Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Όλγα Κεφαλογιάννη: Είναι αδιανόητο να παρακολουθείται ο οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον πολιτικοί

Όλγα Κεφαλογιάννη: Είναι αδιανόητο να παρακολουθείται ο οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον πολιτικοί
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Για μια ακόμη φορά η Ολγα Κεφαλογιάννη κράτησε αποστάσεις από την επίσημη θέση της Νέας Δημοκρατίας, με την βουλευτή να λέει στον ΑΝΤ1 ότι υπάρχει ανάγκη να πέσει «άπλετο φως» στην υπόθεση των υποκλοπών και πως στην ουσία της υπόθεσης, είναι «αδιανόητο» ότι «μπορεί να παρακολουθείται ο οποιοσδήποτε, πόσο μάλλον πολιτικά πρόσωπα».

«Είναι ανατριχιαστικό να σκεφτεί κανείς ότι μπορεί κάποιος χρησιμοποιώντας κακόβουλα λογισμικά να μπορεί να παρακολουθεί όλες σου τις συνομιλίες, τις κινήσεις, τις σκέψεις, τις φωτογραφίες», σχολίασε ακόμα η βουλευτής της ΝΔ, η οποία να θυμίσουμε ότι είναι μέλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

«Το ζήτημα της παρακολούθησης είναι ένα πλήγμα για τη δημοκρατία», επεσήμανε χαρακτηριστικά, ενώ σε άλλο σημείο των δηλώσεών της, μίλησε για την ανάγκη που υπάρχει για «άπλετο φως που πρέπει να πέσει στην υπόθεση» τονίζοντας πάντως ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν ο πρώτος που το είπε) και συμπλήρωσε χαρακτηριστικά: «Το απόρρητο δεν μπορεί να υπάρχει και να ισχύει εδώ».

«Πρέπει να έχουμε τις δικλείδες εκείνες που θα εξασφαλίσουμε το απόρρητο των επικοινωνιών και πως δεν μπορεί να είναι κανείς εκτός ελέγχου», είπε ακόμα η κ.Κεφαλογιάννη, αναφερόμενη στην κατάθεση του διοικητή της ΕΥΠ.

Και επανέλαβε πιο ξεκάθαρα τη θέση της: «Θα πρέπει να υπάρξει άπλετο φως, αυτό περιμένουμε και εμείς οι πολιτικοί αλλά και όλοι οι πολίτες … Δεν μπορεί να είναι κανείς εκτός ελέγχου στα αρμόδια όργανα.

»Εάν η ΕΥΠ στην Επιτροπή που την ελέγχει επικαλείται το απόρρητο καταργείται εν τοις πράγμασι ο ελεγκτικός ρόλος της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας.

»Το ίδιο και για την ΑΔΑΕ, εάν επικαλείται κανείς το απόρρητο καταργείται η έννοια ως συνταγματικά ανεξάρτητης Αρχής».

«Όταν μιλάμε για άπλετο φως δεν μπορεί κανείς να επικαλείται το απόρρητο για να μη δώσει τις απαραίτητες διευκρινίσεις και πληροφορίες και προφανώς θα πρέπει να υπάρχουν δικλείδες ασφαλείας διότι λέμε τώρα ότι στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας δεν μπορεί κάποιος να επικαλείται το απόρρητο όταν εμείς έχουμε την αρμοδιότητα να μπορούμε να ελέγχουμε».

Σε ερώτηση για τη λίστα παρακολουθήσεων που δημοσίευσε το Documento, στην οποία συμπεριλαμβάνεται, η κ.Κεφαλογιάννη σχολίασε ότι μόνο η Δικαιοσύνη είναι αρμόδια να ερευνήσει αν ισχύει αυτό:

«Το μόνο πράγμα που μπορούσε να γίνει και έγινε, είναι η παρέμβαση του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου», είπε και σημείωσε ότι «πρόκειται για λίστα ατάκτως εριμμένη».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση MEGA: «Τραυματισμένη» πρωτιά για ΝΔ – Εδραίωση στη δεύτερη θέση για ΣΥΡΙΖΑ

Μητσοτάκης: Στις 13 Μαΐου η συνάντηση με τον Ερντογάν στην Άγκυρα

Η Κασιμάτη καταψήφισε την πρόταση της Ντόρας να ενταχθεί το Κόσοβο στο Συμβούλιο της Ευρώπης

ΣΥΡΙΖΑ: Με απειλές περί αστάθειας και χάους ξεκινά η ΝΔ την εκστρατεία φόβου

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...