Ισλαμικό ΚράτοςΙσραήλΤουρκίαΚουρδιστάνΟυκρανίαΚορωνοϊός - ΚορονοϊόςΕνέργειαΤζιχαντιστές
ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ:
info@tribune.gr
Αίθουσα Σύνταξης
Τμήμα ειδήσεων tribune.gr

Ο Έλληνας πρέσβης στο Κίεβο μάλλον δεν ζει… στην Ουκρανία

Ο Έλληνας πρέσβης στο Κίεβο μάλλον δεν ζει… στην Ουκρανία
ΔΕΙΤΕ ΠΡΩΤΟΙ ΟΛΑ ΤΑ ΝΕΑ ΤΟΥ TRIBUNE ΣΤΟ GOOGLE NEWS

Έλλειψη πληροφόρησης, αδυναμία κρίσης και συνδυασμού των δεδομένων , ανεπάρκεια γνώσεων γεωπολιτικής, αδυναμία ανάλυσης των ιστορικών τεκταινομένων ή προσωπικές επιλογές και συμπάθειες;

Τι από όλα αυτά μπορεί να καθορίζει την κρίση ενός Έλληνα πρέσβη σε μια ταραγμένη περιοχή και να τον… αναγκάζει να μεταφέρει στην χώρα του μια εικόνα από το πεδίο των γεγονότων ελλειμματική, ανεπαρκή και κυρίως που να διαψεύδεται από τα ίδια τα γεγονότα ;

“Αντίστοιχη” είναι η εικόνα της υπόλοιπης Ουκρανίας με αυτήν από το Κίεβο, ισχυρίστηκε ο Έλληνας πρέσβης στο προχθεσινό δελτίο ειδήσεων του Μega, ερχόμενος έτσι σε κατάφωρη αντίθεση με τα όσα πραγματικά διαδραματίζονται στην χώρα.

Και χαρακτήρισε ως μη αληθινή «τη θεωρία ότι η ρωσόφιλη Ανατολική Ουκρανία δεν συμμετέχει τόσο πολύ στην εξέγερση» αφήνοντας μάλιστα άφωνο τον Γιάννη Πρετεντέρη που του έκανε και την σχετική ερώτηση.

“Εγώ άκουσα και κατέγραψα δηλώσεις των τοπικών ηγετών της ανατολικής Ουκρανίας που έχουν αποδοκιμάσει τον Πρόεδρο Γιαννουκόβιτς αλλά βλέπω και τους βουλευτές που εκλέγονται σε αυτές τις περιοχές οι οποίοι σύσσωμοι ψηφίζουν με την αντιπολίτευση. Έχει δημιουργηθεί δηλαδή στη Βουλή μια πλειοψηφία συμπαγής και πολύ μεγάλη, που είναι μέσα και οι βουλευτές των περιοχών αυτών” επέμεινε ο Έλληνας πρέσβης.

Ενώ μόλις λίγο νωρίτερα επιχειρώντας “να μεταφέρει τα όσα νοιώθει ο κόσμος εδώ”, απαντούσε στην Όλγα Τρέμη σχετικά με το θέμα δημόσιας τάξης: “μετά την έντονη συγκίνηση και ανακούφιση υπάρχουν αισθήματα έντονου ενθουσιασμού, αλλά υπάρχει και μια ψυχραιμία θα έλεγα“.

Προφανώς ο κύριος πρέσβης δεν αντιλήφθηκε τους ναζί ότι παίζουν σημαντικό ρόλο στη διαμόρφωση του νέου σκηνικού της χώρας. Δεν είδε ότι ένοπλοι εξτρεμιστές δεν είναι άλλοι από το παραστρατιωτικό βραχίονα του εθνικοσοσιαλιστικού κόμματος «Σβομπόντα», δηλαδή τα νεοναζιστικά τάγματα εφόδου της χώρας.

Λίγο αργότερα ο ανταποκριτής από τη Μόσχα -προφανώς καλύτερα ενημερωμένος – διατυπώνει το προφανές για όσους γνωρίζουν καλύτερα την συνολικά το ζήτημα της Ουκρανίας: “Φαινόμενα αυτονόμησης των ανατολικών περιοχών θα εμφανιστούν σύντομα όλο και πιο σαφώς διατυπωμένα”.

Το ερώτημα απλό.

Τέτοια αντίστοιχα ανιστόρητη -αν μη τι άλλο!- ενημέρωση μεταδίδει και προς την ελληνική κυβέρνηση όπως και προς την ελληνική κοινωνία ο έλληνας πρέσβης από το Κίεβο;

Και η ελληνική κυβέρνηση είναι ικανοποιημένη από αυτή την ενημέρωση;

Τέλος ο Έλληνας πρέσβης που ζει στο Κίεβο, δεν ανέφερε ούτε μία λέξη για την ελληνική κοινότητα της Ουκρανίας που αριθμεί 150.000 ανθρώπους.

Προφανώς είναι τόσο ενθουσιασμένος που έφυγε ο Γιανουκόβιτς και τόσο ήρεμος που έρχονται οι νέοι εκλεκτοί της Ευρώπης που δεν θέλει να χαλάσει το success story της Ουκρανίας με ανησυχίες για μερικές χιλιάδες Έλληνες που ζουν εκεί.

Αφήστε δε που στην γεωστρατηγική ανάλυση μάλλον θα έμενε μετεξεταστέος γιατί θα έπρεπε να ξέρει ότι η Ουκρανία είναι άμεσος ζωτικός της Ρωσίας και ότι δεν πρόκειται να μείνει με σταυρωμένα χέρια. Ηδη δύο ρωσικά τεθωρακισμένα στάθμευσαν σήμερα στο Σεβαστούπολης και οι φωνές περί αυτονομίας των Ανατολικών περιοχών φουντώνουν.

Διαβάστε περισσότερα άρθρα

Μπλίνκεν για επίθεση στο Ιράν: Οι ΗΠΑ δεν συμμετείχαν σε καμία επιθετική επιχείρηση

Λαβρόφ: Η Ρωσία είναι έτοιμη για συνομιλίες στην Ουκρανία, αλλά όχι με τον Ζελένσκι

Πολωνία: Συνελήφθη ύποπτος για σχέδιο δολοφονίας του Ζελένσκι σε συνεργασία με Ρώσους κατασκόπους

Ο φιλότουρκος «τενεκές» Μπορέλ θέλει να στείλουμε αντιαεροπορικά στην Ουκρανία

Ζελένσκι: «Η Ουκρανία έχει ανάγκη βοήθειας από τους συμμάχους της ακριβώς όπως το Ισραήλ»

Πολιτική Απορρήτου - Στοιχεία Εταιρείας
Για έγκυρη ενημέρωση πατήστε follow και ακολουθήστε μας στο twitter
Follow @tribunegr
Διαβάστε ακόμα...
«KONA BLUE»: Το απόρρητο πρόγραμμα των ΗΠΑ για UFO και εξωγήινους
Μετά από περίπου επτά δεκαετίες άκρας μυστικότητας οι ΗΠΑ αποφάσισαν πριν από δύο χρόνια να...