Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Η Κεραμέως αδιαφορεί για τα σχολεία «ΟΜΗΡΟΣ» στη Βόρεια Ήπειρο

Η Κεραμέως αδιαφορεί για τα σχολεία «ΟΜΗΡΟΣ» στη Βόρεια Ήπειρο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ανησυχία επικρατεί στις τοπικές κοινωνίες των σχολείων «ΟΜΗΡΟΣ», στην Αλβανία. Η αιτία δεν προέρχεται από το αλβανικό κράτος αλλά από το ελληνικό.

Δημοσιογραφικές διαρροές από το Ελλαδικό Υπουργείο Παιδείας, ΥΠΕΠΘ, πληροφορούν ότι τα σχολεία «ΟΜΗΡΟΣ» στη Χειμάρρα και στην Κορυτσά, δέχονται ανεπίσημες οδηγίες για την «σταθεροποίηση» του προϋπολογισμού με βάση τις περσινές ανάγκες, τη στιγμή που οι ανάγκες των σχολείων αυξάνονται, διότι τα σχολεία αυτά είναι δημοφιλή στις περιοχές τους.

Δηλαδή, οι εγγραφές αυξάνονται για ευνόητους λόγους, που αφορούν μια καλύτερη παιδεία για ένα καλύτερο μέλλον των παιδιών των οικογενειών που τα έχουν επιλέξει.

Παρόλη τη θερμή υποστήριξη που τους παρέχουν οι τοπικές κοινωνίες, οι οδηγίες «κόπτονται» για τη μείωση του μαθητικού πληθυσμού, όπως και για τη μείωση του εκπαιδευτικού προσωπικού ομογενών-Ελλήνων από την Αλβανία, οι οποίοι λαμβάνουν το ισχνό επίδομα των 50 ευρώ.

Ταυτοχρόνως και αντιφατικά προς τη μείωση του προϋπολογισμού, οι οδηγίες, που δεν είναι επίσημες ακόμα, εξηγούν πως πρέπει να αυξηθεί το προσωπικό των σχολείων από Ελλαδίτες εκπαιδευτικούς, οι οποίοι λαμβάνουν τριπλάσιο ή τετραπλάσιο μισθό από τους ομογενείς-Έλληνες εκπαιδευτικούς.

Το ιδεολογικό επικάλυμα είναι: «λιγότερα παιδιά καλύτερη ποιότητα», δηλαδή το σύνθημα που θα εκτοπίσει όποια προσπάθεια γίνεται για την προώθηση της ελληνικής παιδείας.

Συν αυτώ, «κόπτονται» και για την υποχρεωτική αύξηση της τάξεως του 2%, την οποία προβλέπει το αλβανικό κράτος (για τους δικούς του λόγους) και η οποία, όπως λένε οι ανεπίσημες οδηγίες, επιβαρύνει τον προϋπολογισμό.

Κι αυτό χωρίς να ενδιαφέρονται -αν το γνωρίζουν- πως η μη καταβολή επισύρει πρόστιμο.

Εν τέλει, με ποια μέτρα και σταθμά αναγνωρίζει το ελλαδικό κράτος τις προσπάθειες να κρατηθεί η ελληνική παιδεία στις περιοχές στις οποίες αμφισβητείται η ύπαρξη του ελληνισμού τις οποίες αυτό στηρίζει;

Μήπως πρέπει να ξαναδιαβάσουν Ιστορία; Κορυτσά; Χειμάρρα;

Η επίσκεψη του πρωθυπουργού και οι διθυραμβικές εξαγγελίες του, συμβαδίζουν με τα όσα πραγματικά συμβαίνουν και τα όσα μαθαίνουμε;

Πηγή: dropolinews.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Εξαιρετικό επίπεδο διμερούς αμυντικής σχέσης Ελλάδος–Μαυροβουνίου

Δεύτερη ακριβότερη χώρα στην Ευρώπη η Ελλάδα – Στη δεκάδα στον πληθωρισμό τροφίμων

Διπλωματικές πηγές για καταδίκη Μπελέρη: Οι Αλβανοί παραβίασαν το τεκμήριο της αθωότητας

Βορίδης για Μπελέρη: Η απόφαση της Αλβανίας οδηγεί την Ελλάδα σε βέτο

ΣΥΡΙΖΑ: Η καταδίκη Μπελέρη εγείρει σοβαρά ερωτηματικά, ιδιαίτερα μετά τις συστηματικές δημόσιες παρεμβάσεις της αλβανικής κυβέρνησης

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...