Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Έλληνας Γ. Πρόξενος στη Μελβούρνη: Σε όλη την ιστορία, οι συμμαχίες μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας ενίσχυσαν τους δεσμούς των δύο χωρών

Έλληνας Γ. Πρόξενος στη Μελβούρνη: Σε όλη την ιστορία, οι συμμαχίες μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας ενίσχυσαν τους δεσμούς των δύο χωρών
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Άρθρο για την εκδήλωση η οποία πραγματοποιήθηκε στο Κοινοβούλιο της Βικτώριας την Τετάρτη 19/10 για να αναγνωρίσει τη συνεισφορά της ελληνοαυστραλιανής κοινότητας στη Βικτώρια, δημοσιεύτηκε στη The Greek Herald. Η εκδήλωση η οποία καθυστέρησε κατά ένα χρόνο λόγω της COVID-19, συγκέντρωσε ελληνοαυστραλιανούς ηγέτες της κοινότητας από όλη την πολιτεία.

Ανάμεσα στους επισήμους ήταν οι Ros Spence, Υπουργός Πολυπολιτισμικών Υποθέσεων, Κοινοτικού Αθλητισμού και Νεολαίας, Steve Dimopoulos, Υπουργός Τουρισμού, Αθλητισμού, Μεγάλων Εκδηλώσεων και Δημιουργικών Βιομηχανιών της Βικτώριας, το μέλος της Μητροπολιτικής Νοτιοανατολικής Περιφέρειας, Lee Tarlamis και ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη Εμμανουήλ Κακαβελάκης.

Ο Γενικός Πρόξενος της Ελλάδας στη Μελβούρνη ανέφερε ότι «Η δυναμική της ελληνικής διασποράς στη Βικτώρια εκφράζεται ξεκάθαρα στην επιτυχία των κορυφαίων ακαδημαϊκών, επιστημόνων, επιχειρηματιών, δημοσιογράφων και καλλιτεχνών ελληνικής καταγωγής».

Ο κ. Κακαβελάκης ανέφερε τους γιατρούς και τους δικηγόρους που δημιούργησαν τις δικές τους ελληνοαυστραλιανές ενώσεις, τα πολλά σχολεία και τα ελληνοαυστραλιανά μέσα ενημέρωσης.

Ο Γενικός Πρόξενος ανέφερε ακόμη ότι σε όλη την ιστορία, οι συμμαχίες μεταξύ Ελλάδας και Αυστραλίας ενίσχυσαν τους δεσμούς των δύο χωρών, και πρόσθεσε:

«Οι επέτειοι και τα ιστορικά ορόσημα διαδραματίζουν σημαντικό ρόλο στο να διατηρούνται ζωντανές οι μνήμες κοινών ιστορικών εμπειριών όπως οι εορτασμοί στη Λήμνο και την Καλλίπολη ή οι εορτασμοί της Μάχης της Κρήτης που γίνονται κάθε χρόνο και στις δύο χώρες».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Ανδρουλάκης: Ο Μητσοτάκης ψηφοθήρας με τον Μπελέρη και η Ντόρα βάζει το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

Γιάννης Χρυσουλάκης: Έλληνες και Ινδοί συγκροτούν δύο έθνη που συναντιούνται, με αδιάλειπτες και γόνιμες επαφές και ανταλλαγές, στα βάθη της Ιστορίας

ΥΠΕΞ: Η ελληνική κυβέρνηση καταδικάζει τις επιθέσεις του Ιράν προς το Ισραήλ

Αυστραλία: Μακελειό με 6 νεκρούς από επίθεση με μαχαίρι στο Σίδνεϊ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...