραμμα στήριξης της οικονομίας» τόνισε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Με αποφασιστική κρατική παρέμβαση για ρύθμιση των αγορών, όπως έκαναν η Ισπανία και η Πορτογαλία και αύξηση του κατώτατου μισθού στα 800 ευρώ ώστε να υπάρξει τόνωση του διαθέσιμου εισοδήματος».

«Έχουμε επίσης παρουσιάσει αναλυτική πρόταση για τη ρύθμιση του ιδιωτικού χρέους της πανδημίας με 120 δόσεις και κούρεμα της βασικής οφειλής με συγκεκριμένα κριτήρια και προϋποθέσεις, ένα μέτρο–ανάσα για χιλιάδες μικρομεσαίες επιχειρήσεις» πρόσθεσε ο Αλ. Χαρίτσης.

«Σε αυτές τις τόσο δύσκολες συνθήκες, περισσότερες από 600.000 μικρομεσαίες επιχειρήσεις, οι οποίες αδυνατούν να ανταπεξέλθουν οικονομικά στις ανατιμήσεις των πρώτων υλών και στα υπέρογκα μεταφορικά και ενεργειακά κόστη, καλούνται να επιστρέψουν έως το τέλος του μήνα την Επιστρεπτέα Προκαταβολή» επισήμανε ο Αλ. Χαρίτσης τονίζοντας χαρακτηριστικά ότι «η κυβέρνηση δείχνει ότι δεν επιδιώκει να διασφαλίσει την βιωσιμότητα των ΜμΕ».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Αντιπαράθεση του Φαραντούρη με τον Πορτοσάλτε στον «αέρα» του ΣΚΑΪ

Φαραντούρης: «Η δικαιοσύνη θα αποδοθεί – Η δημοκρατία θα νικήσει»

Κασσελάκης για «μικρό» Καραμανλή: «Δεν έφταιγεν ο ίδιος, τόσος ήτανε» – Όλοι οι βουλευτές της ΝΔ συνυπεύθυνοι

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αποχαιρετά τον Μιχάλη Χαραλαμπίδη με αίσθημα ευγνωμοσύνης

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...