Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι Βίτσας, Σκουρλέτης και Φίλης δεν νοιάζονται για τα προβλήματα των Ελλήνων και της Ελλάδας

Πηγές ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Οι Βίτσας, Σκουρλέτης και Φίλης δεν νοιάζονται για τα προβλήματα των Ελλήνων και της Ελλάδας
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Σε υψηλούς τόνους απαντούν στις δηλώσεις των Δημήτρη Βίτσα, Πάνου Σκουρλέτη και Νίκου Φίλη, πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.

Όπως αναφέρουν από την Κουμουνδούρου, τα τρία στελέχη που παραπέμπονται στην Επιτροπή Δεοντολογίας για διαγραφή, επέλεξαν οι ίδιοι να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας.

Οι ίδιες πηγές κατηγορούν τους Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη ότι διακατέχονται από έναν ιδιότυπο ελιτισμό και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα και επιχειρούν την αποδόμηση όχι μόνο του νεοεκλεγέντος νέου προέδρου αλλά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του από τη βάση του κόμματος.

Πηγές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αναφέρουν ακόμα ότι οι όποιες διαφωνίες και αντίθετες απόψεις είναι σεβαστές και θεμιτές, αρκεί να κατατίθενται και να συζητούνται στα αρμόδια κομματικά όργανα.

Άλλο πράγμα η θεμιτή κριτική εντός των οργάνων και άλλο η δημόσια υπονόμευση από την τηλεόραση, αναφέρουν.

Παράλληλα, επισημαίνουν ότι οι πολίτες βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα με την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά τους από τις πρώτες μέρες του μήνα, ενώ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν απαθείς.

Ένας πρωθυπουργός που αποδεικνύεται επικίνδυνος και για τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, εγκαταλείποντας την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η χώρα μας, επιλέγοντας να συναντηθεί μόνο με τον πρωθυπουργό του Ισραήλ, χωρίς ανάλογη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης.

Μπροστά σε αυτή την πολιτική πραγματικότητα, πηγές της Κουμουνδρούρου αναφέρουν όσον αφορά στους Βίτσα, Σκουρλέτη, Φίλη ότι προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους την ώρα που οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μετά τον διορισμό των νεών τομεαρχών εργάζονται πυρετωδώς και παράγουν πολιτική προς όφελος της κοινωνίας.

Οι ίδιες πηγές κάνουν λόγο για υπονόμευση όχι μόνο του Στέφανου Κασσελάκη αλλά του ίδιου του κόμματος και του κόσμου που συμμετείχε στην εκλογική εσωκομματική διαδικασία.

Και καταλήγουν επισημαίνοντας ότι ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ δεν έχει ιδιοκτήτες.

Ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του και αυτή η βάση έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία.

Μοναδικός αντίπαλος, σημειώνουν είναι η κυβέρνηση Μητσοτάκη και οι πολιτικές της.

Αναλυτικά τι λένε πηγές του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ:

«Οι πολίτες βιώνουν μια δύσκολη καθημερινότητα με την ακρίβεια να εξανεμίζει το εισόδημά τους από τις πρώτες μέρες του μήνα, ενώ η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός παρακολουθούν απαθείς.

»Ένας πρωθυπουργός που αποδεικνύεται επικίνδυνος και για τα εθνικά συμφέροντα σε μια ιδιαίτερα ευαίσθητη περίοδο, εγκαταλείποντας την πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική που παραδοσιακά ακολουθεί η χώρα μας, επιλέγοντας να συναντηθεί μόνο με τον Πρωθυπουργό του Ισραήλ, χωρίς ανάλογη συνάντηση με τον Πρόεδρο της Παλαιστίνης.

»Κι ενώ οι τομείς του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ μετά τον διορισμό των νεών τομεαρχών εργάζονται πυρετωδώς και παράγουν πολιτική προς όφελος της κοινωνίας, δυστυχώς κάποιοι εντός του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ προτιμούν όχι να αντιπολιτεύονται την κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη, αλλά το ίδιο τους το κόμμα και τον νεοεκλεγέντα πρόεδρό τους.

»Αυτό που συμβαίνει δεν είναι απλώς μια υπονόμευση του νέου προέδρου μας, Στέφανου Κασσελάκη, αλλά υπονόμευση του ίδιου του ΣΥΡΙΖΑ-Π.Σ. και του κόσμου που συμμετείχε στις εκλογές μας.

»Δεν υπάρχει σεβασμός και αναγνώριση του εσωκομματικού εκλογικού αποτελέσματος, ούτε της ετυμηγορίας του κόσμου.

»Και δεν γίνεται σεβαστή ούτε η καταστατική πρόβλεψη για την ανάδειξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ από τη βάση του.

»Η δε δημόσια ομολογία ότι είναι ήδη έτοιμη η δημιουργία νέου κόμματος, προκαλεί οργή σε όλους τους δημοκρατικούς πολίτες της χώρας.

»Στην πρόσφατη εκλογή προέδρου πολλά μέλη αλλά και προβεβλημένα στελέχη του κόμματος ψήφισαν άλλους υποψήφιους και όχι τον κ. Κασσελάκη για την προεδρία του κόμματος.

»Την άλλη μέρα όμως σεβάστηκαν το αποτέλεσμα όπως επιτάσσει η δημοκρατική λειτουργία και στέκονται στο πλευρό του νέου προέδρου.

»Οι όποιες διαφωνίες και αντίθετες απόψεις είναι σεβαστές και θεμιτές.

»Αρκεί να κατατίθενται και να συζητούνται στα αρμόδια κομματικά όργανα.

»Άλλο πράγμα η θεμιτή κριτική εντός των οργάνων και άλλο η δημόσια υπονόμευση από την τηλεόραση. Η κριτική έχει όρια τα οποία κάποιοι τα έχουν υπερβεί προ πολλού, όπως σωστά ανέφερε η αντιπρόεδρος της βουλής Όλγα Γεροβασίλη.

»Οι κύριοι Βίτσας, Σκουρλέτης, Φίλης επέλεξαν οι ίδιοι να θέσουν τον εαυτό τους εκτός ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, αποδεικνύοντας ότι δεν ενδιαφέρονται για τα πραγματικά προβλήματα της χώρας και της κοινωνίας.

»Διακατεχόμενοι από έναν ιδιότυπο ελιτισμό και μια ιδιοκτησιακή αντίληψη για το κόμμα, επιχειρούν την αποδόμηση όχι μόνο του νεοεκλεγέντος νέου προέδρου αλλά της ίδιας της δημοκρατικής διαδικασίας εκλογής του από τη βάση του κόμματος.

»Ας γίνει αντιληπτό απ’ όλους: τέτοιες πρακτικές δεν γίνονται πλέον ανεκτές.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Ανήκει στον κόσμο του, στη βάση του και αυτή η βάση έχει αποφασίσει να έχει νέα πολιτική ηγεσία.

»Αυτούς εκπροσωπούμε και σε αυτούς λογοδοτούμε.

»Μοναδικός μας αντίπαλος είναι η κυβέρνηση του κ. Μητσοτάκη και οι πολιτικές του.

»Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ανασυγκροτείται και ανανεώνεται με μοναδικό στόχο να καταστεί πολύ σύντομα η αξιόπιστη εναλλακτική προοδευτική λύση για τη διακυβέρνηση της χώρας».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Κασσελάκης: Η κυβέρνηση Μητσοτάκη συμφώνησε αμαχητί σε ένα νέο πρόγραμμα λιτότητας με την ΕΕ

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης: Γονείς πολλών ανθρώπων και δη βουλευτών πεθαίνουν στα νοσοκομεία επί κυβέρνησης Μητσοτάκη

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

ΣΥΡΙΖΑ: Ζητάει τη σύσταση Προανακριτικής Επιτροπής για το μπάζωμα των Τεμπών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...