Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Financial Times: Ο χρόνος θα δείξει αν υπάρξει ξανά παραπομπή ενός Μητσοτάκη για υποκλοπές

Financial Times: Ο χρόνος θα δείξει αν υπάρξει ξανά παραπομπή ενός Μητσοτάκη για υποκλοπές
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Την παροιμία «κατά μάνα, κατά κύρη, κατά γιο και θυγατέρα» φέρνει στο νου το σημερινό άρθρο γνώμης για τις υποκλοπές στην Ελλάδα, που υπογράφει o πολύπειρος πολιτικός συντάκτης των Financial Times για ευρωπαϊκά θέματα Τόνι Μπάρμπερ, ο οποίος στο παρελθόν έχει θητεύσει ως ανταποκριτής σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες, τις ΗΠΑ και την πρώην Σοβιετική Ένωση.

Ξεκινώντας, ο Μπάρμπερ θυμίζει ότι πριν τρεις δεκαετίες το τότε ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου «την χάρισε» στον Κωνσταντίνο Μητσοτάκη παρά την ψηφοφορία στη Βουλή να παραπεμφθεί σε δίκη για τις τηλεφωνικές παρακολουθήσεις πολιτικών αντιπάλων και δημοσιογράφων.

Σημειώνεται ότι μετά την πτώση της κυβέρνησης Κωνσταντίνου Μητσοτάκη το 1993, συστήθηκε προανακριτική για τις τηλεφωνικές υποκλοπές με κατηγορούμενους τόσο τον πρωθυπουργό της ΝΔ όσο και την Ντόρα Μπακογιάννη.

Η διαδικασία κατέληξε σε παραπομπή στο Ανώτατο Ειδικό Δικαστήριο, αλλά ένα χρόνο μετά ο πρωθυπουργός της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ Ανδρέας Παπανδρέου ζήτησε αναστολή διώξεων για πολιτικά πρόσωπα.

Η πρόταση επικυρώθηκε στη Βουλή με μυστική ψηφοφορία, παρά τις αντιδράσεις της ΝΔ.

Τώρα είναι ο γιος του Κυριάκος Μητσοτάκης που ως πρωθυπουργός βρίσκεται στο επίκεντρο παρόμοιου σκανδάλου και όπως λένε χαρακτηριστικά οι FT, «o χρόνος θα δείξει» αν θα υπάρξει στο μέλλον παραπομπή του σε νομικές διαδικασίες.

Ο Μπάρμπερ περιγράφει πως επί διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ η Ελλάδα βγήκε από την καταστροφική περίοδο των μνημονίων και επί κυβέρνησης Μητσοτάκη από την «ενισχυμένη εποπτεία», υπογραμμίζοντας επίσης την σημασία της Συμφωνίας των Πρεσπών και την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης, όπως και την πλήρη εναρμόνιση με τη Δύση στο θέμα της ρωσικής εισβολής στην Ουκρανία.

Αλλά «δυστυχώς, το σκάνδαλο των υποκλοπών υποδηλώνει πως δεν είναι όλα ρόδινα στην πολιτική και στη διακυβέρνηση της Ελλάδας μετά την κρίση», γράφει χαρακτηριστικά.

Στο άρθρο των FT περιγράφεται το πώς ο Μητσοτάκης ανέλαβε άμεσα τον έλεγχο της ΕΥΠ το 2019, τοποθέτησε «δικό του» άνθρωπο επικεφαλής και τον ξήλωσε, μαζί με τον επικεφαλής του γραφείου του και ανιψιό του, όταν έγινε παραδεκτό ότι παρακολουθείτο ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ Νίκος Ανδρουλάκης.

Στην συνέντευξή του την Δευτέρα επέμεινε ότι δεν εμπλέκεται στις υποκλοπές, αλλά «το σκάνδαλο αρνείται να καταλαγιάσει, επειδή η υπόθεση Ανδρουλάκη δεν είναι μια μεμονωμένη περίπτωση», όπως τονίζεται.

Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται και στην διαμαρτυρία της Σοφί Ιν’τ Φελντ της PEGA ότι οι ελληνικές Αρχές δεν πραγματοποιούν «ενεργητική έρευνα για τους ενόχους».

«Στο τρέχον σκάνδαλο, οι Έλληνες αξιωματούχοι ρίχνουν “σκοτεινά” υπονοούμενα περί εχθρικής ξένης ανάμειξης και επικαλούνται τους κανόνες περί κρατικών μυστικών για να δικαιολογήσουν τη συγκάλυψη των πραγμάτων.

»Αλλά όσο περισσότερο καθυστερεί η κυβέρνηση να δώσει εξηγήσεις τόσο περισσότερο φαίνεται ότι έχει κάτι να κρύψει», τονίζει ο Μπάρμπερ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Φάμελλος για Φλωρίδη: «Πολιτικός γενίτσαρος, … ακροδεξιός, … χωρίς ηθική»

Κώστας Αχ. Καραμανλής: Πέταξε και πάλι τη μπάλα στην εξέδρα για την τραγωδία στα Τέμπη

ΠΑΣΟΚ: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που ομνύει στην απόδοση δικαιοσύνης εκτίθεται καθημερινά όλο και περισσότερο

Φάμελλος: Ο Μητσοτάκης οφείλει να έλθει στην Βουλή και να απολογηθεί για τα Τέμπη

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Γιατί ζητάμε διεθνείς παρατηρητές στις εκλογές

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...