Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Express: Ο Κιρ Στάρμερ ετοιμάζεται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα

Express: Ο Κιρ Στάρμερ ετοιμάζεται να επιστρέψει τα Γλυπτά του Παρθενώνα στην Ελλάδα
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Ο νέος πρωθυπουργός της Βρετανίας, Κιρ Στάρμερ, έχει ήδη αρχίσει να «μαλακώνει» τη στάση της χώρας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα, για να «καλοπιάσει» την ΕΕ, σύμφωνα με την αγγλική Express.

Απαντώντας σε γραπτή ερώτηση την περασμένη Παρασκευή, στη Βουλή των Κοινοτήτων, ο νεοδιορισθείς υπουργός Πολιτισμού, Κρις Μπράιαντ, έδωσε νέο τόνο στο ζήτημα, αναβάλλοντας την απόφαση για την παραχώρηση των Γλυπτών.

Απαντώντας σε βουλευτή των Φιλελεύθερων Δημοκρατών, ο Μπράιαντ επαίνεσε τον πρόεδρο του μουσείου, Τζορτζ Όζμπορν, ο οποίος έχει επιδιώξει μια «εποικοδομητική συνεργασία» με την Ελλάδα για το θέμα.

«Οι αποφάσεις σχετικά με τη διαχείριση των συλλογών του μουσείου, συμπεριλαμβανομένου του δανεισμού αντικειμένων, είναι θέμα των διαχειριστών του Βρετανικού Μουσείου, σύμφωνα με σχετική νομοθεσία.

»Το Βρετανικό Μουσείο είναι λειτουργικά ανεξάρτητο από την κυβέρνηση.

»Γνωρίζουμε ότι ο επικεφαλής των διαχειριστών, Τζορτζ Όσμπορν, είχε συνομιλίες με Έλληνες υπουργούς για το θέμα, επιδιώκοντας μια εποικοδομητική συνεργασία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Εκτιμούμε το έργο που επιτελεί το Βρετανικό Μουσείο διεθνώς και χαιρετίζουμε την επιτυχία των συνεργασιών του, όπως η πρόσφατη με το V&A και το Μουσείο του Παλατιού Μανχίγια στην Γκάνα», συνέχισε ο Μπράιαντ και διευκρίνισε ότι τα Γλυπτά αποκτήθηκαν «νόμιμα» από την Ελλάδα και παραμένουν νόμιμη ιδιοκτησία του Βρετανικού Μουσείου.

Ο Τζορτζ Όσμπορν πιέζει εδώ και χρόνια την κυβέρνηση να συμφωνήσει με την Ελλάδα για τα Γλυπτά του Παρθενώνα και έχει δηλώσει ότι πρέπει να υπάρξει συμφωνία.

«Η παραπομπή της απόφασης σε αυτόν, επομένως, σηματοδοτεί μια αλλαγή πολιτικής σε σχέση με την προηγούμενη συντηρητική κυβέρνηση», σημειώνει το δημοσίευμα και αναφέρεται στο παρολίγον διπλωματικό επεισόδιο μεταξύ Ελλάδας και Βρετανίας πέρυσι, όταν ακυρώθηκε στο παρά πέντε η συνάντηση μεταξύ Ρίσι Σούνακ και Κυριάκου Μητσοτάκη, έπειτα από αναφορά του Έλληνα πρωθυπουργού στο ζήτημα της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟΣ ΒΙΟΛΟΓΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ: Φόβοι ότι ο Πούτιν μπορεί να εξαπολύσει «ψυχεδελικά όπλα εγκεφάλου» – Διαγραφή μνήμης και «αποεκπαίδευση» στρατευμάτων σε μια τρομακτική νέα εποχή πολέμου

Η τρομακτική επιστροφή του Ισλαμικού Κράτους – Οι τζιχαντιστές «επιστρατεύουν» την Τεχνητή Νοημοσύνη

Κηφισιά: Εξιχνιάσθηκε ένοπλη ληστεία με λεία 180.000 ευρώ

Διπλός σεισμός στη Ραφήνα

Ο Δήμος της Αθήνας επιστρέφει τις πινακίδες αυτοκινήτων λόγω εορτών

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...