Ισλαμικό ΚράτοςΟυκρανίαΤουρκίαΚουρδιστάνΙσραήλΟυκρανίαΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο «Πρίγκιπας» Νικόλαος με μασόνους της Αχαρνών στην Αθηναϊκή Λέσχη

Ο «Πρίγκιπας» Νικόλαος με μασόνους της Αχαρνών στην Αθηναϊκή Λέσχη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο Νικόλαος Γκλίξμπουργκ, δεύτερος γιος του έκπτωτου βασιλιά της Ελλάδας Κωνσταντίνου του Β΄, φωτογραφήθηκε στην Αθηναϊκή Λέσχη με τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας, Μιχαήλ Ματτέ.

Τη φωτογραφία ανάρτησε ο ίδιος ο Μιχαήλ Ματτές στο προσωπικό του Facebook και «κέρδισε» εκατοντάδες λάικ, ενώ έχει προκαλέσει σχόλια θαυμασμού και χαράς από οπαδούς της μοναρχίας.

Βεβαίως δεν υπάρχει κανένα περίεργο ένας βασιλόπαις να φωτογραφίζεται με τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας στην Αθηναϊκή Λέσχη -ανεξάρτητα εάν μία τέτοια φωτογραφία είναι βέβαιο ότι θα τροφοδοτήσει νέες θεωρίες συνωμοσίας– ιδίως όταν αναρτάται δημόσια από τον ίδιο τον Μεγάλο Διδάσκαλο της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας.

Το μόνο ίσως περίεργο είναι που ο Μεγάλος Διδάσκαλος στη λεζάντα του γράφει τον Νικόλαο «πρίγκιπα».

Ως γνωστόν τον ελληνικό σύνταγμα δεν αναγνωρίζει τέτοιους τίτλους σε όσους θέλουν να είναι Έλληνες πολίτες.

Και, όπως σχολιάζουν τεκτονικοί κύκλοι, όλα τα μέλη της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, στην αίτηση εγγραφής τους στην αδελφότητα, δηλώνουν ότι είναι πιστοί στο πολίτευμα της χώρας, είναι πιστοί στη δημοκρατία.

«Δεν είναι ο τεκτονισμός λάιφ στάιλ μεσημεριανής εκπομπής», μας είπαν χαρακτηριστικά οι ίδιοι κύκλοι.

Το θέμα φαίνεται ότι έχει προκαλέσει σημαντική αναστάτωση στο εσωτερικό του ελληνικού Ελευθεροτεκτονισμού.

Ο Ύπατος Μεγάλος Ταξιάρχης του Σκωτικού Τύπου, Εμμανουήλ Γερακιός, σε σύντομη δήλωσή του κάνει σαφές ότι, «το Τάγμα μας παραμένει πιστό στην Τεκτονική Αρχή να μην αναμιγνύεται, με οποιονδήποτε τρόπο, σε ενέργειες οι οποίες να αφήνουν έστω και υποψία προτιμήσεως οποιασδήποτε πολιτικής ή πολιτειακής πλευράς ή γραμμής.

»Πολύ δε περισσότερο σε θέματα που αφορούν το πολίτευμά μας.

»Τα μέλη μας είναι ελεύθερα να ακολουθούν τις πολιτικές τους προτιμήσεις, στα πλαίσια της νομιμότητας και υπεραμυνόμαστε του δικαιώματος της ελευθερίας της συνειδήσεως.

»Σε καμία όμως περίπτωση το Τάγμα δεν έχει ούτε δεικνύει προτίμηση προς οποιαδήποτε πλευρά.

»Αντίθετες ενέργειες δεν μας αφορούν ούτε τις ασπαζόμαστε» καταλήγει ο Εμ. Γερακιός.

Μεγάλη Στοά και Ύπατο Συμβούλιο δεν είναι το ίδιο

Ο Αρχαίος και Αποδεδεγμένος Σκωτικός Τύπος του Ελευθεροτεκτονισμού, γνωστός απλά και ως Σκωτικός Τύπος, είναι μια ενιαία πνευματικά και εννοιολογικά σειρά 33 προοδευτικών βαθμών, οργανωμένων σε δύο διακριτές σειρές:

Τον Συμβολικό Τεκτονισμό (1°- 3°) που συνήθως έχει διακριτή δομή και υπάγεται στη διοίκηση της οικείας Μεγάλης Στοάς.

Τον Φιλοσοφικό Τεκτονισμό (4°- 33°), διοικούμενο από το Ύπατο Συμβούλιο (υπό την προεδρία του Υπάτου Μεγάλου Ταξιάρχη), που συνιστά και «φύλακα» (δηλαδή τον πνευματικό καθοδηγητή και «προστάτη») του Τύπου.

Ο Φιλοσοφικός Τεκτονισμός είναι μία από τις δύο κύριες εξελίξεις του Συμβολικού Τεκτονισμού (1°- 3°) που ένας Διδάσκαλος Τέκτων μπορεί να ακολουθήσει για εμβάθυνση στις αρχές και έννοιες του Ελευθεροτεκτονισμού.

Η άλλη κύρια εξέλιξη είναι ο Τύπος της Υόρκης, που καθιδρύθηκε στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδος ιδρύθηκε και άρχισε να λειτουργεί στην Ελλάδα υπό την ονομασία Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος το 1868, αφού η Μεγάλη Ανατολή της Ιταλίας με απόφαση του Μεγάλου Διδασκάλου παραχώρησε σχετική άδεια στις 16 Φεβρουαρίου 1867 στο μέχρι τότε Διευθυντήριο, που διοικούσε από το 1864 τον υφιστάμενο Ελληνικό Τεκτονισμό (με πρώτες καταγεγραμμένες στοές στις πόλεις Αθήνα, Πειραιά, Χαλκίδα, Πάτρα, Σύρο, Λαμία και Άργος).

Το Ύπατο Συμβούλιο του 33° του Αρχαίου και Αποδεδεγμένου Σκωτικού Τύπου της Ελλάδος ιδρύθηκε και εγκαταστάθηκε στην Αθήνα το έτος 1872, υπό του Δημητρίου Ροδοκανάκη που ανυψώθηκε στον 33° βαθμό από το Ύπατο Συμβούλιο της Σκωτίας, με εξουσιοδότηση για την ίδρυση Υπάτου Συμβουλίου στην Ελλάδα.

Το 1936, η Γαληνοτάτη Μεγάλη Ανατολή της Ελλάδος μετονομάσθηκε σε Μεγάλη Στοά της Ελλάδος, και εδρεύει μέχρι σήμερα στην Αθήνα, επί της οδού Αχαρνών 19 και Σουρμελή, ενώ ο Σκωτικός Τύπος ήταν ο μόνος ενεργός Τεκτονικός Τύπος στην Ελλάδα μέχρι και το 1980.

Το Ύπατο Συμβούλιο για την Ελλάδα δέχεται μέλη, τέκτονες διδασκάλους, από τις δύο κανονικές μεγάλες στοές, τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΜΣτΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδος (ΕΜΣτΕ).

Που μπορείτε να βρείτε τον Σκωτικό Τύπο

Το ελληνικό Ύπατο Συμβούλιο υπό τον Εμ. Γερακιό αποτελεί το νόμιμο και κανονικό στην Ελλάδα, σύμφωνα με τις τεκτονικές παραδόσεις και δεκάδες αποφάσεις της ελληνικής Δικαιοσύνης, συμπεριλαμβανομένου του Αρείου Πάγου.

Ως νόμιμο και κανονικό Ύπατο Συμβούλιο διατηρεί αγαστές σχέσεις τόσο με το μητρικό των ΗΠΑ όσο και με το γαλλικό, που είναι το δεύτερο στον κόσμο και το πρώτο στην Ευρώπη.

Η συμμαχία Ηνωμένες Πολιτείες, Γαλλία, Ελλάδα, ο άξονας Ουάσιγκτον, Παρίσι, Αθήνα, είναι κι εδώ ισχυρός.

Το Ύπατο Συμβούλιο έχει την έδρα του στην οδό Σουρμελή 2 στην Αθήνα, ακριβώς δίπλα στο Μέγαρο της Μεγάλης Στοάς, γνωστό κι ως «Αχαρνών» και τα μέλη του συνεδριάζουν στο κτίριο που βρίσκεται απέναντι από τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας, στη διεύθυνση Αβέρωφ 30 και Αχαρνών.

Το Ύπατο Συμβούλιο δέχεται μέλη από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές της χώρας μας, τη Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΜΣΤΕ) και την Εθνική Μεγάλη Στοά της Ελλάδας (ΕΜΣΤΕ).

Για να «ακολουθήσει» κάποιος τον Σκωτικό Τύπο πρέπει να φέρει τους τρεις πρώτους βαθμούς του ελευθεροτεκτονισμού, που τους αποκτά μέσα από τη συμμετοχή σε κάποια από τις δύο κανονικές Μεγάλες Στοές.

Η σελίδα του Σκωτικού Τύπου στο Facebook είναι αυτή: srherald.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ο Ύπατος του Σκωτικού Τύπου καταδικάζει «την κοροϊδία πολιτικών προσώπων με βάση τις σεξουαλικές τους προτιμήσεις»

Ύπατος Σκωτικού Τύπου: «Στηρίζουμε τους κοινωνικούς αγώνες» και «ακολουθούμε το δημοκρατικό φρόνημα»

Ελλάδα και Ισραήλ σύμμαχοι κι αδελφοί και στον Σκωτικό Τύπο

11 Σεπτεμβρίου: Η Ελευθερία Επικρατεί – Ο ρόλος των Ελεύθερων Ανθρώπων και των Ελευθεροτεκτόνων του ΑΑΣΤ ενάντια στην Τρομοκρατία

Ελευθεροτεκτονισμός Ελλάς-Γαλλία συμμαχία και στον Σκωτικό Τύπο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Πλάτων: Ο Μεγάλος Κατακλυσμός έγινε περίπου το 9.500 π.Χ. – Συμφωνεί και η σύγχρονη επιστήμη
Στον «Τίμαιο», ένα από τα τελευταία έργα του Πλάτωνα, που άσκησε τεράστια επίδραση κατά τον...