Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Κικίλιας: Δεν παραιτούμαι – Το «μπαλάκι» στον Μητσοτάκη

Κικίλιας: Δεν παραιτούμαι – Το «μπαλάκι» στον Μητσοτάκη
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το «μπαλάκι» στον Κυριάκο Μητσοτάκη, πέταξε ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Βασίλης Κικίλιας, δηλώνοντας ευθέως ότι δεν προτίθεται να παραιτηθεί.

«Εγώ δεν έχω μάθει να φυγομαχώ. Δεν φυγομάχησα το 2014 ως υπουργός Προστασίας του Πολίτη, δεν φυγομάχησα ως υπουργός Υγείας διαχειριζόμενος την πανδημία.

»Και τώρα στις μεγαλύτερες πλημμύρες κλπ», ξεκαθάρισε ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ANT1.

Οι δηλώσεις Κικίλια γίνονται ενώ οργιάζουν οι φήμες ότι ο πρωθυπουργός είναι δυσαρεστημένος με κάποιους από τους υπουργούς του, μεταξύ των οποίων και ο υπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας για τις «επιδόσεις» τους, με αναφορές και στην περίπτωση της παραίτησης- εκδίωξης Βαρβιτσιώτη.

Ο Βασίλης Κικίλιας, εν ολίγοις ξεκαθάρισε ότι δεν σκοπεύει μόνος του να παραιτηθεί και αφήνει την τύχη του στην κρίση του πρωθυπουργού.

Στις δηλώσεις του στον ΑΝΤ1 ο κ. Κικίλιας εξήγησε πως οι Ένοπλες Δυνάμεις κινητοποιήθηκαν στην ώρα τους (5/9) και οι εκκενώσεις πραγματοποιήθηκαν μόλις αυτό έγινε εφικτό.

«Θα ήταν εγκληματικό να γίνουν εκκενώσεις νωρίτερα» είπε χαρακτηριστικά εξηγώντας πως τα ελικόπτερα δεν μπορούσαν να σηκωθούν την ώρα της κακοκαιρίας, συμπληρώνοντας ότι «δεν έγινε καμία καθυστέρηση, ο κ. Φλώρος έκανε εξαιρετικά τη δουλειά του».

Σε ό,τι αφορά την κακοκαιρία «Ντάνιελ» και τη σωρεία των προβλημάτων που προκάλεσε, ειδικά στον θεσσαλικό κάμπο, έκανε λόγο για ένα ακραίο φαινόμενο, τονίζοντας πως έπεσαν 600-800 τόνοι νερού ανά στρέμμα μέσα σε λίγες ώρες, ενώ παράλληλα η κακοκαιρία χτυπούσε και σε άλλες περιοχές συμπεριλαμβανομένης και της Αττικής.

Ο κ. Κικίλιας υπεραμύνθηκε των χειρισμών του αναφέροντας ότι είχαν σταλεί ειδικές οδηγίες πολλές μέρες πριν ξεσπάσει η κακοκαιρία και ότι οι ειδοποιήσεις μέσω του 112 στάλθηκαν όλες εγκαίρως.

Απαντώντας στο ερώτημα τι θα μπορούσε να είχε γίνει καλύτερα, είπε μεταξύ άλλων, ότι «δεν θα μπορούσαμε να είχαμε ζητήσει να εκκενωθεί ο θεσσαλικός κάμπος εν μέσω ακραίας κακοκαιρίας και να βγάζαμε στον δρόμο 230.000 ανθρώπους. Θα ήταν εγκληματικό να κάναμε κάτι τέτοιο».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: «Επί Κυριάκου Μητσοτάκη η Ελλάδα πήρε το “πανευρωπαϊκό πρωτάθλημα” ακρίβειας»

Βελόπουλος: Προσβλητικές οι δηλώσεις του πρωθυπουργού για υψηλές αμοιβές των εργαζομένων

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...