ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νίκος Δένδιας στη Μάλτα – Όποιος προσέξει τον χάρτη «καταλαβαίνει»

Ο Νίκος Δένδιας στη Μάλτα – Όποιος προσέξει τον χάρτη «καταλαβαίνει»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα πραγματοποιήσει επίσκεψη τη Δευτέρα, 10 Οκτωβρίου 2022, στη Δημοκρατία της Μάλτας (Βαλέτα), όπου θα έχει συνομιλίες με τον Μελιταίο Υπουργό Εξωτερικών, Ίαν Μποργκ.

Οι δύο υπουργοί Εξωτερικών θα έχουν κατ’ ιδίαν συνάντηση, την οποία θα ακολουθήσουν διευρυμένες συνομιλίες μεταξύ των δύο αντιπροσωπειών.

Οι δύο Υυουργοί Εξωτερικών αναμένεται να προβούν σε κοινές δηλώσεις στον Τύπο περί ώρα 12.30 (ώρα Ελλάδος).

Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα έχει συνάντηση με τον Πρόεδρο του Κοινοβουλίου της Μάλτας, Ανγκλού Φαρούτζια.

Kατά την παραμονή του στη Βαλέτα, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο της Μάλτας, Τζορτζ Βέλα.

Οι συζητήσεις του υπουργού Εξωτερικών κατά την επίσκεψή του στη Μάλτα αναμένεται να καλύψουν ευρύ φάσμα θεμάτων, όπως οι προοπτικές για περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων, η συνεργασία των δύο χωρών στην ΕΕ και το μεταναστευτικό – προσφυγικό.

Επιπλέον, οι συνομιλίες αναμένεται να επικεντρωθούν και σε διεθνείς και περιφερειακές εξελίξεις, όπως η κατάσταση στην Ουκρανία μετά τη ρωσική εισβολή, καθώς και εξελίξεις στην Ανατολική Μεσόγειο και τη Λιβύη.

Πρόκειται για τη δεύτερη επίσκεψη του υπουργού Εξωτερικών στη Βαλέτα.

Η πρώτη πραγματοποιήθηκε τον Φεβρουάριο του 2020, ενώ ακολούθησε επίσκεψη στην Αθήνα του τότε Μελιταίου Υπουργού Εξωτερικών, Εβαρίστ Μπαρτόλο, τον Σεπτέμβριο του 2020.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Έξι χρόνια από τη μερική οριοθέτηση ΑΟΖ Ελλάδας-Αιγύπτου – Νίκος Δένδιας: «Κατοχυρώσαμε το εθνικό συμφέρον»

Ν. Δένδιας για την απώλεια του Λάκη Χαλκιά: «Υπήρξε εμβληματική προσωπικότητα της ελληνικής μουσικής»

Ο Νίκος Δένδιας χορηγεί το επίδομα διοίκησης σε στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων

ΥΠΕΞ Ελλάδας: «Σταθερός στόχος παραμένει η επανένωση της Μεγαλονήσου» – ΥΠΕΞ Τουρκίας: «Δεν υπάρχει ακόμη κοινό έδαφος για λύση»

Ο Νίκος Δένδιας συγκροτεί μονάδες από πολίτες-οπλίτες: Μονάδες Ειδικών Επιχειρήσεων εξ ολοκλήρου από εφέδρους

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...