Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Οι επικρατέστεροι για την διαδοχή του Αλέξη Tσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ

Οι επικρατέστεροι για την διαδοχή του Αλέξη Tσίπρα στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Τον «διάδοχο» του Αλέξη Τσίπρα στην ηγεσία του κόμματος αναζητούν στον ΣΥΡΙΖΑ και ήδη άρχισε η ονοματολογία για όσες και όσους θεωρούνται κατάλληλοι για να πάρουν την σκυτάλη από τον άνθρωπο που έκανε τον ΣΥΡΙΖΑ κόμμα εξουσίας.

Οι περισσότερες εκτιμήσεις συγκλίνουν, καταρχήν, προς τα τέσσερα πρωτοκλασάτα στελέχη τα οποία είχαν πλαισιώσει τον Αλέξη Τσίπρα στην συνέντευξη Τύπου που είχε παραχωρήσει πριν από τις εκλογές της 25ης Ιουνίου στο Ζάππειο με θέμα την οικονομία.

Πρόκειται για την Έφη Αχτσιόγλου, τον Διονύση Τεμπονέρα, τον Ευκλείδη Τσακαλώτο και τον Αλέξη Χαρίτση, ενώ υπάρχουν και τα αουτσάιντερ μεταξύ των οποίων είναι ο Νάσος Ηλιόπουλος και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης.

Η Έφη Αχτσιόγλου θεωρείται από πολλούς το μεγαλύτερο φαβορί για τη διαδοχή καθώς είχε πρωτεύσει στην εσωκομματικές εκλογές του 2022 για την ανάδειξη της Κεντρικής Επιτροπής.

Είναι μόλις 38 ετών, με επιτυχημένη θητεία ως υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης (2016 – 2019).

Την προηγούμενη κοινοβουλευτική περίοδο ήταν τομεάρχης Οικονομικών.

Ο 42χρονος εργατολόγος Διονύσης Τεμπονέρας, αποτελεί ανερχόμενο αστέρα στον ΣΥΡΙΖΑ καθώς κέρδισε τις εντυπώσεις με τις δημόσιες τοποθετήσεις του ως συντονιστής της εκλογικής επιτροπής ενώ είχε πλασαριστεί και στην πρώτη τριάδα των εσωκομματικών εκλογών του Μαΐου του 2022.

Είναι γιος του αείμνηστου εκπαιδευτικού Νίκου Τομπονέρα που δολοφονήθηκε στις μαθητικές κινητοποιήσεις του 1991. Το μάλλον «αδύνατο» σημείο του είναι ότι δεν έχει τη βουλευτική ιδιότητα, αφού δεν κατήλθε στις εκλογές.

Ο Ευκλείδης Τσακαλώτος είναι εδώ και χρόνια «το νούμερο δύο» στον ΣΥΡΙΖΑ και διαθέτει σημαντικό πολιτικό εκτόπισμα αλλά και διεθνές κύρος ως πανεπιστημιακός.

Αναγνωρίζεται από εχθρούς και φίλους ως ο άνθρωπος που σφράγισε την έξοδο της χώρας από τα μνημόνια το 2018 ενώ χαρακτηρίζεται ως ο πλέον κατάλληλος για να αντιμετωπίσει τα διαχρονικά οργανωτικά προβλήματα της Κουμουνδούρου.

Ο 46χρονος Αλέξης Χαρίτσης, αποτελεί γέννημα-θρέμμα του κόμματος, και διέγραψε εντυπωσιακή ανοδική πορεία κατά τη διάρκεια της κυβερνητικής θητείας του ΣΥΡΙΖΑ.

Ξεκίνησε ως γενικός γραμματέας Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ το 2015 και στη συνέχεια ανέλαβε υφυπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης, αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας και Ανάπτυξης και υπουργός Εσωτερικών.

Πρόσωπο που θα μπορούσε να αναλάβει την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ χαρακτηρίζουν πολλοί και τη βουλεύτρια του Δυτικού Τομέα της Αθήνας, Ρένα Δούρου.

Η πρώην περιφερειάρχης Αττικής, που είχε ψηφιστεί από σχεδόν 800.000 ανθρώπους του 2014, είναι εξαιρετικά δημοφιλής στη βάση του ΣΥΡΙΖΑ καθώς έλαβε τη 2η θέση στις εσωκομματικές εκλογές του 2022.

Καταλληλότερο διάδοχο του Αλέξη Τσίπρα θεωρούν πολλοί τον Νάσο Ηλιόπουλο.

Πριν κλείσει ακόμη τα 40 του χρόνια και με παρακαταθήκη την άκρως επιτυχημένη θητεία του ως ΓΓ του Σώματος Επιθεώρησης Εργασίας (ΣΕΠΕ) και κατόπιν ως υφυπουργός Εργασίας, ο κ. Ηλιόπουλος εξελέγη πρώτος σε σταυρούς στην Α’ Αθηνών στις πρόσφατες εκλογές.

Πάντως κάποιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πιθανώς να μη θελήσει να εμπλακεί στην επικείμενη εσωκομματική μάχη.

Στην κούρσα διαδοχής του Αλέξη Τσίπρα είναι πιθανό να ριχτεί και ο Γαβριήλ Σακελλαρίδης ο οποίος μετά από πολλά χρόνια απουσίας επανεμφανίστηκε στο προσκήνιο.

Ο 43χρονος οικονομολόγος, ο οποίος είχε χάσει οριακά τη μάχη για τη Δημαρχία της Αθήνας το 2014 έχει ασκήσει οξύτατη κριτική σε επιλογές του κόμματος τα τελευταία χρόνια και εκτιμάται ότι μπορεί να δώσει αέρα ανανέωσης στην Κουμουνδούρου.

ΠΗΓΗ: naftemporiki.gr

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης για Τέμπη: «Ο ελληνικός λαός δε θα πάει για μία ακόμη φορά στις κάλπες χωρίς να γνωρίζει την αλήθεια»

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...