Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Στρ. Ευθυμίου σε αμετροεπή Κροάτη πρόεδρο: Οι δηλώσεις σου «δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες»

Εκπρόσωπος ΥΠΕΞ Στρ. Ευθυμίου σε αμετροεπή Κροάτη πρόεδρο: Οι δηλώσεις σου «δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έντονη είναι η δυσαρέσκεια της Αθήνας για τις προκλητικές δηλώσεις του προέδρου της Κροατίας με αφορμή την σύλληψη των Κροατών χούλιγκαν της Ντιναμό Ζάγκρεμπ για την αιματηρή επιδρομή στη Νέα Φιλαδέλφεια.

Για άλλη μία φορά η ελληνική κυβέρνηση διεμήνυσε στην Κροατική κυβέρνηση ότι η δικαιοσύνη στην Ελλάδα είναι ανεξάρτητη και κάνει τη δουλειά της.

Συγκεκριμένα, απαντώντας στις νέες δηλώσεις του Ζόραν Μιλάνοβιτς, που υποστήριξε μεταξύ άλλων πώς οι ελληνικές αρχές συμπεριφέρονται στους οπαδούς της Ντινάμο Ζάγκρεμπ σαν να είναι αιχμάλωτοι πολέμου και παράσιτα και ότι ανησυχεί ότι οι ακροδεξιοί ναζιστές Κροάτες χούλιγκαν θα βιαστούν στις ελληνικές φυλακές, ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών, Στράτος Ευθυμίου, επισήμανε:

«Από την πρώτη στιγμή, οι Κυβερνήσεις της Ελλάδας και της Κροατίας βρίσκονται σε επικοινωνία για τη διαχείριση της κατάστασης που έχει προκύψει μετά την τραγική δολοφονία του Έλληνα φιλάθλου.

»Στην Ελλάδα λειτουργεί κράτος δίκαιου.

»Με σεβασμό των θεμελιωδών δικαιωμάτων όλων όσων βρίσκονται σε προσωρινή κράτηση, η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αμερόληπτα και αντικειμενικά.

»Η δε ελληνική Πολιτεία πάντοτε εγγυάται την τήρηση της νομιμότητας και την ακεραιότητα όσων βρίσκονται σε σωφρονιστικά καταστήματα.

»Οποιεσδήποτε δηλώσεις που στρεβλώνουν την πραγματικότητα δεν προσφέρουν καλή υπηρεσία υπό τις παρούσες συνθήκες».

Εξάλλου, ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά την τελευταία επικοινωνία που είχε με τον Κροάτη ομόλογό του, μετέφερε την πεποίθηση ότι η ανεξάρτητη ελληνική Δικαιοσύνη θα κρίνει την υπόθεση αντικειμενικά και αμερόληπτα, σεβόμενη τα θεμελιώδη δικαιώματα των προφυλακισμένων Κροατών φιλάθλων.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Δασκάλα σκότωσε τον εραστή της, τον έθαψε και είπε ότι χώρισαν – Την πρόδωσε το ημερολόγιο της

Δολοφονία Λυγγερίδη: Στη φυλακή 3 κατηγορούμενοι για ναρκωτικά

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Ολυμπιακή Λαμπαδηδρομία: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αττική την Παρασκευή 26 Απριλίου

Μητσοτάκης: Βλέπει λάθη μόνο σε επίπεδο επικοινωνίας για τα Τέμπη – Δεν θα στείλουμε όπλα στην Ουκρανία

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...