Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Δένδιας: Η Ελλάδα υποστηρίζει την «Πολιτική της Μίας Κίνας» – Γουάνγκ Γι: Η Κίνα στηρίζει την Ελλάδα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα

Δένδιας: Η Ελλάδα υποστηρίζει την «Πολιτική της Μίας Κίνας» – Γουάνγκ Γι: Η Κίνα στηρίζει την Ελλάδα απέναντι στην τουρκική επιθετικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με τον Κινέζο ομόλογό του Γουάνγκ Γι (Wang Yi) συναντήθηκε την Τετάρτη, στο περιθώριο των εργασιών της 55ης Συνόδου του οργανισμού «ASEAN» (Association of South – East Asian Nations) που φιλοξενείται στην Καμπότζη, ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας, τη στιγμή που οι σχέσεις Πεκίνου – Ουάσιγκτον είναι στο «κόκκινο» μετά την επίσκεψη της Πελόζι στην Ταϊβάν.

Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ελλάδας και της Κίνας υπογράμμισαν αμφότεροι την ανάγκη για σεβασμό της κυριαρχίας και της εδαφικής ακεραιότητας όλων των κρατών, όπως υπογραμμίζεται σε ανάρτησή του Ν. Δένδια σε μέσο κοινωνικό δικτύωσης.

Κατά τη συνάντηση, οι Νίκος Δένδιας και Γουάνγκ Γι συζήτησαν για τις ελληνοκινεζικές σχέσεις υπό το φως της 50ης επετείου από τη σύναψη διπλωματικών σχέσεων, με έμφαση στο εμπόριο, τις επενδύσεις, τον τουρισμό και τον πολιτισμό.

Επιπλέον, συζητήθηκε η κατάσταση στην Ανατολική Μεσόγειο και το Κυπριακό.

Η Ελλάδα υποστηρίζει την «Πολιτική της Μίας Κίνας»

Για τη στήριξη στην εδαφική ακεραιότητα, στην κυριαρχία και τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας απέναντι στις προκλήσεις τις οποίες αντιμετωπίζει, διαβεβαίωσε ο Κινέζος υπουργός Εξωτερικών Γουάνγκ Γι, τον ομόλογό του Νίκο Δένδια κατά τη συνάντησή τους στο περιθώριο της 55ης Συνόδου ΥΠΕΞ ASEAN στην Καμπότζη.

Παράλληλα, ο κ. Δένδιας επανέλαβε την ελληνική θέση υπέρ του «One China policy», της «Πολιτικής της Μίας Κίνας», μια θέση που είναι και η ευρωπαϊκή θέση στο θέμα αυτό.

Όπως είπε ο Νίκος Δένδιας, η θέση της Κϊνας είναι «απόλυτα συμβατή με το Διεθνές Δίκαιο, λαμβάνοντας υπόψη ότι η Κίνα είναι μόνιμο μέλος του Συμβουλίου Ασφαλείας» επισήμανε ο Νίκος Δένδιας.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Διπλωματικές πηγές: Ο Ερντογάν διαστρεβλώνει την ιστορική αλήθεια για την Κύπρο και προσβάλει τις μνήμες των θυμάτων

Ο Νίκος Δένδιας την Τρίτη στη συνάντηση της Ομάδας Επαφής για την Άμυνα στην Ουκρανία

Γεραπετρίτης: Στον ελληνοτουρκικό διάλογο δεν τίθενται ζητήματα που άπτονται της εθνικής κυριαρχίας

Κοινή ναυτική άσκηση Ρωσίας, Ιράν και Κίνας στον βόρειο Ινδικό ωκεανό

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...