Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας τη Δευτέρα σε Βιετνάμ και μετά Καμπότζη

Ο Νίκος Δένδιας τη Δευτέρα σε Βιετνάμ και μετά Καμπότζη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

O υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη στο Βιετνάμ (Ανόι) την 1η Αυγούστου 2022.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον πρόεδρο του Βιετνάμ, Ngyen Xuan Phuc, καθώς και από τον πρωθυπουργό της χώρας, Pham Minh Chinh, ενώ θα έχει συνομιλίες με τον Βιετναμέζο ομόλογό του, Bui Thanh Son.

Οι συνομιλίες μεταξύ των δύο υπουργών Εξωτερικών αναμένεται να καλύψουν κυρίως τις προοπτικές ενίσχυσης των διμερών σχέσεων σε ευρύ φάσμα τομέων (όπως οικονομία, ναυτιλία και τουρισμός), τις σχέσεις Ευρωπαϊκής Ένωσης – Βιετνάμ, την κοινή προσήλωση των δύο χωρών στο Διεθνές Δίκαιο, συμπεριλαμβανομένου του Δικαίου της Θάλασσας, καθώς και διεθνείς εξελίξεις.

Κατά την επίσκεψη προγραμματίζεται η υπογραφή Μνημονίου Κατανόησης μεταξύ των Διπλωματικών Ακαδημιών των υπουργείων Εξωτερικών των δύο χωρών.

Eπιπλέον, ο υπουργός Εξωτερικών θα παραδώσει, στο πλαίσιο ειδικής τελετής, οικονομική ενίσχυση του υπουργείου Εξωτερικών με αποδέκτη την Εθνική Ολυμπιακή Επιτροπή του Βιετνάμ.

Η ενίσχυση θα παραδοθεί στον υφυπουργό Πολιτισμού, Αθλητισμού και Τουρισμού του Βιετνάμ, Hoang Dao Cuong, με τον οποίο ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει και συνάντηση για τη διμερή συνεργασία.

Κατά την παραμονή του στο Ανόι, ο υπουργός Εξωτερικών θα καταθέσει στέφανο στο Μαυσωλείο του Ho Chi Minh (Mαυσωλείο Uncle Ho’s).

Η επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στο Ανόι έπεται της επίσκεψης της αντιπροέδρου του Βιετνάμ, Vo Thi Anh Xuan, στην Αθήνα (Νοέμβριος 2021) και της επίσκεψης της προέδρου της Δημοκρατίας, Κατερίνας Σακελλαροπούλου, στο Ανόι, τον παρελθόντα Μάιο.

Ο υπουργός Εξωτερικών θα μεταβεί, στη συνέχεια, στην Καμπότζη (Πνομ Πενχ, 1 – 3 Αυγούστου 2022), όπου θα συμμετάσχει στις εργασίες της 55ης Συνόδου του Οργανισμού «ASEAN» (Association of South – East Asian Nations).

Στις 3 Αυγούστου, θα υπογραφεί το Όργανο Εισδοχής στη Συνθήκη Φιλίας και Συνεργασίας σε Νοτιοανατολική Ασία (Treaty of Amity and Cooperation in Southeast Asia – TAC).

Tο Όργανο Εισδοχής στην «TAC» αναμένεται να υπογράψουν, στο πλαίσιο της ίδιας τελετής, και εκπρόσωποι της Δανίας, των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων, του Κατάρ, της Ολλανδίας και του Ομάν.

Στο περιθώριο των εργασιών του ASEAN, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει συναντήσεις με σειρά ομολόγων του από κράτη – μέλη του ASEAN.

Ειδικότερα, με τον πρωθυπουργό (και υπουργό Εξωτερικών) του Μπρουνέι, σουλτάνο Hassanal Bolkiah, και τον αναπληρωτή πρωθυπουργό (και υπουργό Εξωτερικών) της Ταϋλάνδης, Don Pramudwinai, καθώς και με τους υπουργούς Εξωτερικών της Σιγκαπούρης, Vivian Balakrishnan, και της Καμπότζης, Prak Sokhonn (2 Αυγούστου).

Επιπροσθέτως, την επομένη, 3 Αυγούστου, αναμένεται να συναντηθεί με την υπουργό Εξωτερικών της Ινδονησίας, Retno Marsudi, και με τους υπουργούς Εξωτερικών της Ινδίας και των Φιλιππίνων, S. Jaishankar και Enrique Manalo αντιστοίχως.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε την μνήμη χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...