Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Παραίτηση-βόμβα Δημητριάδη: Τέλος ο ανιψιός από γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού

Παραίτηση-βόμβα Δημητριάδη: Τέλος ο ανιψιός από γενικός γραμματέας του Πρωθυπουργού
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Με μια λιτή ανακοίνωση 18 λέξεων, το Μέγαρο Μαξίμου ανακοίνωσε την Παρασκευή την αποχώρηση του Γρηγόρη Δημητριάδη, ανιψιού του Κυριάκου Μητσοτάκη, από τη νευραλγική θέση του Γενικού Γραμματέα του Πρωθυπουργού.

Ο κ. Δημητριάδης, που βρισκόταν στο πλευρό του Κυριάκου Μητσοτάκη από την εποχή της υποψηφιότητάς του για την ηγεσία της ΝΔ το 2016, υπέβαλε την παραίτησή του, η οποία έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό.

Η λιτή ανακοίνωση του Μεγάρου Μαξίμου ανέφερε:

«Ο Γενικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, Γρηγόρης Δημητριάδης, υπέβαλε την παραίτησή του.

»Η παραίτηση έγινε αποδεκτή από τον Πρωθυπουργό».

Η παραίτηση του Γρηγόρη Δημητριάδη έρχεται στη «σκιά» που άφησαν στη δημόσια συζήτηση τα δημοσιεύματα των τελευταίων ημερών σχετικά με τις παρακολουθήσεις, μετά και τη μηνυτήρια αναφορά που υπέβαλλε στον Άρειο Πάγο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης, καταγγέλλοντας την απόπειρα παγίδευσης και παρακολούθησης του κινητού τηλεφώνου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Παραιτήθηκε ο διοικητής της ΕΥΠ Παν. Κοντολέων – Αναλαμβάνει ο Δεμίρης

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές, η παραίτηση του κ. Δημητριάδη έχει ως στόχο την αποσύνδεση της υπόθεσης των υποκλοπών από το Μέγαρο Μαξίμου.

Οι ίδιες πηγές ενημέρωσης επισημαίνουν πως τόσο η κυβέρνηση όσο και ο παραιτηθείς ουδεμία σχέση έχουν με την υπόθεση Ανδρουλάκη.

Ωστόσο, όπως αναφέρουν οι κυβερνητικές πηγές, μέσα σε ένα κλίμα τοξικότητας, τα πράγματα θα ήταν εξαιρετικά δυσλειτουργικά και για την κυβέρνηση και για τον ίδιο τον κ. Δημητριάδη και πως κρίθηκε καλύτερο να παραιτηθεί ο Γρηγόρης Δημητριάδης που είχε στοχοποιηθεί από την αντιπολίτευση λόγω της υπόθεσης με τις υποκλοπές.

Σε αυτό το πλαίσιο σε συνεννόηση με τον πρωθυπουργό υπέβαλε την παραίτησή του.

Κυβερνητικά στελέχη παρατήρησαν πως ο κ. Δημητριάδης, λόγω της θέσης του ως «δεξί χέρι» του κ. Μητσοτάκη, είχε σηκώσει μεγάλο βάρος και είχε δεχτεί πολύ σκληρές και ανοίκειες επιθέσεις από πολλούς παράγοντες.

Είναι γνωστό εξάλλου ότι αυτές οι θέσεις θεωρούνται «ηλεκτρικές καρέκλες» – γι’ αυτό και η παραμονή σε αυτές, πχ στις ΗΠΑ, είναι περίπου ενάμιση χρόνο κατά μέσο όρο.

Υπενθυμίζεται πάντως ότι για το ζήτημα των υποκλοπών είχε εκδώσει ανακοίνωση ο ΣΥΡΙΖΑ με την οποία ζητούσε εξηγήσεις από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σχετικά με την πιθανή εμπλοκή του κ. Δημητριάδη στην υπόθεση.

«Μετά την παραδοχή του επικεφαλής της ΕΥΠ στη Βουλή πως παρακολουθούσαν τον δημοσιογράφο Θανάση Κουκάκη όταν ερευνούσε σκάνδαλα διαφθοράς, τα νέα στοιχεία που αποκαλύπτει η έρευνα της ΕφΣυν και των ReportersUnited δείχνουν πως πίσω από το σκάνδαλο των παρακολουθήσεων κρύβεται ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης», ανέφερε ο ΣΥΡΙΖΑ, υπογραμμίζοντας:

«Το επιτελικό κράτος του κ. Μητσοτάκη τελικά αντί να ακούει και να λύνει τα προβλήματα των πολιτών, φτιάχτηκε για να ακούει τις συνομιλίες τους.

Ο κ. Μητσοτάκης οφείλει να δώσει εξηγήσεις σε όλα τα αμείλικτα ερωτήματα που προκύπτουν από τη δημοσιογραφική έρευνα σε σχέση με τη δραστηριότητα του Γενικού του Γραμματέα κ. Δημητριάδη», σημειώνει χαρακτηριστικά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Κασσελάκης: «Βεβαίως και πάμε για πρώτο κόμμα» – «Ο Γιώργος Αυτιάς ή η αξιοκρατία που βλέπετε;»

Κασσελάκης: Αυτά είναι τα ψεύδη της κυβέρνησης Μητσοτάκη – Ο ΣΥΡΙΖΑ θα εκπλήξει στις εκλογές

Φάμελλος: Οι ευρωεκλογές να δώσουν και το μήνυμα της πολιτικής ανατροπής

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...