Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Το αλβανικό ΥΠΕΞ ενοχλείται όταν «ακούει» για Βόρεια Ήπειρο

Το αλβανικό ΥΠΕΞ ενοχλείται όταν «ακούει» για Βόρεια Ήπειρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Νέα θρασύτατη πρόκληση των Αλβανών οι οποίοι απαίτησαν από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κάρολο Παπούλια, να να ανασκευάσει αναφορά του στον γεωγραφικό όρο της «Βορείου Ηπείρου».

Αντί να ζητήσουν συγνώμη οι κατσικοκλέφτες για την άνανδρη επίθεση στη ελληνική Δερβιτσάνη όχι μόνο δεν απολογούνται αλλά ζητούν και τα ρέστα.

Όπως γράφει το «Έθνος», η Αλβανία αντί να εκτιμήσει τον ήπιο τόνο των ελληνικών αντιδράσεων για το ανθελληνικό ξέσπασμα με αφορμή τον ποδοσφαιρικό αγώνα Σερβίας –Αλβανίας, απαιτεί από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Κάρολο Παπούλια να ανασκευάσει αναφορά του στον γεωγραφικό όρο της «Βορείου Ηπείρου».

Την Παρασκευή ο Έλληνας πρέσβης Λ. Ροκανάς προέβη σε διάβημα διαμαρτυρίας στο Αλβανικό υπουργείο Εξωτερικών ζητώντας να τιμωρηθούν οι υπεύθυνοι των επιθέσεων εναντίον των Ελλήνων μειονοτικών στην Δερβιτσάνη και να ληφθούν μέτρα ώστε να τελεσθούν με ασφάλεια οι εορταστικές εκδηλώσεις για την 28η Οκτωβρίου στις μειονοτικές περιοχές.

Ο γενικός γραμματέας του αλβανικού ΥΠΕΞ Κυριάκος Κύρκος (ελληνικής καταγωγής όπως φαίνεται από το όνομα και το επώνυμο) επιχείρησε να υποβαθμίσει τα επεισόδια λέγοντας ότι επρόκειτο περί μεμονωμένου περιστατικού, το οποίο και καταδίκασε και περνώντας στην αντεπίθεση αντί να απολογηθεί για το γεγονός ότι η αλβανική κυβέρνηση δεν αποδοκίμασε καν το λάβαρο με τον χάρτη της «Μεγάλης Αλβανίας», που καλύπτει την Ήπειρο μέχρι την Θεσπρωτία, την Δυτική Μακεδονία και την Κέρκυρα, με θρασύτητα εξέφρασε την ενόχληση της κυβέρνησης του για την αναφορά στην ιστοσελίδα της Προεδρίας της Δημοκρατίας του όρου «Βόρεια Ήπειρος».

Στο σημείο αυτό πρέπει να επισημάνουμε ότι ο κ. Παπούλιας είχε υποδεχθεί την περασμένη Παρασκευή στο Προεδρικό Μέγαρο την κ. Ερμιονη Πρίγκου, η οποία τιμήθηκε από την Ένωση Συγγενών Πεσόντων 1940-41 για την πατριωτική δράση της καθώς στον κήπο του σπιτιού της στην Χειμάρα προστάτευε για περισσότερο από πενήντα χρόνια τους τάφους έξι Ελλήνων στρατιωτών που έπεσαν στο Αλβανικό Έπος.

Στην ανακοίνωση της Προεδρίας γίνεται αναφορά στην «Χειμάρα της Βορείου Ηπείρου» κάτι που όπως φαίνεται «πόνεσε» ιδιαίτερα την αλβανική πλευρά.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Συνελήφθη με εντολή της Ειδικής Εισαγγελίας ο διορισμένος δήμαρχος Χειμάρρας Γκέργκι Γκόρο: Η σύλληψη έγινε μετά από καταγγελία του εκλεγμένου Φρέντη Μπελέρη

Κατακραυγή για τον τραμπούκο Ράμα: Έσπρωξε γυναίκα δημοσιογράφο μπροστά στις κάμερες

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...