Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας στην Τσεχία για την Άτυπη Συνάντηση των Υπ. Εξωτερικών των Κρατών Μελών της ΕΕ (Gymnich)

Ο Νίκος Δένδιας στην Τσεχία για την Άτυπη Συνάντηση των Υπ. Εξωτερικών των Κρατών Μελών της ΕΕ (Gymnich)
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας θα βρίσκεται την Τρίτη 30 Αυγούστου στην Πράγα, προκειμένου να συμμετάσχει στην Άτυπη Συνάντηση των Υπουργών Εξωτερικών των Κρατών Μελών της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Gymnich).

Τα κύρια θέματα που θα συζητηθούν κατά τη διάρκεια της εν λόγω άτυπης Υπουργικής Συνάντησης είναι, η εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία (Τρίτη, 30/08/2022) και οι σχέσεις της ΕΕ με τα Κράτη της Αφρικανικής ηπείρου (Τετάρτη, 31/08/2022).

Στο πλαίσιο των εργασιών, την Τετάρτη 31/08/2022, θα λάβει χώρα και γεύμα εργασίας με τη συμμετοχή των Υπουργών Εξωτερικών της Γεωργίας, της Μολδαβίας και της Ουκρανίας, όπου θα συζητηθεί η Ευρωπαϊκή προοπτική των εν λόγω Κρατών και το μέλλον της Ανατολικής Εταιρικής Σχέσης.

Στο περιθώριο του Gymnich, ο Υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να έχει διμερή συνάντηση με τον Εσθονό ομόλογό του, Urmas Reinsalu.

Στο πλαίσιο της παραμονής του στην Πράγα, ο υπουργός Εξωτερικών, την Τρίτη 30 Αυγούστου 2022, θα πραγματοποιήσει σειρά διμερών συναντήσεων με ανώτατους Τσέχους Αξιωματούχους.

Συγκεκριμένα, ο υπουργός Εξωτερικών αναμένεται να γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Τσεχίας, Miloš Zeman, θα συναντηθεί με τον Πρόεδρο της Γερουσίας, Miloš Vystrčil, με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων και Άμυνας της Γερουσίας, Pavel Fischer καθώς και με τον Πρόεδρο, Marek Ženíšek και μέλη της Επιτροπής Εξωτερικών Σχέσεων της Βουλής.

Οι συζητήσεις του υπουργού Εξωτερικών με τον Πρόεδρο και τους λοιπούς αξιωματούχους της Τσεχίας θα επικεντρωθούν στις διμερείς σχέσεις, στη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, στις εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο, καθώς και στη συνεργασία των δύο χωρών στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

Σημειώνεται ότι η Τσεχία έχει αναλάβει από την 1η Ιουλίου 2022, την Προεδρία του Συμβουλίου της ΕΕ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία: Η αρχαία Ελλάδα οικοδομεί τον διάδρομο με την αρχαία Ινδία – Τα αρχαία έθνη ξέρουν να συνεννοούνται

Εσθονία: Απαγόρευση εισόδου στη χώρα για Ρώσους που πολέμησαν στην Ουκρανία

Μεγάλη Ελλάδα (Ιταλία): Στον Τάραντα εορτάστηκε η Παγκόσμια Ημέρα Ελληνικής Γλώσσας

Η ελληνική γλώσσα στην καρδιά της Ευρώπης: Πρώτος εορτασμός στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο με πρωτοβουλία της Ελεονώρας Μελέτη

Ο Νίκος Δένδιας στην Ινδία για την αμυντική συμμαχία των αρχαίων μας εθνών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...