ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS


















































Το Ισραήλ καλεί σε επιστράτευση 400.000 εφέδρων των Ισραηλινών Αμυντικών Δυνάμεων (IDF)
Η τελική προσφορά του Τραμπ στο Ιράν: Ο λεπτομερής οδικός χάρτης που εστάλη στην Τεχεράνη για την παύση των βομβαρδισμών
Ο Νίκος Δένδιας παρέθεσε γεύμα για την ολοκλήρωση του Ραμαζανιού στους Άραβες διπλωμάτες κι άλλους μουσουλμάνους φίλους της Ελλάδας
Fuel pass και επιδότηση diesel στην αντλία: Πώς, πότε και για ποιους ενεργοποιούνται τα νέα μέτρα
Η Ελλάδα, οι Καρδούχοι-Κούρδοι και ο τουρκικός αναθεωρητισμός
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS
Ο υπουργός Εξωτερικών, Νίκος Δένδιας, θα μεταβεί την Κυριακή στο Καζακστάν (Αστάνα), όπου θα πραγματοποιήσει σειρά συναντήσεων με ανώτατους αξιωματούχους.
Ειδικότερα, τη Δευτέρα 5 Δεκεμβρίου, ο υπουργός Εξωτερικών θα γίνει δεκτός από τον Πρόεδρο του Καζακστάν, Κασίμ-Ζομάρτ Κεμέλιεβιτς Τοκάγιεφ (Kassym-Jomart Tokayev).
Στη συνέχεια, ο υπουργός Εξωτερικών θα συναντηθεί με τον αναπληρωτή πρωθυπουργό και υπουργό Εξωτερικών του Καζακστάν, Μουχτάρ Τιλουμπέρντι (Mukhtar Tileuberdi).
Με το πέρας των συνομιλιών οι δύο υπουργοί αναμένεται να υπογράψουν Μνημόνιο Συνεργασίας των Διπλωματικών Ακαδημιών.
Θα ακολουθήσουν κοινές δηλώσεις στον Τύπο, περί τις 08.45 (ώρα Ελλάδας) και κατόπιν γεύμα εργασίας.
Η επίσκεψη θα ολοκληρωθεί με τη συνάντηση του υπουργού Εξωτερικών με τον Διοικητή του «Astana International Financial Center», Καϊράτ Κελιμπέτοφ (Kairat Kelimbetov).
Κατά τη διάρκεια των ανωτέρω συναντήσεων, οι συζητήσεις μεταξύ άλλων, θα έχουν ως αντικείμενο, την περαιτέρω ενίσχυση των διμερών σχέσεων σε όλους τους τομείς καθώς και θέματα παγκόσμιου και περιφερειακού ενδιαφέροντος.
Η επίσκεψη στο Καζακστάν, προστίθεται σε μια σειρά συναντήσεων του υπουργού εξωτερικών με ομολόγους του από κράτη της Κεντρικής Ασίας και του Καυκάσου, οι οποίες έλαβαν χώρα στην Πολωνία στο πλαίσιο της Υπουργικής Συνόδου του ΟΑΣΕ (01/12/2022).
























































