Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ευρωεκλογές 2024: Σε ελεύθερη πτώση τα ποσοστά της ΝΔ – Τι δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις

Ευρωεκλογές 2024: Σε ελεύθερη πτώση τα ποσοστά της ΝΔ – Τι δείχνουν οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ψυχρολουσία έχουν προκαλέσει στην κυβέρνηση οι κυλιόμενες δημοσκοπήσεις που έχουν καταφθάσει στο Μαξίμου, καθώς επισφραγίζουν την εντεινόμενη φθορά της Ν.Δ.

Αξιόπιστες πηγές αναφέρουν ότι τα γαλάζια ποσοστά αναφορικά με την πρόθεση ψήφου στις επερχόμενες ευρωεκλογές έχουν κατρακυλήσει κάτω από το 30% -γίνεται λόγος για 27%-28%-, ενώ καθοδική πορεία καταγράφουν και οι δείκτες της δημοφιλίας του πρωθυπουργού.

Στο νέο κύμα των μετρήσεων της κοινής γνώμης συμπεριλαμβάνεται και το στίγμα της κοινοβουλευτικής συζήτησης επί της πρότασης δυσπιστίας, ήτοι το αποτύπωμα της αποκάλυψης για την αλλοίωση των συνομιλιών τη νύχτα του εγκλήματος των Τεμπών, καθώς και οι «παραιτήσεις» των υπουργών που συναντήθηκαν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

Οι κυβερνητικοί αξιωματούχοι, σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, έχουν κυκλώσει τα αυξημένα ποσοστά της Ελληνικής Λύσης του Κ. Βελόπουλου, που «πλαγιοκοπεί» από τα δεξιά τη Ν.Δ.

Προβληματισμός για την ασφάλεια

Πηγή προβληματισμού δε για την Κοινοβουλευτική Ομάδα της Ν.Δ. προκαλούν οι χαμηλές επιδόσεις της κυβέρνησης στον τομέα της ασφάλειας, που δίνει το περιθώριο στα υπερδεξιά κόμματα -όπως συζητούν στα πηγαδάκια οι βουλευτές- να ρίξουν δίχτυα στο σκληρό γαλάζιο ακροατήριο.

Η γυναικοκτονία που καταγράφηκε στους Αγίους Αναργύρους και τα ερωτήματα που αναφύονται για τη στάση της Αστυνομίας επιτείνουν τη δυσαρέσκεια στο στελεχιακό δυναμικό του κυβερνώντος κόμματος.

«Δεν γίνεται να καταφεύγει πολίτης στο Αστυνομικό Τμήμα και να ζητάει ασφάλεια και στο τέλος να υπάρχει αυτή κατάληξη» σημειώνουν βουλευτές της Ν.Δ., που στέκονται στο γεγονός ότι το θύμα είχε κάνει όλα τα βήματα για την προστασία του, αλλά μάταια, όπως αποδείχτηκε.

Αν μη τι άλλο, το γενικευμένο αίσθημα ανασφάλειας εκτείνεται στις σιδηροδρομικές μεταφορές -λόγω των αποκαλύψεων για το έγκλημα των Τεμπών- αλλά και στη χρήση των προσωπικών δεδομένων με αφορμή το κεφάλαιο Κεραμέως gate.

Κούφιο success story

Υπό αυτό το πρίσμα, η κυβέρνηση επιχειρεί να αλλάξει την ατζέντα με όχημα τα success stories που πλάθει για την οικονομία.

Κυβερνητικοί παράγοντες παρέπεμπαν χθες στα λόγια του πρωθυπουργού προς πολίτες των Καλαβρύτων ότι οι πολιτικοί αντίπαλοι της Ν.Δ. «δεν έχουν να πουν τίποτα για το πώς οραματίζονται την ανάπτυξη της ελληνικής οικονομίας.

»Μια οικονομία η οποία σήμερα αναπτύσσεται με 2,5% ετησίως, πολύ παραπάνω από τον ευρωπαϊκό μέσο όρο, προσελκύει επενδύσεις, δημιουργεί νέες θέσεις εργασίας, ρίχνει την ανεργία σε μονοψήφιο ποσοστό».

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι στοιχεία της Ελληνικής Στατιστικής Αρχής δεν υποβοηθούν την κυβερνητική αφήγηση.

Το 26,1% των Ελλήνων βρίσκεται αντιμέτωπο με τον κίνδυνο φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού, δηλαδή 2.658.400 άτομα σε ό,τι αφορά το 2023.

Ο κίνδυνος φτώχειας ή κοινωνικού αποκλεισμού είναι υψηλότερος στην περίπτωση των παιδιών ηλικίας 17 ετών και κάτω (28,1%), παραμένοντας σταθερός σε σχέση με το 2022.

Γαλάζιες πηγές αναφέρουν ότι τα κόμματα της αντιπολίτευσης δεν έχουν συνεκτικό αφήγημα διακυβέρνησης ούτε εναλλακτικές προτάσεις για τα μείζονα ζητήματα της καθημερινότητας, της Παιδείας και της Υγείας, εξού και διαγκωνίζονται για το ποιος θα εξαπολύσει την πιο σκληρή πολιτική ή και προσωπική επίθεση.

Σημειώνεται, εντούτοις, ότι οι περισσότεροι πλέον ερωτηθέντες στις δημοσκοπήσεις τοποθετούνται κατά των ιδιωτικών ΑΕΙ.

Τέλος, η πραγματικότητα καταρρίπτει το κυβερνητικό αφήγημα ότι τα απογευματινά χειρουργεία θα αποσυμπιέσουν τις λίστες αναμονής.

Ενδεικτική είναι η καταγγελία του Σωματείου Εργαζομένων «Αναγέννηση» του Νοσοκομείου Αττικόν: ότι πραγματοποιήθηκαν απογευματινά -επί πληρωμή- χειρουργεία «με τους δύο από τους τρεις ασθενείς που χειρουργήθηκαν να είναι εκτός λίστας χειρουργείου ή είχαν μπει σε αυτή μία βδομάδα πριν».

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Εργαζόμενοι Νοσοκομείου Αττικόν για Καλλιάνο: «Ενώ ψήφισε μέτρα για την ιδιωτικοποίηση της υγείας, απειλεί γιατρούς και νοσηλευτές»

Ανδρουλάκης: Ο κ. Μητσοτάκης να πει ξεκάθαρα τι συμβαίνει στο υπουργείο Εσωτερικών – Πλήγμα στην εκλογική διαδικασία

Δημοσκόπηση GPO: Πρώτη η ΝΔ, δεύτερος ο ΣΥΡΙΖΑ, τρίτο το ΠΑΣΟΚ

Κασσελάκης για Ευρωεκλογές: Στόχος ο ΣΥΡΙΖΑ να είναι πρώτο κόμμα στις κάλπες του Ιουνίου

Σαμαράς: «Καρφιά» για «επαγγελματίες κατευναστές» στην κυβέρνηση – Τι είπε για Τουρκία και Κόσοβο

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Ύβρις, άτη, νέμεσις, τίσις – Η πορεία προς τη συντριβή
Οι όροι ύβρις, άτη, νέμεσις και τίσις καθιερώθηκαν στην αρχαία Ελλάδα και είχαν συγκεκριμένη έννοια...