Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Βερναρδάκης: Δεν υπάρχει «Πολακισμός», υπάρχει «Μητσοτακισμός»

Βερναρδάκης: Δεν υπάρχει «Πολακισμός», υπάρχει «Μητσοτακισμός»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Αντιστρέφω το ερώτημα και νομίζω ότι υπάρχει ένας κακός “Μητσοτακισμός” στη χώρα, ως ένδειξη μιας πολύ κακής πολιτικής παιδείας και τρόπου άσκησης της πολιτικής» ήταν η δήλωση με την οποία ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, πρώην υπουργός Χριστόφορος Βερναρδάκης, απάντησε στο ερώτημα του Θάνου Σιαφάκα, εάν υπάρχει «πολακισμός».

«Είναι μια έκφραση την οποία χρησιμοποίησε ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος είναι ο τελευταίος που μπορεί να μιλάει αρνητικά, υποτιμώντας πρόσωπα τα οποία έχουν, αν μη τι άλλο, μια εντιμότητα και μια προσφορά» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Βερναρδάκης, στο Πρώτο Πρόγραμμα 91,6 και 105,8 και στην εκπομπή «Το GPS της Επικαιρότητας», ενώ αναφερόμενος στον κ. Πολάκη, τόνισε ότι «έδωσε την ψυχή του για τη δημόσια υγεία και τη δίνει και τώρα και σήμερα και ανεξαρτήτως της πολιτικής».

«Από την άλλη μεριά έχουμε έναν πρωθυπουργό ο οποίος έχει πει αυτό το αμίμητο και το τρομερό ότι εσείς μετράτε φέρετρα, στρέμματα εμείς, αυτό το αμίμητο, κυνικό, λες και γίνεται ένας διαγωνισμός ποιος θα φέρει τη μεγαλύτερη καταστροφή» υποστήριξε ο κ. Βερναρδάκης.

«Ο Πολάκης», συνέχισε ο κ. Βερναρδάκης, «εκφράζει πολλές φορές, ίσως με λίγο ακραίο τρόπο, είναι γεγονός, κάτι όμως το οποίο συζητιέται στην κοινωνία.

»Και το πρόβλημα είναι τι συζητιέται σήμερα στην κοινωνία για τους πολιτικούς, για όλους μας. Δεν βγάζω κανέναν απέξω.

»Τι συζητιέται σήμερα; Τι συζητιέται σήμερα για τη δικαιοσύνη; Τι συζητείται σήμερα για τους δημοσιογράφους; Τι συζητιέται;

»Συζητιέται ότι είμαστε στην καλύτερη φάση της αξιοπιστίας μας;

»Πρέπει να αλλάξουμε τους θεσμούς, να υπερασπιζόμαστε τη δημοκρατία.

»Προφανώς δεν στοχοποιούμε κανένα πρόσωπο, αλλά δεν παλεύουμε όμως για μια άλλη δικαιοσύνη;».

Σε σχέση με τις τρέχουσες δημοσκοπικές έρευνες που δεν δείχνουν πολιτικά «κέρδη» για τον ΣΥΡΙΖΑ, από την αποσυσπείρωση της ΝΔ, ο κ. Βερναρδάκης έκανε λόγο για μια «κρίση μεταξύ κοινωνίας και πολιτικής αντιπροσώπευσης», η οποία εκφράζεται σε έναν βαθμό από αυτές τις δημοσκοπήσεις.

«Έχουμε τρία χρόνια τώρα, μια πολύ μεγάλη πίεση στην κοινωνία, μετά από μια μεγάλη πίεση οικονομική λιτότητας έχουμε αλλεπάλληλες κρίσεις, ενεργειακή κρίση, ακρίβεια πολύ μεγάλη, πίεση οικονομική στην κοινωνία.

»Νομίζω ότι το δυστύχημα των Τεμπών, έρχεται και μπαίνει σε μια διαδικασία πολύ μεγάλης πια ψυχολογικής πίεσης και ανασφάλειας, υπάρχει ένας πολύ μεγάλος προβληματισμός πια σε σχέση με το τι μπορεί να εγγυηθεί η πολιτική και το κράτος στους πολίτες» ανέφερε ο κ. Βερναρδάκης.

«Οι δημοσκοπήσεις όσο μπορούν να αποτυπώνουν πια τέτοιου τύπου μεταβολές, οι οποίες είναι πια πολυσύνθετες και πολυσυναισθηματικές και ψυχολογικές, νομίζω ότι αυτό που αποτυπώνουν κυρίως είναι αυτή την κρίση.

»Η κρίση αυτή περιλαμβάνει όλα τα κόμματα και όλες τις πολιτικές παρατάξεις» προσέθεσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ εκτίμησε πως θα υπάρξει αυτή η επιφυλακτικότητα και επισήμανε ότι τα πολιτικά κόμματα πρέπει να τοποθετηθούν με σαφήνεια απέναντι στο μέλλον αυτής της κοινωνίας.

«Και κατά τη γνώμη μου η σαφήνεια αυτή δεν μπορεί να είναι το ίδιο μοντέλο που είχαμε μέχρι σήμερα, δηλαδή ένα μοντέλο ιδιωτικοποιήσεων των δημοσίων αγαθών» συμπλήρωσε.

Σχετικά με τα σενάρια κυβερνήσεων συνεργασίας, ο κ. Βερναρδάκης επανέλαβε παλιότερη άποψή του, ότι εάν καταλάβει τη δεύτερη θέση ο ΣΥΡΙΖΑ, εφόσον τον χωρίζει μικρή απόσταση από την ΝΔ, μικρότερη από μια μονάδα, ανάλογα και με τη συγκυρία και άλλες δυναμικές αλλά και με το πρόγραμμα και τις διαθεσιμότητες, θα έπρεπε να διερευνηθεί, ένα σενάριο συγκυβέρνησης με τα μικρότερα κόμματα που θα μπαίνουν στην Βουλή.

Όσο αφορά στο «όχι» του Νίκου Ανδρουλάκη, στα πρόσωπα των Αλ. Τσίπρα και Κ. Μητσοτάκη σε μια ενδεχόμενη συνεργασία με ΣΥΡΙΖΑ ή ΝΔ αντίστοιχα, ο κ. Βερναρδάκης, τόνισε πως «αυτό δεν τίθεται σε συζήτηση».

«Καταρχήν, αυτό θα μπορούσε να το πει και ο ΣΥΡΙΖΑ ή και οποιοδήποτε κόμμα ότι θα μπορούσα να συνεργαστώ αν δεν ήταν ο τάδε και ήταν ο δείνα» ανέφερε.

Στο σχόλιο του δημοσιογράφου ότι το ΜέΡΑ25 δείχνει μια δυναμική, ο κ. Βερναρδάκης υπερθέματισε λέγοντας, «μακάρι να έχει δυναμική το κόμμα του κ. Βαρουφάκη, εγώ θεωρώ ότι όσο περισσότερο ενισχυθούν τα αριστερά κόμματα, τόσο καλύτερη θα γίνει μια σοβαρή συζήτηση για την προοδευτική διακυβέρνηση και τόσο περισσότερο θα πιεστούν και πολιτικά κόμματα να κάνουν προγραμματικές συζητήσεις».

«Δεν νομίζω ότι αφαιρεί δυνάμεις (σ.σ. από τον ΣΥΡΙΖΑ).

»Νομίζω ότι προσθέτει δυνάμεις στην προοδευτική πολιτική.

»Εμείς άλλωστε κάνοντας την απλή αναλογική δεν είχαμε να φοβηθούμε μια τέτοια διασπορά δυνάμεων.

»Πιστεύω ότι το τόξο των προοδευτικών δημοκρατικών δυνάμεων πρέπει να αθροιστεί.

»Αυτή είναι η κεντρική λογική και για ένα αθροιστεί προφανώς πρέπει να υπάρχει.

»Επομένως, δεν έχουμε να φοβηθούμε ένα πολιτικό κόμμα. Μακάρι να μπει στη Βουλή.

»Μακάρι να μπουν πολλά προοδευτικά και αριστερά κόμματα στη Βουλή.

»Αυτό θα δημιουργήσει μεγαλύτερη όσμωση και μεταξύ των υφιστάμενων κομμάτων, κυρίως στο προγραμματικό επίπεδο.

»Εκεί νομίζω ότι θα κριθούν όλες οι επιλογές» είπε καταλήγοντας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δημοσκόπηση: Μειώνεται η ψαλίδα ΝΔ και ΣΥΡΙΖΑ – Καταλληλότερος πρωθυπουργός ξανά ο Κανένας

ΣΥΡΙΖΑ: Αυτοί είναι οι 35 υποψήφιοι για τις ευρωεκλογές που αναδείχθηκαν από τι κάλπες

Ο Κασσελάκης καταδικάζει την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ και συντάσσεται με τον Μπάιντεν

ΣΥΡΙΖΑ: Πάνω από 60.000 ψήφισαν για την ανάδειξη των υποψήφιων ευρωβουλευτών

Βουλευτής ΝΔ Κυριαζίδης: Ομοφοβικό σχόλιο κατά Κασσελάκη – Την απομάκρυνση του ζητάει ο ΣΥΡΙΖΑ

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...