Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Νετανιάχου μίλησε στον Μητσοτάκη για σύνδεση υποδομών και ενέργειας μεταξύ Ασίας-Αραβικής Χερσονήσου-Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας και Ευρώπης

Ο Νετανιάχου μίλησε στον Μητσοτάκη για σύνδεση υποδομών και ενέργειας μεταξύ Ασίας-Αραβικής Χερσονήσου-Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας και Ευρώπης
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ Μπέντζαμιν Νετανιάχου συναντήθηκε τη Δευτέρα 4 Σεπτεμβρίου 2023, με τον Έλληνα πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη στο Προεδρικό Μέγαρο στη Λευκωσία της Κύπρου.

Πρώτα υπήρξε μια κατ’ ιδίαν συνάντηση και ακολούθησε διευρυμένη συνάντηση.

Ο πρωθυπουργός Νετανιάχου επεσήμανε τη στενή σχέση μεταξύ Ισραήλ και Ελλάδας, η οποία έχει επεκταθεί σε πολλούς τομείς τα τελευταία χρόνια και ειδικότερα στην αντιμετώπιση της κλιματικής κρίσης.

Το Ισραήλ βοήθησε στην καταπολέμηση των τεράστιων πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ελλάδα τον Ιούλιο.

Ο Ισραηλινός πρωθυπουργός τόνισε ότι οι δύο χώρες πρέπει να ενισχύσουν τη συνεργασία σε αυτόν τον τομέα.

Στη συνάντηση, οι δύο πλευρές συζήτησαν, μεταξύ άλλων, τη συνεργασία στους τομείς της ασφάλειας, της τεχνητής νοημοσύνης, της ενέργειας και των τροφίμων.

Επιπλέον, στη συνάντηση, ο πρωθυπουργός Νετανιάχου έθεσε τις δυνατότητες επέκτασης των Συμφωνιών του Αβραάμ, που θα επιτρέψει μια σύνδεση υποδομών και ενέργειας μεταξύ Ασίας-Αραβικής Χερσονήσου-Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας και Ευρώπης.

Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ ευχαρίστησε τον πρωθυπουργό της Ελλάδας για το γεγονός ότι οι υπηρεσίες ασφαλείας της Ελλάδας βοήθησαν στην αποτροπή απόπειρας ιρανικής επίθεσης εναντίον Ισραηλινών στο έδαφός της και τόνισε τη σημασία της κοινής δράσης εναντίον της επιθετικότητας του Ιράν.

Από την πλευρά του Ισραήλ, συμμετείχαν ο Επικεφαλής της Κυβερνητικής Γραμματείας. o Επικεφαλής του Συμβουλίου Εθνικής Ασφάλειας, ο Γενικός Διευθυντής του Γραφείου του Πρωθυπουργού, ο Στρατιωτικός Γραμματέας του Πρωθυπουργού, ο Πρόεδρος του Εθνικού Οικονομικού Συμβουλίου, ο Προϊστάμενος του Τμήματος Δημοσίων Υποθέσεων του Γραφείου του Πρωθυπουργού ο Πολιτικός Σύμβουλος, ο Εκπρόσωπος του Πρωθυπουργού και ο Πρέσβης του Ισραήλ στην Ελλάδα. Από ελληνικής πλευράς συμμετείχαν ο Υφυπουργός Εξωτερικών, ο Έλληνας Πρέσβης στο Ισραήλ, ο Σύμβουλος Εθνικής Ασφάλειας και άλλοι.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Επί Μητσοτάκη αποφυλακίζεται ο Μιχαλολιάκος – H απάντηση Μαρινάκη

Χανίγια: Η Χαμάς εξετάζει την πρόταση εκεχειρίας με «θετικό πνεύμα»

Νετανιάχου σε Μπλίνκεν: Δεν πρόκειται να δεχτώ μια συμφωνία που θα περιλαμβάνει τον τερματισμό του πολέμου

Ο Τούρκος Χασάν Σακλανάν επιτέθηκε με μαχαίρι σε Ισραηλινούς αστυνομικούς στην Ιερουσαλήμ

Κασσελάκης: Δείτε κάτι «αστέρια» του Κυριάκου Μητσοτάκη (βίντεο)

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...