Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κεφαλογιάννη «σκίζει» τον Μητσοτάκη: Κατέθεσε ερώτηση για την Παγουτέλη και τις αντισημιτικές απόψεις της

Η Κεφαλογιάννη «σκίζει» τον Μητσοτάκη: Κατέθεσε ερώτηση για την Παγουτέλη και τις αντισημιτικές απόψεις της
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Επανέρχεται η Όλγα Κεφαλογιάννη για τον διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου καθώς η βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας κατέθεσε ερώτηση στη Βουλή ζητώντας εξηγήσεις από την κυβέρνηση για την προαγωγή της δικαστικού που είναι γνωστή για τις αντισημιτικές και ακροδεξιές απόψεις της.

Υπενθυμίζεται ότι ήδη από την περασμένη Παρασκευή η Όλγα Κεφαλογιάννη είχε εκφράσει τη διαφωνία της με την επιλογή του υπουργικού συμβουλίου.

Από την πλευρά του, ο Γιάννης Οικονόμου κατά την διάρκεια της ενημέρωσης των πολιτικών συντακτών υπερασπίστηκε την επιλογή της κυβέρνησης.

Η ερώτηση της Όλγας Κεφαλογιάννη

Η βουλευτής της ΝΔ, με ερώτηση προς τον υπουργό Δικαιοσύνης Κώστα Τσιάρα αφού υπενθυμίζει ότι «η χώρα έχει υιοθετήσει το ψήφισμα των ορισμών εργασίας της IHRA για τον ανισημιτισμό και την άρνηση του Ολοκαυτώματος», τονίζει ότι στην πρόσφατη συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου προήχθη στη θέση του αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου, δικαστής που σύμφωνα με το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος «είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του “Εβραίοι, όλη η αλήθεια”.

»Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη».

Σε αυτό το πλαίσιο, η Όλγα Κεφαλογιάννη ρωτά τον Κώστα Τσιάρα «πώς διασφαλίζεται ότι η ελληνική Δικαιοσύνη θα συνεχίζει απρόσκοπτα να διαφυλάττει και να προστατεύει τις αξίες της Δημοκρατίας, απέναντι στη μισαλλοδοξία και τον αντισημιτισμό».

Η κυβέρνηση καλύπτει τον διορισμό της Παγουτέλη

Την ίδια στιγμή, ο Γιάννης Οικονόμου όταν ρωτήθηκε σχετικά με τον διορισμό της Μαριάνθης Παγουτέλη, απάντησε ότι «η επιλογή της κ. Παγουτέλη στη Βουλή υπερψηφίστηκε όχι μόνο από τη Νέα Δημοκρατία, αλλά και από βουλευτές άλλων κομμάτων.

»Κατά την προαγωγή της στον Άρειο Πάγο δεν υπήρξαν ενστάσεις».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υποστήριξε ότι «για την ελληνική κυβέρνηση είναι αυτονόητο ότι δε νοείται οποιαδήποτε προσέγγιση ρατσιστικού περιεχομένου ή μη αναγνώρισης και σεβασμού των δεινών που έχουν υποστεί οι Εβραίοι.

»Δεν νομίζω ότι οι απόψεις αυτές εκφράζουν ούτε τη συγκεκριμένη δικαστικό».

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΟΥ ΚΙΣΕ ΓΙΑ ΤΟΝ ΔΙΟΡΙΣΜΟ ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΟΥ ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ

Ενημερωθήκαμε ότι στη συνεδρίαση του Υπουργικού Συμβουλίου της 30ης Αυγούστου 2022, επικυρώθηκε η εισήγηση του Υπουργού Δικαιοσύνης για τον διορισμό της κας Μαριάνθης Παγουτέλη στη θέση της Αντιπροέδρου του Αρείου Πάγου.

Η κα Παγουτέλη είχε μειοψηφήσει στο δικαστήριο του πρώτου βαθμού υπέρ της αθώωσης του Κωνσταντίνου Πλεύρη κατά τη γνωστή δίκη για το αντισημιτικό βιβλίο του «Εβραίοι, όλη η αλήθεια». Η κα Παγουτέλη είχε συντάξει ένα εκτενές σκεπτικό 32 σελίδων, δικαιολογώντας τις αντισημιτικές απόψεις του Κ. Πλεύρη.

Το Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος διατυπώνει την έντονη δυσαρέσκεια του Ελληνικού Εβραϊσμού για την τοποθέτηση στην κορυφή της Δικαιοσύνης ενός προσώπου που δεν θα μπορεί να προασπίσει τη δεδηλωμένη θέση της Ελληνικής Πολιτείας ενάντια στον αντισημιτισμό, και μάλιστα ως Αντιπρόεδρος του Ανώτατου Δικαστηρίου της χώρας μας.

Είμαστε βέβαιοι ότι η Ελληνική Δικαιοσύνη θα περιφρουρήσει τις αξίες της Δημοκρατίας απέναντι στους οπαδούς της μισαλλοδοξίας και του αντισημιτισμού.

Αθήνα, 2 Σεπτεμβρίου 2022

Κεντρικό Ισραηλιτικό Συμβούλιο Ελλάδος

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Ευρωεκλογές: Αυτοί είναι οι εκλεκτοί του Μητσοτάκη για το ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...