ΙράνΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΤεχνητή ΝοημοσύνηΙσλαμικό ΚράτοςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ενεργοποίηση τηλεφωνικής γραμμής εκτάκτου ανάγκης για παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στο Λίβανο

Ενεργοποίηση τηλεφωνικής γραμμής εκτάκτου ανάγκης για παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στο Λίβανο
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Το υπουργείο Εξωτερικών ενεργοποίησε από την Κυριακή 4/8 την τηλεφωνική γραμμή εκτάκτου ανάγκης 210 3681017 (Κρυπτογραφική Υπηρεσία) για την παροχή προξενικής αρωγής σε Έλληνες πολίτες σχετικά με την κατάσταση στο Λίβανο.

Η προηγούμενη σύσταση του Υπουργείου Εξωτερικών (29/7/2024) περί αποφυγής επισκέψεων και αναχώρησης επισκεπτών από τη χώρα παραμένει σε ισχύ, επισημαίνει το ΥΠΕΞ σε ανακοίνωσή του την Κυριακή 4/8.

Ωστόσο, το Tribune επισημαίνει ότι εκτός από Έλληνες πολίτες και ομογενείς της Ελληνικής Δημοκρατίας, στον Λίβανο υπάρχουν και περίπου 300.000 Ρωμιοί της Αντιόχειας, δηλαδή αυτόχθονες Ελληνορθόδοξοι του Λιβάνου οι περισσότεροι απόγονοι αρχαίων και μεσαιωνικών ελληνικής καταγωγής αποίκων στο Λεβάντε.

Η Ελλάδα οφείλει επιτέλους να κατανοήσει και να συνειδητοποιήσει ότι εκτός από «ομογενείς» υπάρχουν και ελληνικές εθνικές μειονότητες και να πράττει αναλόγως.

Οι Έλληνες δεν είμαστε «χθεσινοί» στην Ανατολική Μεσόγειο.

Διαβάστε σχετικά: Lebanese Greek Orthodox Christians

Σημείωση: Όταν το ελλαδικό κράτος αναφέρεται σε «ομογενείς« εννοεί όσους έφυγαν από την ίδρυση του ελληνικού κράτους και μετά μετανάστες ή τους απογόνους τους.

Για αυτό η Ελλάδα και η Κύπρος έχουν διαφορετικές ομογένειες.

Οι ελληνικές εθνικές μειονότητες εξαιρούνται από την ελλαδική (κι όχι ελληνική) ομογένεια.

Για παράδειγμα, οι Βορειοηπειρώτες για να θεωρηθούν ομογενείς τους έλαβαν ελληνικές ταυτότητες, δηλαδή ελληνική (ελλαδίτικη δηλαδή) ιθαγένεια.

Ωστόσο, οι Έλληνες της Νοτίου Ιταλίας, της Ουκρανίας, της Ρωσίας, του Καυκάσου και της Μέσης Ανατολής δεν θεωρούνται «ομογενείς».

Στην πραγματικότητα η γενική γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού είναι γενική γραμματεία μεταναστών, όχι εθνικής διασποράς.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Πρώην Αξιωματούχος της Μοσάντ: Το Ισραήλ να εξοντώνει τζιχαντιστές στην Τουρκία – Διευρυνόμενη επιρροή του Κατάρ εντός της κυβέρνησης Τραμπ

Τηλεφωνική επικοινωνία Νετανιάχου με την ηγεσία των Ενόπλων Δυνάμεων – Μήνυμα για συνέχιση των επιχειρήσεων στον Λίβανο

Τραμπ: Εάν το Ιράν δεν συμμορφωθεί με τη συμφωνία, θα κάνω αυτό που πρέπει να κάνω

Ποιος είναι ο Άντι Μπέρναμ, ο επόμενος Πρωθυπουργός του Ηνωμένου Βασιλείου

Ισραήλ – Ο επικεφαλής της Σιν Μπετ προειδοποιεί: «Η επόμενη 7η Οκτωβρίου θα συμβεί στο Εϊλάτ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
Υδρίτες Μεθανίου: Στην ελληνική ΑΟΖ τα μεγαλύτερα αποθέματα στην Ευρώπη
​Οι υδρίτες μεθανίου, γνωστοί και ως μεθανυδρίτες ή κλειθρίτες, είναι στερεές κρυσταλλικές δομές που σχηματίζονται...