Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

ΥΠΕΘΑ: 1η Διυπουργική Ενημερωτική Σύσκεψη για την Εθνική Ανθεκτικότητα

ΥΠΕΘΑ: 1η Διυπουργική Ενημερωτική Σύσκεψη για την Εθνική Ανθεκτικότητα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Η Γενική Διεύθυνση Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων (ΓΔΠΕΑΔΣ), του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (ΥΠΕΘΑ), την Δευτέρα 27 Μαρτίου 2023 συγκάλεσε την 1η Διυπουργική Ενημερωτική Σύσκεψη για την Εθνική Ανθεκτικότητα, όπου έλαβε χώρα στο αμφιθέατρο του Πολεμικού Μουσείου, με τη συμμετοχή εκπροσώπων (επιπέδου Γενικών Διευθυντών /Διευθυντών), από όλα τα Υπουργεία και τις Περιφέρειες της χώρας.

Σκοπός της Σύσκεψης –υπό το πλαίσιο συντονισμού των προσπαθειών για την ενίσχυση της Ανθεκτικότητας της χώρας μας, ενόψει της Συνόδου Υπουργών Άμυνας του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους (Ιούλιος 2023)- ήταν η ενημέρωση των συμμετεχόντων για την έννοια της Ανθεκτικότητας του κράτους, καθώς και η ανάλυση των βασικών απαιτήσεων επίτευξής της, τόσο στο πλαίσιο του ΝΑΤΟ όσο και σε εθνικό επίπεδο.

Ειδικότερα, τονίστηκε η αναγκαιότητα συγκρότησης μιας Εθνικής Επιτροπής Ανθεκτικότητας με μέλη/ εκπροσώπους από όλα τα Υπουργεία και τους φορείς της Ελληνικής Δημόσιας Διοίκησης. Κύριο έργο της εν λόγω Επιτροπής, θα είναι η διαμόρφωση Εθνικής Στρατηγικής Ανθεκτικότητας και η ανάληψη πρωτοβουλιών στο επιχειρησιακό επίπεδο για την ενίσχυση της Ανθεκτικότητας της χώρας μας.

Κατά την 1η Διυπουργική Σύσκεψη αναπτύχθηκαν επίσης, οι ακόλουθες θεματικές ενότητες:

♦ Προσδιορισμός της έννοιας της Ανθεκτικότητας.

♦ Το νέο πλαίσιο λειτουργίας της Επιτροπής Ανθεκτικότητας του ΝΑΤΟ.

♦ Η Ανθεκτικότητα ως θεμέλιος λίθος της Εθνικής Στρατηγικής Ανθεκτικότητας.

♦ Η Εθνική Εκτίμηση της Ανθεκτικότητας για την χώρα μας και τέλος,

♦ Παρουσιάστηκε ο Εθνικός Οδικός Χάρτης Ενεργειών εν όψει της Σύσκεψης ΥΠΑΜ του ΝΑΤΟ στο Βίλνιους (Ιούλιος 2023), καθώς και για την διαμόρφωση Εθνικού Σχεδίου Ανθεκτικότητας, Εθνικών Στόχων Ανθεκτικότητας και τον Εναρμονισμό των Εθνικών Σχεδίων Ανθεκτικότητας των κρατών μελών του ΝΑΤΟ.

Στη σύσκεψη συμμετείχε ως ομιλητής, ο Διευθυντής της Α6 Διεύθυνσης του ΓΕΕΘΑ (Διευθυντής Πολιτικής Ετοιμότητας / Policy Director for Civil Preparedness), Ταξίαρχος κ. Σπυρίδων Γιολτζόπουλος.

Επίσης, κύριος εισηγητής στην εν λόγω σύσκεψη, ήταν ο Γενικός Διευθυντής Πολιτικής Εθνικής Άμυνας και Διεθνών Σχέσεων του ΥΠΕΘΑ Δρ. Κωνσταντίνος Μπαλωμένος (κεντρική φωτογραφία), στον οποίο έχουν ανατεθεί τα καθήκοντα του Επικεφαλής Υψηλόβαθμου Εθνικού Αντιπροσώπου (Senior National Representative/SNR) της Ελλάδας, στην Επιτροπή Ανθεκτικότητας (Resilience Committee) του ΝΑΤΟ.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Νίκος Δένδιας: Πολιτικά εσφαλμένη και θεσμικά επικίνδυνη η πρόταση δυσπιστίας

Επίσκεψη Υπουργού Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια στο Ηνωμένο Βασίλειο, όπου είχε σειρά συναντήσεων

Νίκος Δένδιας: «Τιμάμε τις εκατοντάδες χιλιάδες συμπατριώτες μας που έπεσαν μέσα σ’ αυτά τα 203 χρόνια για να είναι η πατρίδα μας ελεύθερη»

Νίκος Δένδιας: Πρέπει να ομογενοποιήσουμε τους τύπους των πολεμικών αεροσκαφών μας

Νίκος Δένδιας: Τιμάμε την μνήμη χιλιάδων Ελλήνων και Φιλελλήνων που θυσιάστηκαν για την ελευθερία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...