Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Γεραπετρίτης για υπόθεση Μπελέρη: «Στη Δημοκρατία δεν χωρούν εκπτώσεις»

Γεραπετρίτης για υπόθεση Μπελέρη: «Στη Δημοκρατία δεν χωρούν εκπτώσεις»
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

«Στη Δημοκρατία δεν χωρούν εκπτώσεις», τόνισε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης αναφερόμενος στην υπόθεση Μπελέρη.

«Με κάθε σεβασμό προς την εσωτερική έννομη τάξη της Αλβανίας, η ελληνική κυβέρνηση ζήτησε το αυτονόητο:

»Να λάβει χώρα η ορκωμοσία του εκλεγμένου δημάρχου Φρέντι Μπελέρη, ούτως ώστε η πολιτική βούληση που εκφράστηκε στις εκλογές του Μαΐου να αποτυπωθεί και στην πολιτική πράξη», δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Γιώργος Γεραπετρίτης κατά τη χθεσινή ομιλία του στο THESSALONIKI SUMMIT, με την οποία ολοκληρώθηκε η διήμερη εκδήλωση που διοργάνωσαν ο Σύνδεσμος Βιομηχανιών Ελλάδος και του Φόρουμ των Δελφών.

Ο υπουργός Εξωτερικών υπενθύμισε ότι η Ελλάδα έχει περισσότερο από οποιονδήποτε άλλο αγκαλιάσει το εγχείρημα της ενσωμάτωσης των Δυτικών Βαλκανίων στην Ευρωπαϊκή οικογένεια.

«Εμείς θα βρισκόμαστε πάντοτε εδώ για να υποστηρίζουμε τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων να βρουν τον φυσικό τους δρόμο, τον δρόμο αυτό που πρωτοάνοιξε το 2003 εδώ στη φιλόξενη πόλη της Θεσσαλονίκης με την Ατζέντα της Θεσσαλονίκης», είπε ο κ. Γεραπετρίτης.

Τόνισε όμως συναφώς ότι «ο σεβασμός στη δημοκρατία και στο κράτος Δικαίου αποτελεί μία απόλυτη προϋπόθεση, έτσι ώστε οποιοδήποτε κράτος-μέλος να μπορεί να λειτουργεί εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας.

»Όχι μόνο για τα κράτη, τα οποία βρίσκονται σε προενταξιακή διαδικασία, αλλά ακόμη και για τα κράτη, τα οποία βρίσκονται εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας που το πρωτογενές Δίκαιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης επιβάλλει να τηρούν τις αρχές και τους κανόνες της δημοκρατίας και του κράτους Δικαίου».

Στη βάση των παραδοχών αυτών, ξεκαθάρισε ότι η Ελλάδα δεν έχει καμία πρόθεση και ούτε αναμειγνύεται στις εσωτερικές διαδικασίες της αλβανικής δικαστικής εξουσίας.

«Δεν πρόκειται ούτε για δικαστική ενέργεια, ούτε για την οποιαδήποτε έξωθεν παρέμβαση.

»Πρόκειται για την ορκωμοσία του Μπελέρη ως δημάρχου, μια διοικητική πράξη που θα πρέπει να συντελεστεί και είναι ο οφειλόμενος σεβασμός στα πολιτικά δικαιώματα και στο Κράτος Δικαίου».

Τους τελευταίους πέντε μήνες ο ίδιος ο κ. Γεραπετρίτης εργάζεται συστηματικά προς τον σκοπό επίλυσης του ζητήματος Μπελέρη τόσο βρισκόμενος σε απευθείας επαφή με την την αλβανική κυβέρνηση στο υψηλότερο επίπεδο όσο και διεθνοποιώντας το ζήτημα.

Όπως χαρακτηριστικά ανέφερε «ανέλαβα προσωπικά να ενημερώσω για την εξέλιξη της υπόθεσης και τους ομολόγους μου των κρατών-μελών της Ε.Ε. και την Ευρωπαϊκή Επιτροπή. Είναι προφανές ότι στη Δημοκρατία δεν χωρούν εκπτώσεις».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Ελληνοαμερικανοί βουλευτές ζητούν να εμποδιστεί ένας ισλαμιστικός στολίσκος με προορισμό τη Γάζα

Διαιτητής της Euroleague έκλεψε κολόνια από αεροδρόμιο

Ο Γεραπετρίτης αδειάζει ξανά την Μπακογιάννη για το Κόσοβο

Γεραπετρίτης: «Η ΕΕ και οι χώρες του Κόλπου οφείλουν να αντιμετωπίσουν από κοινού τις προκλήσεις στη Μέση Ανατολή»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...